Egge Gård
Kontaktperson:
Helge Steingrim
Adresse:
Baneveien 16, 3405 Lier
Telefon:
Nettside:
E-post:
Foredling av epler
Egge gård har i dag 191 mål dyrket mark i Lier. Alle i åskammene rundt gården.
I hovedsak benyttes det Aroma og Discovery, men også litt Gravenstein og andre eplesorter
I tillegg til egen avling, er det også tradisjon for å presse epler fra epleentusiaster og eplebønder i nærområdet. Epler blir presset, gjennomgår en lett pasteurisering og tappes på flasker uten bruk av tilsetningsstoffer. Egne etiketter kan trykkes etter avtale.
Siden lovendringen i Norge i 2005, hvor mindre produsenter fikk mulighet til å fremstille alkoholholdig drikke har det blir fremstilt sider fremstilt på Champagne-metoden, Iseple, eplebrennevin, akevitt, single malt og vin ved Egge Gård.
Norges eldste vinstokker
Sommeren 2010 ble de første 1000 vinplantene satt i jorden på Egge Gård i Lier. I dag teller vi om lag 21 000 vinplanter som i hovedsak går til «Egge Gård ONE» som er en musserende vin fremstilt på champagnemetoden, hvor annen gangs gjæring skjer i flasken. Druetyper som blir benyttet er i hovedsak Solaris, men også Pinot Noir, Riesling og Sauvignon Gris.