Galåvolden Gård

Bilde av begge generasjoner med ansatte.   Fotograf: Tom Gustavsen

Rasa som holder en hel Rausjødalsost.   Fotograf: Fredrik Solstad

Galåvolden Gård.   Fotograf: Thomas Mortveit

Rune foran gårdsmatkjøkkenet.   Fotograf: Fredrik Solstad

Linnea og Anita sammen med kalvene ved tunet.   Fotograf: Fredrik Solstad

RørosIs.   Fotograf: Fredrik Solstad

Røros Vaffel og Røros Pannekake, ferdig røre på boks.   Fotograf: Tom Gustavsen

Anita fra Galåvolden Gård og Ingrid fra Dyrk Mølle.   Fotograf: Tom Gustavsen

Linnea og Fredrik, 11. generasjon på Galåvolden Gård.   Fotograf: Fredrik Solstad

Ingulf og Gunn på Galåvolden Gård.   Fotograf: Tom Gustavsen

Bonden og 10. generasjon på gården Lars Jacob.   Fotograf: Thomas Mortveit

Dyktige Gendra som fyller porsjonsbegre med RørosIs.   Fotograf: Fredrik Solstad

Våre tre typer av ekstra vellagra RørosOst.   Fotograf: Tom Gustavsen

Vår trofaste Saida som pakker egg for oss.   Fotograf: Fredrik Solstad

Et utvalg av egne produkter

Våre egg får du både i utsalget på gården, i mange butikker og de serveres på f eks Britannia og alle lokale hotell.

Norsk Gardsost Spesialitet Vegskilt Gardsmat/Bygdeturisme (HANEN)
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Anita Rennemo
Adresse Galåvollveien 108
7374 Røros
Telefon 72 41 30 18
Mobiltelefon 91127947
Lengdegrad 11.270401
Breddegrad 62.561781

Gården ligger 8 km sørvest for Røros sentrum. Egg- og mjølkeproduksjon. Gårdskjøkken for foredling av egne råvarer til mange spennende produkter - Røroskake, RørosOst, Rausjødalsost, RørosIs, Røroskua sjokolade, Røros Eggelikør, storfekjøtt og spekepølser. Gårdsutsalg med kuleisdisk, kaffe og allsidig vareutvalg. Eget eggutsalg. Servering og omvisning for grupper. Eget anlegg i Havsjøveien med eggknekkemaskin, og anlegg for å produsere Røros Majones, Røros marengs, Røros Vaffel og Røros Pannekake. Her produserer vi også kreklinggele.

Gårdsmatutsalg med assortert utvalg, og i sommersesongen er det salg av kuleis i beger og ulike kaffevarianter. Åpent hverdager 9 - 15 hele året. I juli også åpent lørdager kl 11 - 15. Ellers kan vi også åpne om vi er hjemme og har tid. Ring gjerne 72 41 30 18 eller 911 27 947 for avtale.

Serveringslokale med gårdshistorie der vi etter avtale tar i mot grupper på inntil 60 personer for servering av våre gårdsmatprodukter og orientering om gården. Vi kan også tilby omvisning i eggpakkeriet og eventuelt i Samdriftsfjøset. Om sommeren går det småkalver og noen høner ute ved gårdstunet.

Galåvolden Gård ligger 720 m.o.h., 8 km sørvest for Røros sentrum. Gården ble begynt ryddet i 1721 av en arbeider ved Røros Kobberverk. Gården drives i dag av 9. og 10. generasjon. Eggproduksjonen startet i 1976 med 900 høner, og er senere utvidet 6 ganger til dagens 15.000 høner, fordelt på to eiere. Hønene er fordelt på 3 moderne avdelinger med frittgående drift. Her har hønene god plass og optimale forhold for trivsel og naturlig adferd. Egga kvalitetssorteres og pakkes med det samme de er verpet, og leveres direkte til butikker og storhusholdninger i distriktet. Det gir ferskere og bedre egg.

Mjølkeproduksjonen drives i et moderne Samdriftsfjøs som er felles for 4 gårder. Fjøset ligger på gården vår. Fjøset har rom for 120 kyr og 250 ungdyr, og det produseres 900.000 liter mjølk pr år.

Galåvolden Gård har gårdskjøkken for foredling av gårdens råvarer til mange spennende produkter: Røroskake - en annerledes ostekake, og RørosOst - med krydder, urter, røkt reinskjøtt, nellik og karve eller ren kvitost. Noen av ostene leveres som normallagret, vellagret eller ekstra vellagret. Vi har også 2 røkte varianter, og vi produserer Røros StekOst (hallumitype). Rausjødalsost er en annen spennende ost som vi produserer. Den bygger på orginaloppskrifta fra Norges første samvirkemeieri Rausjødalen Setermeieri som ble starta i 1856. Som beskrevet i orginaloppskrifta så inneholder den Safran. Flere av ostene har fått medalje i World Cheese Awards.

På gården vår produserer vi RørosIs som fløteiser, Tjukkmjølksis eller sorbeter i mange spennende smaker. Vi selger vår RørosIs både som 5l, 0,5l og i porsjonsbegre. Vår fløteis med multer er kåret til vinner i Det Norske Måltid. Øvrige produkter er Galåpølse - en smakfull og spennende spekepølse laget av rent storfe- og hønsekjøtt med urter og hvitløk, eller akevitt. Her lages også Røroskua sjokolade, en smakfull og populær søtbit og souvenirartikkel.

I vårt anlegg i Havsjøveien (4km nærmere sentrum av Røros) har vi ei eggknekkemaskin som kan knekke et betydelig antall egg på en dag, samt skille kvite og plomme. Vi produserer også Røros Majones i anlegget vårt, samt pannekake- og vaffelrøre og Marengs som både store og små bunner samt pikekyss. Våre Små marengsbunner er kåret til vinner i Det Norske Måltid..

Følg oss gjerne på Facebook og Instagram, samt mer info finner dere på vår hjemmeside www.galaavolden.no

Velkommen innom for en hyggelig prat og handel.

Les mer