Bamsrudlåven

  Fotograf: Sigve Aspelund (Tinagent)

  Fotograf: sigve Aspelund (Tinagent)

Vi har fire smaker: Vanilje, krokan, jordbær og kaffe & kakao.   Fotograf: Sigve Aspelund (Tinagent)

Isen er å få kjøpt i enkelte dagligvarebutikker. Se vår hjemmeside for oversikt over forhandlere.   Fotograf: Sigve Aspelund (Tinagent)

Meieriet på Mysen er lagt ned, men vi har satt i stand et lite mikromeieri i underlåven, hvor vi produserer is av melk fra naboenes kuer og egg fra våre egne frittgående høner.   Fotograf: Sigve Aspelund (Tinagent)

Om sommeren har vi besøk av kuer på sommerbeite. Vi har også åpen gårdskafé fra 2.juli - 1.aug. ons-søn 12-16   Fotograf: Sigve Aspelund (Tinagent)

På Bamsrud har vi 7500 høner og selger egg til konsum   Fotograf: Sigve Aspelund (Tinagent)

  Fotograf: Sigve Aspelund (Tinagent)

  Fotograf: Sigve Aspelund (Tinagent)

  Fotograf: Sigve Aspelund (Tinagent)

Bondens Marked Spesialitet Vegskilt Gardsmat/Bygdeturisme (HANEN)
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Rune Klufterud
Adresse Bamsrudveien 57
1850 Mysen
Telefon 48121352
Lengdegrad 11.366858
Breddegrad 59.547436

På Bamsrudlåven arrangerer vi møter, kurs, og selskaper i stemningsfulle lokaler og landlige omgivelser. Vi lager dessuten vår egen GÅRDSIS, som er en italiensk-inspirert melkeis laget av melk fra naboenes kuer og egg fra gårdens frittgående høner! Vi ligger ved Mysen, en time fra Oslo. Selvbetjent Gårdsbutikk. Her selges iskrem, honning og egg produsert på gården. Velkommen!

ARRANGEMENT

Vi har tre ulike selskapslokaler; Låven, Trevet og Gamlestua. Hos oss får du full pakke. Vi serverer hjemmelaget mat, dekker bord, og “Høna Bar” har alle rettigheter.

På Låven er det plass til 100 personer, og har en bonderomantisk atmosfære. Den er innredet med hånd- og hesteredskaper som har blitt brukt på gården opp gjennom historien. På Låven har vi også et mindre lokale som kalles "Trevet", med plass til 40 personer.

Gamlestua passer fint til mindre arrangementer (maks 30 personer). I andre etasje er det tre rom med dobbeltsenger, dusj og wc. Det største rommet har boblebad og blir ofte brukt som brudesuite.

Lokalene på Bamsrud er godt egnet for arrangering av møter, kurs eller konferanser i rolige omgivelser. Man har tilgang på lerret, projektor, overhead, talestol, trådløst nettverk, flippover og høytaleranlegg med mikrofon.

Julen er en tid for tradisjon, god mat og godt drikke! Vi tar i mot større og mindre grupper i våre lokaler. På Bamsrud kan du spise så mye julemat du måtte orke. Det servers blant annet sprøstekt ribbe, hjemmelagde medisterkaker, julepølse og tradisjonelt tilbehør. Til dessert er det hjemmelaget riskrem med rød bringebærsaus. Fredag og lørdag spilles det opp til dans med levende musikk. Så børst støv av danseskoa og bli med på en svingom på låvegulvet!

Velkommen til selskap, kurs og møter i stemningsfulle lokaler hele året!

GÅRDSIS

Da det kom en frier fra nabogården med fersk melk i spannet, kom ideen om å lage en italiensk- inspirert melkeis med masse egg. Dagens melk og dagens egg blir dagens is! I 2013 startet is-produksjon med lokale råvarer i underlåven.

EGNE EGG

Eggene vi bruker er ureist. De er produsert på gården av egne frittgående høner. Vi skiller eggene selv og bruker de ferske plommene somhovedingrediens, mye mer enn det som er vanlig i iskrem. De gule plommene gir isen en naturlig flott farge, og en fyldig god smak.

MELK FRA NABOGÅRDENE

Der er viktig for oss å bruke ferske og lokale råvarer. Når vi skal lage is kommer melkebilen innom oss med melk fra nabogårdenes kuer. Det blir fersk is det! Vi bruker altså ikke fløte i isen vår, men bruker heller mer eggeplommer. Dette gir en lettere og mer proteinrik is.

PRODUKSJON

Et lite meieri er satt i stand på Bamsrud. Melkebilen leverer fersk melk fra nabogårdene, som varmebehandles sammen med eggeplommer, for å gi den rette konsistensen og for å ivareta matsikkerheten. Miksen homogeniseres og tappes over i en modningstank. Her får den hvile slik at man får fram de gode smakene. Neste dag fryses miksen raskt, og pakkes for hånd.

JORDBÆR

I jordbærisen bruker vi jordbærsyltetøy fra Askim Frukt- og Bærpresseri, dette gir en naturlig farge og frisk smak av jordbær.

VANILJE

Vi bruker naturlig Bourbon vanilje som sammen med fersk melk og nylagte egg gir isen en naturlig og fin gulfarge. Smaken er fyldig, mindre søt og med en lettere munnfølelse enn fløteis. Dette er en is som passer perfekt som tilbehør til en mørk og kraftig sjokoladekake og friske bær.

Prøv også smakene Krokan,Bjørnebærsorbet, Eplesorbet og Kaffe & Kakao

Les mer