NeRø Frukt og Sider

  Fotograf: Privat

  Fotograf: Privat

Morelltre i blomst   Fotograf: Privat

Modne moreller - sommer på sitt beste.   Fotograf: Privat

Eplemost av Discovery. Frisk og god eplemost med en fin balanse mellom søtt og syrlig. Passer til retter av kylling og svin, kraftige oster og selvsagt også som ren tørstedrikk.   Fotograf: Privat

Våre eplemoster 2019   Fotograf: Privat

Nyplukka epler av beste kvalitet   Fotograf: Privat

Utsikt mot Heddalsvannet og verdensarven på Notodden.   Fotograf: Privat

  Fotograf: Privat

Debio Godkjent
Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Hagenvegen 27
3683 Notodden
Telefon 95154655
Lengdegrad 9.323981
Breddegrad 59.498934

Lengst nord i fruktbygda i Øst-Telemark ligger NeRø Frukt og Sider. Med utsikt mot Gaustatoppen kan frukttrærne speile seg i Heddalsvannet og nyte solskinnet fra alle himmelretninger. Her dyrker vi økologiske epler samt moreller. Mer og mer av eplene presser vi til eplemost, men enda mer spennende er det å lage sider av dem. Sideren vår lages ved lave temperaturer noe som både utfordrer og utvikler aromaene på en helt særegen måte. Vi har et kompromissløst mål om at alle produkter vi leverer skal gi en god opplevelse - alltid.

Nedre Røste gård ligger i Hjuksebø, 10 km sør for Notodden sentrum. Vi driver økologisk epleproduksjon og konvensjonell morellproduksjon på til sammen 65 dekar. I motsetning til mange andre fruktdyrkere kan ikke vi skryte av en lang tradisjon for fruktdyrking siden vi plantet de første trærne i 2016. Men det ser ut som vi har gjort en del riktig, for trærne trives veldig godt her sammen med oss i solhellinga ned mot Heddalsvannet. Vi har fokus på kvalitet og kompetanse i alle ledd av produksjonen noe som resulterer i produkter i toppklasse. Kanskje også trærne trives ekstra godt her siden de får nyte den samme flotte utsikten som vi gjør?

Heddalsvannet er en del av Telemarkskanalen, så hit kan man komme sjøveien om man vil. Hjuksebø ligger midt mellom kysten og høyfjellet og området er særdeles rikt på opplevelser enten man vil ut i naturen, oppleve Verdensarven Rjukan-Notodden eller andre kulturtilbud.

Vill og Villig sider produseres og selges på NeRø. Den inneholder kun pressa økologiske epler med en liten tilsetning av økologisk sukker for å balansere de rike aromaene. Siderproduksjon satser vi mer på i åra fremover og derfor planter vi nå egne eplesorter spesielt for sider. Vi har selvsagt også nydelig økologisk eplemost for salg. Denne er laget av samme sorter som sideren - alle dyrket her på gården. Eplemosten kan du og få servert på lokale restauranter i området. Vi selger moreller og epler i sesong fra ca 10 juli og ut oktober. Våre åpningstider er egentlig hele døgnet, men det kan være lurt å ringe på forhånd. Følg med på vår Facebookside for oppdatering av åpningstider, arrangementer mm. Salg av alkohol er begrenset til 1000-1700 på hverdager og 1000-1500 på lørdager, samt på dager før helligdager.

Les mer