Hemlaga på Næs
Kontaktperson:
Mari Sangnæs
Adresse:
Næsgutua 3, 2760 Brandbu
Telefon:
Nettside:
E-post:
Egen gårdsbutikk
I gårdsbutikken selger vi varer fra flere lokale produsenter. Eplemost, geleer, brød og kaker, urter, oljer, søtsaker, mm
Lys, servietter og litt smått til huset finnes også.
Vi selger silkeskjerf til bunaden.
Ønsker du noe spesielt til en anledning, eller store mengder, ring og bestill!
Våre produkter
Vi dyrker sorter som Transparent Blanche, Haugmann, Summerred, James Grieve, Gravenstein, Aroma, Åkerø, Filippa, Discovery, Rubinstepp, m.m.
Eplene blir produsert med så få sprøytinger som mulig. Vi har nytteinsekter, blant annet rovmidd, som holder skadedyr i sjakk. Vi bruker i hovedsak økologisk godkjente midler.
Produktmengde: Epler fås kjøpt i sesongen, men kan også bestilles for lagring.
Eple- og rognebærgelé
En gelé som passer utmerket til vilt, men kan brukes til alt. Innhold: Eple, rognebær, sukker og fruktpektin.
Eplegløgg
En drikk med smak av eple, rognebær og krydder. Serveres like gjerne varm som kald. Drikken blandes som saft, 1 del eplegløgg + 3-4 deler vann, alt etter smak. Om ønskelig kan drikken tilsettes noe sterkt. Drikken appellerer godt til dem som ikke er så glad i vanlig gløgg. Barn er veldig glad i drikken, da selvfølgelig servert uten alkohol.
Innhold: Eple, rognebær, sukker og krydder.
Epletoddy
Noe lik eplegløggen, men med sitrus i stedet for rognebær og litt andre krydder. Samme bruk og blandingsforhold.
Noen av kakene vi baker
- Kransekake: 18 ringer, bakt uten tilsetningsstoffer.
- Eplekake: Leveres fersk eller frossen, som hel kake eller i singelfrosne biter.
- Rullade: Vanlig eller sjokolade. Med syltetøy, sjokolade eller smørkrem. Leveres ferske eller frosne.
Produktmengde: Vil du være helt sikker på å få det du ønsker, ring og bestill!
Vi baker kaker til alle anledninger, baker kjempegode gameldagse sukkerbrød, bløtkake som vi sier, som vi fyller etter ønske. Lager også bryllupskaker.
Tørre kaker/ julebakst
Goro, strull, rossettbakkels, berlinerkranser, nøttetopper, konfektkaker, brune pinner, Sofie Bernhard-kaker m.m.
Innhold: Alle kakene blir bakt etter gode, gamle oppskrifter. Vi bruker bare meierismør, og er en av ingrediensene konjakk, ja, så bruker vi konjakk.
Pris varierer etter kakesort og mengde i eskene.
