Tingvollost

Kraftkar   Fotograf: Alexander Hagstadius

Daglig leder Solvor ønsker deg velkommen til gardsbutikken vår!

Vi har sitteplasser både ute og inne, også ute under tak.

Vi lager fire typer hvit- og blåmuggoster av kumelk fra egen gard.   Fotograf: Monica A. Heggset

Vi tilbyr ostetallerken og omvisning ved forhåndsbestilling til 46164000 / ordre@tingvollost.no.   Fotograf: Monica A. Heggset

Norsk Gardsost Spesialitet Vegskilt Gardsmat/Bygdeturisme (HANEN)
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Marit Birkestøl
Adresse Vågagrenda 85
6629 Torjulvågen
Telefon 461 64 000.
Lengdegrad 8.2479
Breddegrad 62.9701

Tingvollost er et familiedrevet gardsysteri som lager fire typer hvit- og blåmuggoster av pasteurisert kumelk fra egen gard. Mest kjent er osten Kraftkar, som ble kåret til World Champion (verdens beste ost) i 2016, Champion of Champions (verdens beste ost gjennom tidene) i 2016, samt fikk supergull i 2023 i World Cheese Awards.

I gardsbutikken vår treffer du en av oss som jobber i ysteriet og du kan følge ystingen gjennom store vinduer inn til ysterommet. Derfra ser du også inn til skattkammeret vårt - kjølerommet hvor mange tusen Kraftkar ligger til modning. Vi yster 5 dager i uka, så sjansen er stor for at du får sett et glimt av hvordan osten blir til. En film som snurrer og går i gardsbutikken viser deg også grundig hvordan osten vår blir laget.

Foruten egne oster selger vi også en rekke andre mat- og håndverksprodukter fra dyktige små produsenter. Vi har rikelig med sitteplasser både ute og inne. Hos oss kan du kjøpe deg et kakestykke eller en Røros-is og en kopp kaffe. Ved forhåndsbestilling til tlf 46164000/ordre@tingvollost.no serverer vi ostetallerken (250 kr per pers), smaksprøver (85 kr per pers) og vi kan også tilby 30 min omvisning med orientering om garden og ysteriet (150 kr per person).

Fjøset vårt er et løsdriftsfjøs bygget i 2008, med ny melkerobot i mai 2020. Gjennom vinduer på kontoret i fjøset ser du både hvor kyrne bor og du kan se hvordan melkeroboten jobber. Utenfor fjøset beiter kyrne våre døgnet rundt i sommerhalvåret. De har alle navn, og litt om personligheten til hver enkelt kan du lese om på ett av skiltene våre utenfor. Omkring tunet finner du også kaniner, hester og kalver. Tilrettelagt for barnefamilier med lekeapparater, lekehytte, sitteplasser og toaletter.

I 2019 ble vi et godkjent Handlaget, som er en samling levende håndverksbedrifter og opplevelsessentre. Vi har tilrettelagt gården med skilt og informasjon, som skal gi deg kunnskap om det vi jobber med, i tillegg til at vi tilbyr omvisning ved forhåndsbestilling.

Gratis gjestebrygge for deg som kommer med båt, en drøy kilometer unna gardsbutikken.

Åpen gardsbutikk mandag-fredag (8-16) og lørdag (10-14).

Velkommen til gards!

Les mer