Kontaktperson | Merethe Landrø |
Adresse | Nygårdsveien 7310 Gjølme |
Telefon | 950 25 177 |
Lengdegrad | 9.816021 |
Breddegrad | 63.317356 |
Velkommen til Orkladal ysteri! Vi produserer forskjellige kittmodnede oster i tillegg til blåost, stykkost (feta) og kremost. I tillegg til osteproduksjon har vi en gårdsbutikk. Der selger vi annen gårdsmat og brukskunst/håndverk. I møtelokalet/serveringslokalet serverer vi god tradisjonsrik mat. Det blir selvsagt også servert ost til de som ønsker det. Lokalene kan bestilles for grupper.
Orkladal ysteri ligger på Gjølme/Råbygda i Orkdal kommune. Jeg har drevet med ysting i over 10 år og øker produksjonen fra 2 tonn i fjor til 4tonn i år.
Jeg satser mest på kittoster - oster som kan minne om Ridderost/Port Salut. Jeg lager både halvfaste og myke. Den halvfaste kalles Orkladal tilsiter. Denne kan jeg lagre i opptil 2 år. Når den passerer 6mnd så kalles den for Høvding Sverre. Det er denne osten jeg selger mest av. De myke kittostene- Rokoll og Skjenald er dessertoster og jeg selger mye av disse til Oslo og Stavanger. Blåosten min er litt fast og jeg jobber stadig med å få den litt mykere, men tilbakemeldingene er gode. Den selges mest på Bondens Marked. Stykkost (feta) har jeg en veldig liten produksjon av. Det gjelder kremost også.
Ostene mine selges hovedsakelig til spesialbutikker i Oslo og Stavanger og til restauranter i Trondheim og på Orkanger.