Orkladal Ysteri

Oversiktsbilde over fjøs og ysteri og Orkdalsfjorden i bakgrunnen.   Fotograf: Merethe Landrø

Høvding Sverre på lager. Ost som skal lagres lenger enn 6mnd.   Fotograf: Merethe Landrø

Gelmin. Fast blåmuggost. Serveres gjerne med honning, marmelade eller gele. God også med tørka frukt og nøtter.   Fotograf: Peter Ostenfeld, Ostenfeld og Sæther

Rokoll. Myk kittost som gjerne serveres med søt marmelade eller gele. Også god med tørka frukt og nøtter.   Fotograf: Peter Ostenfeld, Ostenfeld og Sæther

Orkladal tilsiter. Halvfast kittmodnet ost. Når denne osten lagres lenger enn 6mnd kalles den Høvding Sverre. Serveres gjerne med noe søtt til - som honning, marmelade eller syltetøy. Nydelig sammen med nøtter og tørka frukt.   Fotograf: Peter Ostenfeld, Ostenfeld og Sæther

Kyrne med Ysteri i bakgrunnen   Fotograf: Merethe Landrø

Bondens Marked Norsk Gardsost Vegskilt Gardsmat/Bygdeturisme (HANEN)
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Merethe Landrø
Adresse Nygårdsveien
7310 Gjølme
Telefon 950 25 177
Lengdegrad 9.816021
Breddegrad 63.317356

Velkommen til Orkladal ysteri! Vi produserer forskjellige kittmodnede oster i tillegg til blåost, stykkost (feta) og kremost. I tillegg til osteproduksjon har vi en gårdsbutikk. Der selger vi annen gårdsmat og brukskunst/håndverk. I møtelokalet/serveringslokalet serverer vi god tradisjonsrik mat. Det blir selvsagt også servert ost til de som ønsker det. Lokalene kan bestilles for grupper.

Orkladal ysteri ligger på Gjølme/Råbygda i Orkdal kommune. Jeg har drevet med ysting i over 10 år og øker produksjonen fra 2 tonn i fjor til 4tonn i år.

Jeg satser mest på kittoster - oster som kan minne om Ridderost/Port Salut. Jeg lager både halvfaste og myke. Den halvfaste kalles Orkladal tilsiter. Denne kan jeg lagre i opptil 2 år. Når den passerer 6mnd så kalles den for Høvding Sverre. Det er denne osten jeg selger mest av. De myke kittostene- Rokoll og Skjenald er dessertoster og jeg selger mye av disse til Oslo og Stavanger. Blåosten min er litt fast og jeg jobber stadig med å få den litt mykere, men tilbakemeldingene er gode. Den selges mest på Bondens Marked. Stykkost (feta) har jeg en veldig liten produksjon av. Det gjelder kremost også.

Ostene mine selges hovedsakelig til spesialbutikker i Oslo og Stavanger og til restauranter i Trondheim og på Orkanger.

Les mer