Apal Sideri

Daglig leder: Dan Olav Sæbø   Fotograf: Hetland Media

Smaking av sider blant epletrer i bløming   Fotograf: Hetland Media

Sølvsider er navnet på den første sideren som blei laga av Apal Sideri. Denne sideren vant også Cider World 2020 for verdens beste musserende sider.   Fotograf: Hetland Media

Bløming   Fotograf: Dan Olav Sæbø

Frukthagen   Fotograf: Dan Olav Sæbø

Kvalitet på råvarene er viktig!   Fotograf: Dan Olav Sæbø

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Sæbøvegen 35
4130 Hjelmeland
Telefon 45432941
Lengdegrad 6.184172
Breddegrad 59.236703

Apal Sideri produserer frisk og fruktig eplesider på Sæbø i Hjelmeland. Dan Olav Sæbø overtok garden i 2020, og blei samtidig den første Ryfylke-bonden som tappa sprudlande, gyldne dropar heime på garden.

Sæbø ligg rett ovanfor Hjelmelandsvågen – kommunesenteret i Hjelmeland kommune – med flott utsikt over Hjelmelandsfjorden.

Her har det vore fruktproduksjon sidan slutten av 1800-talet, og rundt gardstunet står det Gravenstein, Raud Aroma, Rubinstep, Discovery og Raud Elstar på rekke og rad. Nokre plommetre er det òg plass til.

Frå nyttår 2020 overtok Dan Olav Sæbø garden heime på Sæbø. Etter 13 år som tømrar i Stavanger var det på tide å prøva noko nytt. I tillegg til frukt- og eplemostproduksjon, som foreldra hans hadde drive i fleire år, var Dan Olav svært motivert for å styrka næringsgrunnlaget med eplesiderproduksjon.

Sølvsider blei klar for sal allereie i februar 2020, og denne sideren blei kåra som verdas beste sprudlande sider i den prestisjetunge konkurransen Cider World 2020.

Les mer