Kontaktperson | Ida Cecilie Søfteland Alvsaker |
Adresse | Bermingrudveien 221 3302 Hokksund |
Telefon | 95942917 |
Faks | bestilling@eikergardsysteri.no |
Lengdegrad | 9.83126 |
Breddegrad | 59.788426 |
Tidsmessig løsdriftsfjøs med 60 frittgående, glade melkekuer. Gårdsbutikk med salg av egne, velsmakende oster i tillegg til annen lokal kvalitetsmat. Hemsen tar imot store og små grupper, møter, kurs etc. Servering med lokal vri! Åpen butikk alle hverdager kl. 11-15.Velkommen innom for en smakfull handel. Helger er foreløpig stengt.
Eiker gårdsysteri i Hokksund er stedet for velsmakende delikatesseoster av egenprodusert kumelk. Produksjonen omfatter bl.a.spesilaiteten Holtefjell, fast lagringsost med opprinnelse fra Franske Alper-modnet i 3 grader. Tilsiter Eiker, Eikern, Hvit Eiker, BerBrie, Camembert Eiker og hjertebrie. Vi har et topp moderne fjøs, ysteri, møte- / selskapslokale og gårdsbutikk. Her kan du oppleve moderne gårdsdrift og samtidig smake på våre utsøkte delikatesseoster.
Avlegger du oss et besøk, kan vi friste med vår sjarmerende gårdsbutikk med lokale godsaker, kaffe og litt å bite i mens du ser på kuene i fjøset. På sommeren har vi mange små kalver ute på beite. Historien bak Eiker Gårdsysteri er tre "bondefamilier" som ville gå sammen om et nytt, moderne fjøs med fokus på god dyrevelferd. Kuene går derfor fritt omkring og bestemmer sjøl når de skal melkes, spise og sove. De ligger på kumadrasser og har egen kløbørste. Den helautomatiske melkeroboten styrer melkingen! Alt dette gir god ost fra glade kuer!
På cafe Hemsen kan du sitte å nyte kaffe samtidig som du kan oppleve livet i et løsdriftsfjøs.
Fra vinduene på Hemsen kan du følge med på hverdagen i fjøset og hvordan kuene lever. Du ser at de hviler på madrassene, tusler bedagelig omkring, spiser når de ønsker og går til roboten for melking når det er tid for det. Og roboten vet om det er tid for at nettopp den kua skal melkes nå! Har det gått for kort tid, må den vente og sluses videre til maten.
Her er det utvilsomt trivsel, ikke et raut å høre, og dette gir oss god melk som vi trenger for å lage
"God ost fra Glade kuer"