Stolte Anton

Stolte Anton sine produksjonslokale i Nerigarden på Veiberg   Fotograf: KPI

Dei gamle frukthagane i Poldgarden var grunnlaget for etableringa av Stolte Anton AS.   Fotograf: Stolte Anton AS

Dei gamle frukttrea som blømer mot snøkledde fjelltoppar er eit sikkert vårteikn og ein viktig inspirasjon for oss som produserer lokal mat.   Fotograf: Stolte Anton AS

Smak i Lom er ein viktig utsalsstad for produkta våre.   Fotograf: LBH

Krydderplommer er fin juledessert. Også fint følgje til kraftige og tempererte ostar.   Fotograf: KPI

Rødbetchutney er produsert av grønsaker som rødbetar, lauk og plomme frå Poldgarden i Eidsdal, og høver svært godt til vilt og patéar.   Fotograf: Stolte Anton AS

Julegelé skaper alltid julestemning ved bordet, og "høver støtt".   Fotograf: KPI

Gode julesmakar av krydderpære, krydderplomme og julegelé.   Fotograf: KPI

Rognebærgele av lokale rognebær og eple. Akkurat passe bittert som smak til ost, vilt, grovbrød, og julepålegg.   Fotograf: Stolte Anton AS

Plommechutney set ein fin spiss på smakskraftige kjøtrettar, grillmat, tapas og ost.   Fotograf: KPI

Frukt og bær frå gamle hagar gjev ein nostalgisk smak av sommar.   Fotograf: KPI

Smak av haust.   Fotograf: KPI

Stolte Anton AS produserer syltetøy, gelear, chutney, hermetiske plommer og saft av lokale råvarer.   Fotograf: KPI

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Veiberg 31
6215 Eidsdal
Telefon 90667656
Lengdegrad 7.155127
Breddegrad 62.237187

Stolte Anton AS lagar reine, smaksrike produkt av lokal frukt, bær og grønsaker delvis henta frå eigen hage. Vi held til i Eidsdal på Sunnmøre, nærare bestemt i Nerigarden på Veiberg. Her finn du både produksjonslokale og gardsutsal, der du kan få kjøpt syltetøy, gelear, chutney, hermetiske plomme og pære.

Gjev liv til gamle hagar

Vi er stolte av å kunne nytte ressursane i nærmiljøet som elles hadde gått til spille, og slik gjev vi liv til gamle hagar. Av dei lokale råvarene lagar vi produkt etter tradisjonelle oppskrifter med reine smakar av frukt og bær. Men utover hausten lagar vi også krydra produkt som gjev dei gode julesmakane. Alle produkta er handlaga og heilt naturlege utan kunstige tilsetjingsstoff.

HISTORIA

Bedrifta vart etablert i 2018 og har sitt opphav i Poldgarden i Eidsdal på Sunnmøre. Anton Nydal var ein engasjert og dyktig gardbrukar i Poldgarden i Eidsdal på 1920-talet og framover mot 70-talet. Han var ein svært dyktig bonde, og bær, frukt og grønsaksproduksjon var hovudinntektskjelda. Etter hans tid gjekk det gradvis nedover med gardsdrifta, og frukthagen har ikkje vore stelt på ein generasjon. Mange av trea har gått ut, men nokre står framleis og gjev avling. Initiativtakarane til Stolte Anton AS, Per Ove Nydal og Margreta Veiberg, er begge borneborn av Anton Nydal. Gradvis utvikla dei ideen om å gjere frukta i den gamle hagen til ein ressurs. Det har også vist seg at i bygda Eidsdal, inngangen til verdsarvområdet, er fleire gamle, ubrukte hagar. Dei gjev no grunnlag for fleire av produkta - og akkurat det er ei stor glede. No har Kirsti Indreeide teke over bedrifta og vil føre tradisjonen vidare. Det blir m.a. nytta bær frå eigen hage i Nerigarden på Veiberg. Elles kjem mesteparten av råvarene frå andre hagar i Eidsdal og Norddal samt andre bygder i Fjord kommune.

Ein viktig del av filosofien er å ta i bruk unytta ressursar; plommer og eple frå tre som ikkje har vore hausta, rips og bringebær frå hagar som til dels ikkje har vore stelt.

Les mer