Beiarmat
Kontaktperson:
Jørgen Storhaug
Adresse:
Vestre Beiarveien 1042, 8114 Tollå
Telefon:
Nettside:
E-post:
Alle våre oster lages av fersk melk fra gårder i Beiarn. Formet og pleid for hånd. Saltet med en blanding av rent mineralsalt og kortreist havsalt fra Saltstraumen. Vi produserer både for konsum og storkjøkken. Vi bruker i hovedsak gamle metoder og oppskrifter fra egen gård, men lar oss også inspirere av verdens oster og smaker.
Vi satser også på kjøtt fra egen besetning, med fokus på å ta vare på ressursen som er i kjekjøtt. Vi tar vare på 200-300 kje fra egen besetning som fores opp til slakt. Kjøttet er sammen med ost og melkeråvarer hovedfokuset i vårt totale matkonsept.
Vi tilbyr omvisning og opplevelser i ysteriet, samt utsalg og vareprøver i vårt utsalg «Spiskammerset». Vi kan også ta imot grupper som ønsker servering av lunch eller middag.
Vi arrangerer også gårdsbesøk og kan tilby overnatting på setra i Beiarn Lodge. Om sommeren beiter det opp mot 1000 geiter i dalsidene.
Vi kan tilby servering og bevertning utendørs med bålpanne eller i «gammel-fjøsen» på setra.
Beiardalen har kanskje verdens fineste beiteskapte off-pist-løype for vintersport, og et magisk turterreng sommer som vinter. Guiding etter avtale med lokale aktører.

