Skåre Gård

Vi er en familiedreven gård som holder til vest i Birkenes, Vegusdal omgitt av skog, fjell og vann. Vi selger økologisk 100% gressforet kjøtt av Høylandsfe. I tillegg til Høylandsfe har vi villsau, høns og gris. Hos oss beiter dyrene på 3000 mål hele året.   Fotograf: Kristin Tvetene Fersnes

Dyra blir godt sosialisert og nyter lek, kos og masse plass å boltre seg på. Vi har Frilandsgris som får leve et liv som grisen fortjener - her kan de rote og grave i jorda, løpe og leke. De har tilgang på le, men går ute så mye de vil.   Fotograf: Kristin Fersnes

Lykkelige kuer på utmarksbeite. Vi har gjerdet inne 3000 mål, så her kan dyrene virkelig nyte livet.

Vi har økologisk, 100% gressforet kjøtt av Høylandsfe som vi selger direkte til forbruker. Kortreist, lokalt og bærekraftig. Selges fra gården eller via REKO ring i Agder. For oss er det viktig å utnytte hele dyret.

Svevetelt eller Tentsile. Vi leier ut tre slike på gården. En helt fantastisk måte å nyte naturen på. For å komme til teltene må du kjøre gjennom utmarksbeite hvor dyrene holder til. Om ønskelig kan du kjøpe med deg lokalmat opp til teltplassen.

Debio Godkjent Vegskilt Gardsmat/Bygdeturisme (HANEN)
Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Evjeveien 2452
4735 evje
Telefon 97517558
Lengdegrad 8.133656
Breddegrad 58.59311

På gården bor, Nils og Kristin, Liam og Linus. Vi driver en økologisk gårdsdrift som verdsetter samspillet mellom naturen, dyrene og menneskene. Kjøttet selges fra eget gårdsutsalg, samt REKO ringer. Hos oss beiter dyrene på 3000 mål, hvor det alltid er tilgang til friskt vann fra elva og mindre bekker. Vi høster gress i nærområdet, mye fra egne jorder, men vi har også vært heldige å få høste gress på nabogårder.. Vi er veldig glad for å kunne gi dyra våre masser av boltreplass i nydelig natur. I tillegg til Høylandsfe har vi villsau, frilandsgris og frittgående høns. Vi tilbringer mye tid med dyrene og setter dyrevelferd høyt. Våre dyr skal ha det godt. Det gjenspeiler seg i trygge og tillitsfulle dyr. I tillegg til gårdsdriften har vi en villmarkscamp med svevetelt utleie. Det er en unik måte å oppleve naturen på.

Gården er omgitt av skog, fjell og vann.

Vi selger økologisk 100% gressforet kjøtt av Høylandsfe.

Utsalg skjer direkte til forbruker gjennom REKO ring og hjemme på gården. Vi selger alt på dyret og er opptatt av å bruke det dyret har å by på. Ta kontakt med oss så hjelper vi deg.

Vi er veldig glade for å kunne gi dyra våre masser av boltreplass i nydelig natur. Vi setter dyrevelferd høyt. Vi verdsetter naturen og mangfoldet rundt oss og valgte derfor Villsau i tillegg til Høylandsfe. Både Høylandsfe og Villsau har begge den særegne egenskapen til å pleie og vedlikeholde kulturlandskapet. Vinterstid går dyrene på et mindre området, men alltid mulighet for å være ute. Vi tilbringer mye tid med dyrene og får derfor tillitsfulle og trygge dyr.

De spiser alt som finnes av vekster, noe som setter en god og saftig smak på kjøttet og gir den fine marmoreringen. Dette vil si at fettet legger seg i kjøttet, og ikke rundt. Dette gir et veldig saftig, sunt og ikke minst veldig smakfullt kjøtt.

Vinterstid fores de med høy/gress som er høstet i nærområdet rundt gården. Vi baserer oss på direktesalg til forbruker.

Kom å overnatt i Svevcampen vår. Her kan du overnatte i tentsile/svevetelt i vakker natur, nyte kortreist mat og komme tett på naturen. Svevetelt er et telt som festes over bakken med tre stropper til trær. Teltduken kan tas av om man ønsker å ligge under åpen himmel. En unik måte å campe på. Kano, fiske og bademuligheter.

I samarbeid med andre lokale gårder i området ønsker vi å kunne tilby kortreist, lokal og bærekraftig mat.

Velkommen til oss :)

Les mer