Langedrag Naturpark

Fortrolighet

Gode venner

Mat på taket

Langtur i fjellet bak gården

Nært møte med skogen konge

Dyretunet og hovedhuset

Gaupene våre med Tuva   Fotograf: Marie de Carne

Hundekjøring en klar vinterdag   Fotograf: Jon Ottar Runde

Fjellrev

Elgkyss

Omvisning en varm sommerdag

Vegskilt Gardsmat/Bygdeturisme (HANEN)
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Tuva Thorson
Adresse Langedragsveien 274
3544 Tunhovd
Telefon 32 74 25 50
Lengdegrad 8.879013
Breddegrad 60.448922

Langedrag Fjellgård, leirskole og naturpark er bygget opp nettopp for å gi våre besøkende de helt nære opplevelser med dyr og natur. Kom tett på ulv, gaupe, bli med inn til fjellrev, reinsdyr og elg, bli med på hundekjøring og ridetur i fjellet eller prøv å melke geiter. Langedrag tilbyr et mangfold av aktiviteter for både voksne og barn. Kom på dagsbesøk eller ta en eller flere overnattinger hvor du får ta del i livet på gården med stell av dyrene, høre ulvene ule en sen kveldstime, følge gaupenes lek en morgenstund eller følge geitene ut på fjellbeite og setra der du får se hvordan osten blir til. Langedragstunet er en naturopplevelse i seg selv der du kan skue ut over Tunhovdfjorden, Hallingskarvet, Hardangerjøkulen og vakre fjell der Hardangervidda starter.

Vi har mange opplevelser på Langedrag.

Velkommen til opplevelser som setter spor!

Aktivitetene her på gården er knyttet til dyr - og naturopplevelser. Vårt mål er at våre gjester skal kunne få en økt forståelse for samspillet i naturen /økosystemet og for kultur, gamle tradisjoner og lokale særpreg. Langedrag holder åpent for overnatting og dagsbesøkende hele året, her kan en få oppleve gården gjennom mange aktiviteter:

"Start dagen med omvisning hos reinsdyr, villsvin og elg og vær med inn og gi elgen mat fra hånden. Kanskje kafeen kan friste etter dette? Her har vi nystekte brød og rundstykker og kanskje kan det friste med kanelsnurrer eller vafler?Etter en god lunsj kan dere rusle ut på ulvegårdsterrassen og være med på rovdyromvisningen vår hvor vi starter med ulvene. Deretter går vi videre til de andre rovdyrene, og dere får være med inn til reinsdyr og fjellrev og gi de mat fra hånden også. Omvisningen avsluttes hos våre sosialiserte ulver, Varg og Irgas, hvor Tuva går inn og viser hvordan vi kan kommunisere med ulvene.Omvisningen avsluttes oppe hos foreldrene til Nare

Etter en god lunsj kan dere rusle ut på ulvegårdsterrassen og være med på rovdyromvisningen vår hvor vi starter med ulvene. Deretter går vi videre til de andre rovdyrene, og dere får være med inn til reinsdyr og fjellrev og gi de mat fra hånden også. Omvisningen avsluttes hos våre sosialiserte ulver, Varg og Irgas, hvor Tuva går inn og viser hvordan vi kan kommunisere med ulvene.

For den som ikke ønsker å følge omvisningene er dyretunet vårt åpent for alle i hele parkens åpningstid og gir mange muligheter for kos og stille stunder med våre gårdsdyr, nærkontakt med hester, geiter og kyr gir mye glede, og vi har også eget kaninkoserom.

Utenom omvisningene har vi andre aktiviteter som kan gi både fart og spenning, bli med på hundekjøring før omvisningene starter eller bli med inn til fjellrevene våre. For de minste er runderidningen en trygg og spennende aktivitet, og for de over 12 år har vi også fjelltur på hesteryggen av varierende lengde og vanskelighetsgrad. Barn under 12 år kan være med på en times ridetur dersom en foresatt leier de.

Etter de offisielle omvisningene har gjester over 15 år muligheter for å være med inn til de store rovdyrene ulv og gaupe. Ordinært skjer dette kl 15:30 og 16:30. Dette er en opplevelse de fleste bør unne seg og som gir opplevelser som setter spor.

I sommerhalvåret tilbyr vi også svingende opplevelser i vår klatrepark, tidspunktet varierer noe.
Hundene som tidligere på dagen ga fartsfylte opplevelser, skal også ha stell og vi tilbyr hundecamp etter omvisningene. Her kan dere lære mer om hvordan vi håndterer og trener våre 35 huskyer.

Etter et omfattende dagsprogram som dette, kan vår kafe også tilby middagsmåltider.
Det er også muligheter for å være med på kveldsstell i fjøs og stall for de som vil ha litt mer kos med dyrene våre.

For de som velger å overnatte hos oss, vil middagen bli servert i spisesalen kl 17:30.
Etter en 3 retters middag kan dere sette dere til rette i peisestuen og høre oss fortelle historier fra gården, hyggelig og spennende for liten og stor.
Når dere våkner dagen etter, kan dere være med på morgenstell i fjøs og stall og være med og melke geiter. Deretter venter en fristende frokostbuffet, med nystekte bakevarer og mye godt pålegg. Her kan dere lage dere en fristende matpakke til lunsj, før dere tar fatt på dagens program.

Våre gjester kan være med på seterdag torsdag og søndager i
sommersesongen. Her byr vi på gammel mat tradisjon og lager ost og melkekaker. En flott opplevelse for hele familien!

Vi arrangerer også opplevelser knyttet til spesielle årstider som for eksempel Nissespill og juleshow på låven i desember, Middelalderdag i juli og Fjordhestens dag i juni. Her trekkes gamle tradisjoner frem og gjennom lek og moro formidles lokal kultur og kulturarv. Lokale aktører bistår
med lokale produkter og håndverkstradisjoner som salg av lokal mat, plantefarging av garn, kullstiftbrenning, trykking på skinn og lignende.

Vi arrangerer familieleir / besteforeldre-barnebarnleir, rideleir og ride– og
aktivitetsleir i skolens ferier. Mer om dette kan du finne på våre hjemmesider.

Det arrangeres 38 uker i året leirskole for 6 og 7 klassinger fra hele landet.

Langedrag er åpen for overnatting og dagsbesøk gjennom hele året, vinter
som sommer. Parken er åpen fra klokken 10.00-18.00 og kaféen klokken 11.00-
16.00. I kafé selger vi gårdens oster og diverse småretter og middager.
Langedrag har også et eget bakeri som har nybakte brød og andre bakevarer til salgs i kafeen.

For bestilling av overnatting anbefaler vi våre gjester å
være ute i god tid da mange av våre arrangement fylles tidlig.Våre nettsider
innholder utdypende informasjon om våre tilbud, og gir et godt bilde av alle
opplevelsene gården har å by på.

Les mer