Bamsrudlåven

Gårdsbutikker
Mat-og drikkeprodusenter
Møter, kurs og selskaper

Kontaktperson:

Rune Klufterud

Adresse:

Bamsrudveien 57, 1850 Mysen

Telefon:

Nettside:





GÅRDSIS

Da det kom en frier fra nabogården med fersk melk i spannet, kom ideen om å lage en italiensk- inspirert melkeis med masse egg. Dagens melk og dagens egg blir dagens is! I 2013 startet is-produksjon med lokale råvarer i underlåven.

EGNE EGG

Eggene vi bruker er ureist. De er produsert på gården av egne frittgående høner. Vi skiller eggene selv og bruker de ferske plommene somhovedingrediens, mye mer enn det som er vanlig i iskrem. De gule plommene gir isen en naturlig flott farge, og en fyldig god smak.

MELK FRA NABOGÅRDENE

Der er viktig for oss å bruke ferske og lokale råvarer. Når vi skal lage is kommer melkebilen innom oss med melk fra nabogårdenes kuer. Det blir fersk is det! Vi bruker altså ikke fløte i isen vår, men bruker heller mer eggeplommer. Dette gir en lettere og mer proteinrik is.

PRODUKSJON

Et lite meieri er satt i stand på Bamsrud. Melkebilen leverer fersk melk fra nabogårdene, som varmebehandles sammen med eggeplommer, for å gi den rette konsistensen og for å ivareta matsikkerheten. Miksen homogeniseres og tappes over i en modningstank. Her får den hvile slik at man får fram de gode smakene. Neste dag fryses miksen raskt, og pakkes for hånd.

VANILJE

Vi bruker naturlig Bourbon vanilje som sammen med fersk melk og nylagte egg gir isen en naturlig og fin gulfarge. Smaken er fyldig, mindre søt og med en lettere munnfølelse enn fløteis. Dette er en is som passer perfekt som tilbehør til en mørk og kraftig sjokoladekake og friske bær.

KROKAN

Krokan er en gammel klassikker. Vi lager krokan selv av mandler, sukker og bittelitt salt! Saltet gir et lite piff og kontrast til det søte.

Prøv også smakene Jordbær og Kaffe & Kakao

SORBET

Ved å bruke litt av eggehviten fra våre frittgående høner oppdaget vi at sorbeten fikk en luftig og kremet konsistens. I den melkebaserte iskremen bruker vi nemlig kun plommen, og på denne måten kan vi utnytte hele egget. Vi lager sorbet av norske epler, bjørnebær og solbær.