Noraker Rakfisk

Fiskeoppdrettsanlegget

Rakfisk

Beskyttet Geografisk Betegnelse Spesialitet Vegskilt Gardsmat/Bygdeturisme (HANEN)
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Nils Noraker
Adresse 2910 Aurdal
Telefon 61362364
Mobiltelefon 41201212
Lengdegrad 9.353926
Breddegrad 60.945342

I 2013 åpnet vi vår nye og større gardsmatbutikk, møterom og serveringslokale. På forespørsel arrangerer vi omvisninger, møter og selskaper. Gardsbutikken er åpen mandag til søndag hele året. Rakfisken står som før i sentrum men vi lager nå også røkt og gravet fisk. I tillegg har vi et rikt innhold av andre gardsmatprodukt.

Noraker Gård er en gammel slektsgård med nedtegnede opplysninger tilbake
til 1300-tallet. I tillegg til tradisjonell gardsdrift har det gjennom historien vært drevet jernutvinning, tjærebrenning, lensmannsgard, sagbruk, egen kraftstasjon og pelsdyr. I dag er hovednæringen fiskeoppdrett med egen videreforedling til rakfisk. Dagens rakfiskproduksjon bygger på gammel tradisjon i nye produksjonslokaler. I oppdrettsanlegget får fisken god mosjon i sterkt strømmende fjellvann.

Rakfisken selges som mild, lagret og vellagret. Noraker gård har vunnet folkejuryen under Rakfiskfestivalen hele 12 ganger siden 1994.

I 2013 åpner vi vår nye og større gardsmatbutikk, selskapslokale og møtelokale. For grupper arrangeres omvisninger og/ eller selskaper på bestilling.

Les mer