Galåvolden Gård

Galåvolden Gård

Vertskapet Gunn og Ingulf

Galåpølse

Røros Ost

Isdisken er populær

Bondens Marked Norsk Gardsost Spesialitet Vegskilt Gardsmat/Bygdeturisme (HANEN)
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Ingulf Galåen
Adresse Galåvollveien 108
7374 Røros
Telefon 72 41 30 18
Mobiltelefon 91127947
Lengdegrad 11.270401
Breddegrad 62.561781

Gården ligger 8 km sørvest for Røros sentrum. Gårdskjøkken for foredling av egne råvarer til mange spennende produkter - Røroskake, Røros Ost, Røros Is, spekemat, Røroskua sjokolade, kaker, storfe- og hønsekjøtt. Gårdsutsalg med kuleisdisk, kaffe og allsidig vareutvalg. Eget eggutsalg. Servering og omvisning for grupper

Gårdsmatutsalg med assortert utvalg. Salg også av kuleis i beger og kaffe. Åpent hverdager 9 - 15 hele året.. I juli også åpent lørdager kl 11 - 15. Ellers når det er folk hjemme. Ring gjerne 72 41 30 18 eller 911 27 947 for avtale.

Serveringslokale med gårdshistorie der vi etter avtale tar i mot grupper på inntil 80 personer for servering av våre gårdsmatprodukter og orientering om gården. Vi kan også tilby omvisning i eggpakkeriet og eventuelt Samdriftsfjøset. Om sommeren går det småkalver og noen høner ute ved gårdstunet.

For veibeskrivelse se www.galaavolden.no

Galåvolden Gård ligger 720 m.o.h., 8 km sørvest for Røros sentrum. Gården ble begynt ryddet i 1721 av en arbeider ved Røros Kobberverk. Gården drives i dag av 9. og 10. generasjon.Eggproduksjonen startet i 1976 med 900 høner, og er senere utvidet 6 ganger til dagens 15.000 høner. Hønene er fordelt på 3 moderne avdelinger med frittgående drift. Her har hønene god plass og optimale forhold for trivsel og naturlig adferd. Egga kvalitetssorteres og pakkes med det samme de er verpet, og leveres direkte til butikker og storhusholdninger i distriktet. Det gir ferskere og bedre egg.

Mjølkeproduksjonen drives i et moderne Samdriftsfjøs som er felles for 4 gårder. Fjøset ligger på gården vår. Fjøset har rom for 100 kyr og 200 ungdyr, og det produseres 750.000 liter mjølk pr år.

Galåvolden Gård har gårdskjøkken for foredling av gårdens råvarer til mange spennende produkter: Røroskake - en annerledes ostekake, og Røros Ost - med krydder eller urter eller ren kvitost, leveres som normallagret, vellagret eller ekstra vellagret. Vår nyeste ost er Rørosost med røkt reinsdyrkjøtt som sammen med vellagret urteost fikk bronsemedalje i World Cheese Awards. RørosIs som fløteiser, Tjukkmjølksis eller sorbeter i mange spennende smaker. RørosIs ble best i DN`s test, har gullmedalje fra NM, og vært i finalen i Det Norske Måltid to år på rad. Disse produktene er godkjent som Spesialitet av Matmerk, og er å få kjøpt i utvalgte butikker flere steder i landet. Øvrige produkter er: Sveler smurt med Rørossmør og raspet Bestemorost, Røroskua sjokolade, Galåpølse - en smakfull og spennende spekepølse laget av rent storfe- og hønsekjøtt med urter og hvitløk, cognac eller akevitt, Marinerte brystfileter av høns, Tørket storfekjøtt, Fileter, steker og biffer av storfekjøtt.

Velkommen til gårds hos den ledende gårdsmatprodusenten i Rørostraktene!

Les mer