Valbjør Gard

Nordrestugu.   Fotograf: Valbjør

Soverom i Nordrestugu.

Soverom i Aasheimstugu.   Fotograf: Valbjør

Gammelloftet.   Fotograf: Valbjør

  Fotograf: Jon Knutsen

  Fotograf: Ola Kaurstad

  Fotograf: Ola Kaurstad

  Fotograf: Ola Kaurstad

  Fotograf: Ola Kaurstad

  Fotograf: Ola Kaurstad

  Fotograf: Ola Kaurstad

  Fotograf: Ola Kaurstad

  Fotograf: Ola Kaurstad

  Fotograf: Ola Kaurstad

  Fotograf: Ola Kaurstad

Debio Godkjent Olavsrosa
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Ola Kaurstad
Adresse Øvre Nordheradsvegen 486
2680 Vågå
Telefon 91 31 49 55
Lengdegrad 9.024831
Breddegrad 61.871865

Valbjør har en vakker beliggenhet og en fantastisk utsikt bare 5km fra Vågå sentrum. Her kan du oppleve dyr, fine turmuligheter og en hyggelig atmosfære i gamle tømmerhus. Er målet rundturer i Jotunheimen eller mer ekstreme opplevelser, er Valbjør et godt utgangspunkt.

Valbjør, (av vallr-falk ) Valabjør - Falkberg, er en svært gammel og tradisjonsrik gard i Vågå 700 m.o.h på "solsida" av Vågåvatnet. Den er første gang nevnt i et skinnbrev fra 1280, men en gravhaug på garden vitner om bosetting tilbake til 800-900-tallet. Helt fra denne tid har muligens samme slekt sittet med garden, som har en spennende og interessant historie.

Det er i dag 13 gamle bygninger i gardstunet. Alle er autentisk restaurerte og klargjort for utleie. Den eldste bygningen- Gammelloftet - er ca. 1600. I dag er hovedproduksjonen geitemjølk, og garden ble tidlig på 80 tallet omlagt til økologisk drift.

Gardsbutikken er selvbetjent, åpen hver dag mellom 10.00-20.00, med bl.a. salg av egen spekepølse av geit, vår egen ost, Fjell-geit, en hvitmuggost/brie som har fått internasjonale utmerkelser, samt andre assorterte varer og lokal husflid.

Hos oss finner du et vakkert gardsanlegg hvor omvisning kan avtales. Vi tilbyr overnatting i Vetlestugu fra 1738, Nordrestugu fra 1700-tallet, Aasheimstugu fra 1850 og andre "soveloft" med tilgang bad og toalett. Totalt kan vi tilby 27 sengeplasser.

Ellers ligger garden sentralt til i et ypperlig turområde i et fredet kulturlandskap nært uberørte fjellområder.


For å forenkle booking har ønsker vi at dere reserverer gjennom følgende link på air bnb : Aasheimstugu, Valbjør Gard. - Gårdsopphold til leie i Vågå kommune, Innlandet, Norge - Airbnb

Les mer