Snertingdal Ysteri

Snertingdal Blå Viking

Bondens Marked Norske Akevitters Venner Norsk Gardsost Vegskilt Gardsmat/Bygdeturisme (HANEN)
Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Snertingdalsvegen 2168
2838 Snertingdal
Telefon 90596405
Lengdegrad 10.3273
Breddegrad 60.90188

Her får du et rikelig utvalg av oster fra flere produsenter samt spennende oster fra egen produksjon. I kafeen får du blant annet smake på ostepai med ost fra huset Vår ostekake med ostemasse rett fra ystegryta serveres lunken med syltetøy og krem. Dette er litt av det du kan kose deg hos oss. Du vil også kunne nyte kulturhistoriske omgivelser som er tilbakeført med innslag av bilder og gjenstander fra gamledagers ysteri. Osteutsalget og kafé er åpent torsdag, fredag, lørdag og søndag fra 12.00 til 18.00 Velkommen!

Snertingdal Ysteri er ysteriet som ikke ville gi opp. Det startet opp i 1914, men dagens ysteri ble bygget i 1919. Dette var samlingspunktet i bygda og arbeidsplassen for mange. Her var det også mange som leverte melka de produserte på gårdene sine. Ysteriet var i drift fram til 1976, da ble osteproduksjonen sentralisert og driften ble flyttet til Gjøvik.

Ysteriet sto til forfall i mange år helt fram til 2018. Da startet Torill Sogn Haug Interiør arkitekt og eier av bygget en omfattende restaurering av bygningen som var å betrakte som et viktig kulturhistorisk minne i bygda.

I 2020 startet en ny epoke for ysteriet. Torill Sogn Haug, sammen med Ketil Kjenseth og Knut Torgeir Blystad dannet drift selskapet. Torill og mannen Hans Petter lærte seg å produsere ostene som ble laget på dette ysteriet før. Dette var det Albert Osterådgiver som lærte de. Det skulle vise seg att dette over hundre år gamle bygget hadde en en perfekt romløsning til en produksjon tilpasset dagens krav til osteproduksjon.

I dag produserer vi 11 forskjellige oster og flere kan det bli. Det blir ystet mellom 320-400 kg pr uke nå, men dette kan fint økes ved behov i framtiden. Vi er stolte av våre produkter og synes de er vel verdt en tur til vårt osteutsalg og kafe. Ostene selges også hos Oluf Lorentzen sine butikker som b.l.a er Meny og vi har TJ Agenturer som leverer i mange spesialforretninger og noen Coop,

Sent flere lojale gode aktører.

Velkommen!

Les mer