Solhus Gård

Vår potetåker ligger i det gamle elvaleie etter Orkla.   Fotograf: Berdal Dronefoto

Velkommen til Solhus Gård   Fotograf: Berdal Dronefoto

Vegskilt Gardsmat/Bygdeturisme (HANEN)
Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Orkdalsveien 735
7320 FANNREM
Telefon 47254925
Lengdegrad 9.788732
Breddegrad 63.260753

Solhus Gård ligger 1 km sør for Fannrem sentrum, bare 30 minutter sør for Trondheim. Hovedproduksjonen ved gården er matpoteter og korn. Gården har en velfylt gårdsbutikk, med mange lokalmat-skatter. De fleste varene er dyrket og produsert i Orkland, av produsenter med kjærlighet for kortreistmat. Gårdsbutikken er selvbetjent og alltid åpen. Du kan komme å besøke vår gårdsbutikk når det passer deg. Betaling via VIPPS.

Velkommen til Solhus Gård. Navnet Solhus er en omskriving av Saluhusa som betyr "Herberge for ferdafolk". Gårdshistorien går tilbake til tidlig 1600-tallet, da Jon Solhus bygde de første husene på Solhus. Fra midten av 1700-tallet ble Solhus ferjested for reisende som skulle skysses over Orkla. Det var også innkvartering for reisende. Gården har vært i manges eie fram til 1867, da vår familie kjøpte den på tvangssalg.

I dag er det Eli Solhus og Terje Rostad som driver gården. Etter en omlegging av drifta i 2020, da det ble slutt på melkeproduksjon, er hovedproduksjonen i dag matpotet og korn. I tillegg har vi en markedshage, som vi produserer litt grønnsaker for salg i gårdsbutikken.

Vi pakker og selger alle våre poteter fra gården. I tillegg til gårdsbutikken selger vi våre poteter på lokale matbutikker, restauranter, catering og storkjøkken. Vi produserer også poteter for industri. All avrens/vrak poteter fra vårt eget pakkeri går også til industri, for produksjon av stivelse. Så derfor går ingen ting til spille. Dette er for å få en mest mulig bærekraftig produksjon.

Stikk innom for en trivelig handel.


Les mer