Matgarasjen - Dun Gård

Ola Kai Faksdal og Sissel Thorsen på Dun Gård   Fotograf: Arne Brunes

Gården på Dun, og dalen ned mot Folla

Dun Andelslandbruk er en viktig del av drifta på gården. Her kommer plantene i jorda en varm junidag

Dun Feriehus er et godt sted å komme til hele året

Det tradisjonelle gårdstunet med et koselig nordlandshus og et lite rødmalt fjøs ligger for seg selv i et vakkert kulturlandskap. Dun Feriehus har 8 sengeplasser fordelt på 4 rom, og et godt utstyrt kjøkken.

Blomkål finnes i mange farger i grønnsaksåkeren

En høstedugnad er over, og gulrotavlinga berga

I sesong kan du handle mer enn 35 sorter grønnsaker rett fra åkeren

Humlene elsker urtehagen og blomstene på mynten

Kålrota høstes en hyggelig regnværsdag

Poteten blomstrer i juli

Vi på Dun Gård er opptatt av livet i jorda, dette er selve grunnlaget for gode avlinger. Derfor driver vi økologisk, uten kjemikalier som tar livet av viktige organismer.

I det som var garasje og verksted har vi åpnet Matgarasjen, en restaurant og gårdsbutikk med åpne vindusflater mot kulturlandskap og beite.   Fotograf: Sissel Thorsen

Matgarasjen er den nye restauranten på gården. Her serverer vi mat laget fra grunnen, med råvarer fra egen gård og andre lokalmat-produsenter. Og rett som det er har vi besk av lokale eller langtreisende gjestekokker.

Debio Godkjent Vegskilt Gardsmat/Bygdeturisme (HANEN)
Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Hovsvegen 2
7856 Jøa
Telefon 46904544
Lengdegrad 11.264271
Breddegrad 64.657484

Vi som driver Dun Gård har som mål å produsere mat av aller beste kvalitet, og at dyr og folk skal ha det bra. I Matgarasjen byr vi på mat laget fra bunnen av, og så langt det lar seg gjøre med lokale råvarer. Spennende gjestekokker er ofte innom, noe som setter sitt særegne preg på menyen. Vi har markedshage og andelslandbruk, og i gårdsbutikken selger vi blant annet eget storfekjøtt av ypperste kvalitet. Sia Trønder, Angus og 50% Wagyu, grasfora og økologisk. I sesong også grønnsaker, urter og andre spiselige vekster. Og vi har et godt utvalg spennende varer fra andre produsenter. Et idyllisk lite nordlandshus - Dun Feriehus - kan bestilles gjennom AirBNB.

Dun Gård ligger på øya Jøa i Namsos. Vi som driver gården gjør det av kjærlighet til dyr og jord, naturen rundt oss, og alle de fine folka som kommer innom. De som besøker oss, er gjester i restauranten, medlemmer i andelslandbruket på gården, er her i arbeidspraksis og på kurs, eller handler kjøtt, urter og grønnsaker - og bryr seg om hvor maten de spiser kommer fra. Vårt mål er å produsere mat av aller beste kvalitet, og at dyr og folk skal ha det bra. Vi har storferaser som er kjent for god fettmarmorering og ekstra god smak. Dyrene går fritt ute når de vil, og når de ikke er på beite, får de kun grovfor produsert på gården. Vi dyrker mange ulike sorter grønnsaker og potet, urter og andre spiselige vekster, og får egg fra islandshønene som går fritt i skogen ved bekken. Vi er opptatt av levende jord, og har valgt å dyrke økologisk, uten kjemikalier eller kunstgjødsel. I tillegg til markedshage og salg fra gården, holder Dun Andelslandbruk til på gården. Og sommeren 2023 åpnet vi "Matgarasjen", restauranten som har gjort det mulig for oss å få de gode råvarene fra gården fram til bordet. Gårdsbutikker er selvbetjent og døgnåpen. Noen helger inviterer vi til marked, da er det utsalg av nyhøsta grønnsaker i sesong, kanskje bruktmarked, konserter, utstillinger og annet.

Vi har også konserter, utstillinger, foredrag, og ulike kurs i matlaging eller landbruksrelaterte tema.

På et lite gårdstun helt for seg selv ligger bestemorhuset på landet, omgitt av åkre, fjell og vakkert kulturlandskap. Her er det 8 sengeplasser fordelt på fire rom, og et godt utrustet kjøkken der du kan lage din egen mat. Dun Feriehus kan leies gjennom AirBNB.

Les mer