Trasti & Trine

Mat servert i Gamma

I spisestua på Stengelsegården

Ved Alta elva ligger Stengelsegården

Johnny Trasti skaper en matopplevelse i gamma

Kafé på tunet med pizza stekt ute i bakerovnen   Fotograf: Stefan Dahlqvist

Finnmarksvidda med Altafjorden i bakgrunn.

Bål plassen hos Trasti & Trine

Nordlyset over tunet.

Valpetur på sommeren

En av våre hytter i nordlyset

Norsk økoturisme
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Trine Lyrek
Adresse Gargiaveien 29
9518 Alta
Telefon + 47 905 61 144
Lengdegrad 23.251312
Breddegrad 69.885231

Velkommen til Trasti og Trine - en helårlig opplevelsesbedrift som leverer bærekraftige hundekjøring- og matopplevelser og overnatting! Naturen i nærmiljøet blir brukt som arena for våre opplevelser. Maten er kortreist og økologisk, så langt det er fornuftig.

Trasti & Trine er drevet av Johnny Trasti som har viet sitt liv til kokkefaget. Han ble utnevnt til Årets Kjøkkensjef i 2009, i tillegg har han flere utmerkelser innen sitt fag, og er meget anerkjent i sitt fagmiljø. Trine Kristiansen Lyrek har vært hundekjører i over 20 år. Hun har kjørt noen av verdens lengste hundeløp som Iditarod og Finnmarksløpet. Hun har levert bærekraftige og høykvalitets hundeopplevelser til gjester fra hele verden siden 2007. Trasti & Trine er lokalisert 500 meter fra Altaelva. Nærmere bestemt på Stengelsen i Alta.

Våre produkter

Hundekjøring:

Vi har 40 huskyer som vi bruker til turistkjøring. Korte og lange turer.

Gamma:

Gamma er en 8 - kantet laftet tømmergamme hvor vi kan ta opp til 24 personer på middag og foredrag. Her blir all mat tilberedt over åpen ild, brødet blir bakt i vedfyrt ovn og kjøttet blir røkt på stedet.

Boutique Hotel:

I våre nye hytter bor du i skogen, har tre topp utsikt og følelsen av å sove ute! Hyttene er hjemmekoselig og unik, med to etasjer og utsikt til naturen.

Hovedhuset:

Hovedhuset består av et kurskjøkken, hvor vi kan tilby flere forskjellige mat/kokkekurs. Huset har et møterom, og spisestue som kan romme 20 personer. Vi tar også i mot middagsgjester på forespørsel og kan servere alt fra en enkel lunsj til en fin 12-retters middag. I andre etasje er det to dobbeltrom med egne bad til utleie.

Fiskegården:

Stengelsegården er en fiskegård som ligger på elvebredden av Altaelva. Her kan du nyte naturen og det er en god plass å finne sjeleroen. Kortreist økologisk frokost og middag av høy kvalitet blir servert. Det er 19 sengeplasser fordelt på 10 rom. Du kan leie et enkelt rom eller hele gården, i tidsrommet fra september til og med april. Gården ligger 400m fra hovedhuset og hundegården.

Foredrag og gruppeaktiviteter:

Vi kan tilby mange typer foredrag innen mat og hundekjøring. Har du en gruppe som har lyst til å ha en utendørsopplevelse fra veldig enkel til mer krevende, ta kontakt med oss, så kan vi sammen bygge opp en aktivitet som passer for dere.

Årshjulet vårt:

• September til mai: Overnatting på Stengelsegården. Her kan vi tilby overnatting, møter, foredrag og middager av høy kvalitet.

• Mai til oktober: Middager og foredrag om Arktisk mat og hundekjøring i Gamma. For grupper. Maten blir tilberedt på elementene vi er omgitt av, stein, tre og åpen ild.

• Desember til april: Hundekjøring, alt fra 2,5 timer til 14 dagers turer over Finnmarksvidda. Vi har og en hund-og aketur som passer veldig bra for familier.

• Mai til november: Vi kan tilby en rekke matkurs. Se oversikt over matkursene våre her: http://trastiogtrine.no/matkurs.html

• Juni, juli og august: Åpen "kafé" hvor vi selger selvproduserte matvarer.

www.trastiogtrine.no

post@trastiogtrine.no

Johnny Trasti :+4790561144

Trine K. Lyrek : +4745853144

Les mer