Rørosmeieriet

  Fotograf: Marius Rua

  Fotograf: Marius Rua

  Fotograf: Marius Rua

  Fotograf: Marius Rua

  Fotograf: Marius Rua

  Fotograf: Marius Rua

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Sollihagaen 2
7374 Røros
Telefon 72413500
Lengdegrad 11.372809
Breddegrad 62.573324

Rørosmeieriet ble til etter at Tine-avdelingen på Røros ble lagt ned i 2000. Da gikk fire ansatte sammen med lokale økobønder og stiftet Rørosmeieriet, godt støttet av det offentlige og med viktig fødselshjelp fra TINE Midt-Norge. De fire gründerne Inge Broen, Ola Arvid Feragen, Arnt Langen og Reidar Sommer fylte alle rollene på meieriet selv i starten, og omsetningen lå på drøye fem millioner. Det ble noen utfordrende år med hardt arbeid, nattevåk og dugnad, men de fokuserte på de ambisiøse målene de hadde satt seg. Meieriet skulle bruke all tilgjengelig økologisk melk fra Røros-traktene i produksjonen, de skulle ha flere ansatte og mer enn ti årsverk, som Tines avdeling på Røros hadde, og driften skulle være økonomisk bærekraftig med utbytte til eierne. I 2021 går driften som aldri før, og Rørosmeieriet har feiret jubileet med ulike hendelser og markeringer gjennom året.

Lokalene i Sollihagaen på Røros er klare for å ta imot besøkende på omvisninger med opplevelser og aktivitet. Her kan du se, prøve, lukte og smake. Vi gleder oss til å vise dere hvordan produktene lages, fortelle om vår historie og lære bort meierifag.

Omvisning bookes på våre nettsider https://rorosmeieriet.no/produkt/omvisning-rorosmeieriet/

Vi har også åpnet en meieributikk i lokalene våre. Her byr vi på enkel servering i form av tjukkmjølksvafler, eplekake, økologisk softis og nytraktet kaffe. I butikken er det utsalg av alle våre meieriprodukter, ulike "minner" og andre produkter.

Les mer