Ystepikene

Ostene våre produseres på melk fra egne kyr. Disse beiter rett utforbi ysteriet, og går og melker seg når de ønsker.   Fotograf: Siri Rasmussen Lea

Ysteriet vårt er utformet med både god utsikt og god innsikt. Vi ønsker velkommen til gards, og gjestene kan se inn i ysteriet fra gardsbutikken.   Fotograf: Siri Rasmussen Lea

Det åpne ysteriet, Vi ønsker velkommen til gards og gir gjestene innsikt i prosessene bak melkeproduksjon og ysteprosessen.   Fotograf: Siri Rasmussen Lea

Jærsk Bedaost. Vår versjon av fetaost. Kommer i flere smaker.   Fotograf: Playdesign AS

Det skal være lett å finne oss. Følg skiltet, her kommer du til Ystepikene med selvbetjent gardsbutikk.   Fotograf: Siri Rasmussen Lea

Jærsk Kvitskimmelost. En mild, men smakfull ost. Litt kremaktig med fast kjerne.   Fotograf: Playdesign

Jærsk Havsletteost med godt tilbehør.   Fotograf: Playdesign

Ystebutikken. Her har vi egne varer som ost, kjøtt, egg og potet. Vi har også mye godt fra andre lokale produsenter av blant annet røykelaks, saft, sjokolade, is, marmelader, knekkebrød og andre godsaker.

Ysteri og gardsbutikk. Her yster vi knallgode oster. Vi selger våre egne produkter og andre lokalproduserte varer. Betalingen skjer med Ordr.   Fotograf: Siri Lea

Her kan du sitte og nyte ustikten og en niste, eventuelt litt mat fra butikken.

Vi har egne smaksfat som kan nytes på terrassen eller tas med. Vi har også tepper og skinnfeller til bruk.

Norsk Gardsost
Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Skrettinglandsvegen 50
4360 Varhaug
Telefon 94813801
Lengdegrad 5.68016
Breddegrad 58.619614

Under en storslått himmel, ved grønne marker på Jæren, har Ystepikene sitt eget ysteri på Varhaug. Gården har vært i familiens eie i snart 100 år, og her lager vi knallgode oster produsert på egenprodusert melk. Vi produserer kjente og kjære oster, men også noen egne spennende smaker for de mer eventyrlystne.

Vi liker å få besøk på garden og i ysteriet har vi vindu fra gårdsbutikken slik at gjestene kan få et innblikk i ysteprosessen. I butikken selger vi egenprodusert ost, kjøtt, egg og potet. I tillegg har vi produkter fra andre lokale aktører. Butikken vår er selvbetjent, det vil si at man finner selv varene man vil ha og betaler med mobilen via Ordr.

Besøk:

Terrassen utenfor butikken og ysteriet blir som en orkesterplass til utsikt over Jærhavet og den åpne himmelen. Her er det bare å sette seg ned og ta inn utsikten og kanskje en niste.

Vi har ingen formell servering, men setter deg gjerne i kontakt med et av de lokale spisestedene som serverer retter med våre oster.

Våre produkter:

Jærsk Bedaost - osten som startet Ystepikedrømmen. Dette er fetatypen som gir det lille ekstra til både salater, tapas og spekefat. Den er også knallgod som snacks, på pizza, tapas og i lasagne.

Jærsk kremost - en «fluffy» kremost som passer både på kjeks, brød og til matlaging. Kjempegod å smøre på lefseruller, ha i pizzasaus, i supper, til dip og gryter. Kommer i flere smaker.

Jærsk Kvitskimmelost - passer til både søtt og salt og er lett å like for de fleste. Det er en mild og litt fast ost og blir ysta på pasteurisert kumelk fra egen gard. Den modnes og pakkes i modningspapir etter ca 10 dager. Osten modnes videre i papiret.

Jærsk Havsletteost - Osten som er tilsatt melkesopp og kvitmuggkultur, blir vaska under modning og deretter rulla i håndsanka tare fra Mong.

Håper ostene vil falle i smak, og vi forteller gjerne mer om vår produksjon. Enten det gjelder melkeproduksjonen eller ysting.

Hvem er vi:

Ystepikene er Siri Rasmussen Lea og to døtre, Gøril Ævestad og Ingfrid Viland. Ansatte, Siv, Jorunn, BK, Elin og Kari Olen. Ekstrahjelpene Siri, Maria og Elise Marie. Ystesyster og styremedlem Ane.

Melkemannen er Jon Lea.

Les mer