Valbjør Gard

  Fotograf: Valbjør

Mot vest.   Fotograf: Valbjør

Vi serverer middag i hovedhuset (min.8 pers ved bestilling)   Fotograf: U2pia design

Maten består for det meste av lokale råvarer.   Fotograf: U2pia design

Inne i Nordrestugu.   Fotograf: Heidi Marie Gøperød

Gammelloftet til vesntre og Vetestugu til høyre. Gammeloftet to the left and Vetlestugu to the right.   Fotograf: Heidi Marie Gøperød

Nordrestugu.   Fotograf: Valbjør

Soverom i Nordrestugu.

Soverom i Aasheimstugu.   Fotograf: Valbjør

Gammelloftet.   Fotograf: Valbjør

  Fotograf: Heidi Marie Gøperød

  Fotograf: Valbjør

Debio Godkjent Olavsrosa
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Ola Kaurstad
Adresse Øvre Nordheradsvegen 486
2680 Vågå
Telefon 91 31 49 55
Lengdegrad 9.024831
Breddegrad 61.871865

Valbjør har en vakker beliggenhet og en fantastisk utsikt bare 5km fra Vågå sentrum. Her kan du oppleve dyr, fine turmuligheter, hjemmelaget mat og hyggelig atmosfære i gamle tømmerhus. Er målet rundturer i Jotunheimen eller mer ekstreme opplevelser, er Valbjør et godt utgangspunkt.

Valbjør, (av vallr-falk ) Valabjør - Falkberg, er en svært gammel og tradisjonsrik gard i Vågå 700 m.o.h på "solsida" av Vågåvatnet. Den er første gang nevnt i et skinnbrev fra 1280, men en gravhaug på garden vitner om bosetting tilbake til 800-900-tallet. Helt fra denne tid har muligens samme slekt sittet med garden, som har en spennende og interessant historie.

Det er idag 13 gamle bygninger på garden. Den edste bygningen- Gammelloftet - er ca 1600

I dag er hovedproduksjonen geitmjølk og noe saukjøtt og garden er omlagt til økologisk drift. Gårdsbutikk med bl.a. salg av egen spekepølse av geit, vår egne ost, andre lokale oster og lokal husflid. Vakkert gårdsanlegg hvor omvisning kan avtales. Overnatting i Vetlestugu fra 1738, Nordrestugu fra 1700-tallet, Aasheimstugu fra ca 1850 og andre "soveloft" med tilgang bad og toalett. Totalt 22 sengeplasser. Ypperlig turområde i fredelig kulturlandskap og uberørt fjellområde. Selskapslokaler kan leies i gammel tradisjonell tømrastugu.

Les mer