Cidergården

Eplene fra i fjor høst som nå står å blir god cider.

Bringebær, Glen Ample, kommer snart. Vi selger ferdigplukket 1.klasses kvalitet. Flotte bær både til å spise fersk, men har en god egenskap at de holder seg godt ved innfrysing og egner seg derfor til pynt på kaker mm. Selvsagt usprøytet.

Lefsen vår er vi stolte av. Snadder til kaffen, nesten konfekt. Her er det ikke spart på noe.   Fotograf: May

Det gror og vokser   Fotograf: Hanene

Vi passer på våre epler, så de trenger ikke sprøytemidler   Fotograf: Hanen

Nytt bygg for cidersmaking   Fotograf: Hanen

Smak og kvalitet er alltid i sentrum hos oss.   Fotograf: Hanen

Vår egen multeis med 2 typer crumble, tørket epleskive av gravenstein og strø av malte moltefrø.   Fotograf: May

Gårdsutsalget cider og vin   Fotograf: May

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Mellomriksvegen 2658
7525 Flornes
Telefon 99572962
Lengdegrad 11.386906
Breddegrad 63.460916

Cidergården ligger mitt i Stjørdalen som er et dalføre på 55 km. Der renner Stjørdalselva ned mot sjøen og gjør dalen frodig, grønn og fruktbar Cidergården ligger på 40 meter over havet, med produksjons feltene ned mot elva. Vi er den eneste produsent av bringebær og epler til cider og vin i dalen. Om sommeren kan det bli godt og varmt , noe som sammen med vanning fra Stjørdalselva gir oss frukt og bær av ypperste kvalitet Våre bier står for pollinering av frukt og bær på gården. Vi også har plantet mange ulike vekster som de beiter på og som gir honningen den ekstra smaken du ikke finner mange steder. Vi produserer alle råvarene selv så her er alt ureist fra jord til bord. Hele produksjonen og gården er bygd opp rundt og på biologisk mangfold. Gårds dammene med fugl og dyrelivet er viktig brikke i vår helet. Vi produserer også egen strøm med hjelp av solenergi. Hovedmålet er ureist mat og drikke med trøndelags beste råvarer produsert i pakt med naturen. Bedre kan det knapt bli.

Epler er sentralt i vår produksjon, god håndtverkscider er under produksjon og står nå lagret for salg tidlig vinter. Produksjonen skal utvides med ca 4000 epletrær og derfor er et nytt produksjonslokale under bygging. Det er solcellepanel som dekker det meste av energibehovet i produksjonen

Vi tilbyr Cider og fruktvin smaking sammen med ulike lokale småretter av 100 % lokal og kortreist råvarer. Vi kan ta grupper på inntil 21 personer Ta kontakt mht hva dere måtte ønske

Det er også en permanent salgsutstilling av kjente norske billedkunstnere.

i sommerhalvåret har vi en rekke aktiviteter og Flora Antikk og gjenbruk er åpen hver helg hele året og hver dag på sommerhalvåret. Her finner du antikviteter og skatter.

Cidergården har kommunal servering,skjenking og tilvirkningsbevilling og Statlig tilvirkningsbevilling.

Vi har også aronia som vi presser til råsaft og drikkeklar saft. Bringebær, svarthyll, rabarbra og bjørnebær finner du også hos oss alt etter sesong. Vi driver uten bruk av sprøytemidler og bruker mye tid på vår frukt- og bærhage. Alt blir plukket forsiktig for hånd sånn at vi vet at råvarene er av ypperste kvalitet.

I tillegg til dette driver vi med bier, må jo ha hjelp med pollinering. God blomsterhonning blir resultat av dette.

Bjørkesirup får du også hos oss, tappet fra gårdens egne bjørker. Fantastisk godt til vinaigrette på salater, soppstuing, til vaniljeisen mm

Vi baker også lefser(nordlandslefse) og 2 sorter flatbrød. Flatbrødet er basert på mye havre som gir god og fyldig smak. Det ene er søtet med bjørkesevje, slik at de som ikke skal ha sukker kan spise dette. Vår spesialitet er Ur- norsk flatbrød. Dette er produsert av økologisk urkorn dyrket nærområdet, malt på stein og søtet med vår egen bjørkesirup.

Utsalget vårt er i tilknytning til vår antikk og bruktbutikk. Her har vi en liten kafe avdelig som du kan sitte inne i. I sommersesongen serverer vi enkel hjemmebakst, kaffe og saft. Men er det godt vær er omgivelsene hos oss flotte til å sitte ute i. God parkering.

I følge våre besøkende går det helt fint å gå i flere timer hos oss. Velkommen til en bærekraftig handel

Les mer