Gygratun Feriegard

Gygratun - et idyllisk småbruk i storslagent landskap. Perfekt base for turfolk og familier.   Fotograf: Hulda Bohlin

Gygrastol 1300 moh, spektakulert sted for toptur/skikjøring   Fotograf: Leif Kongestøl

Trolltunga

Kayakker å leige

Koselig og komfortabel hytte på tunet

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Ænesvegen 210
5475 Ænes
Telefon 91386185 / 90054527
Lengdegrad 6.111915
Breddegrad 60.090728

Gygratun - et idyllisk småbruk i storslagent landskap. Perfekt for familieferie og som base for turfolk. Her kan man booke hytter, hageleilighet, rom med frokost, eller sove på madrass på låven. - Kun 40 min. med bil til Trolltunga parkering - Baroniet Rosendal; 20 min. - Bergen; 2,5 tim - Mange turmuligheter - Kajakker og motorbåt å leie - Fiske - Gardsdyr - Barneriding i den vakre skogen i Ænesdalen - porten til Folgefonna nasjonalpark - Storslagen utsikt fra Gygrastol 1300 moh, spektakulert sted for toptur/skikjøring - Pizza i vedfyrt ovn - Galleri og kunstverksted i den nyrenoverte gamle låven - Gardsprodukter - Pil og bue og andre aktiviteter.

Gygratun har en perfekt plasering i fjordlandskapet med høye fjell, elver og bre som bakteppe. Fjorden og det alpine knyttes sammen av en stripe kulturlandskap bearbeidet i generasjoner. Ænes sin lille kirke bygget på 1100- tallet, en av de eldste stenkirkene i Norge, er eit sterkt symbol på dette.

Nett bak tunet ligg Ænesdalen som er porten til Folgefonna nasjonalpark med isbreen, høye fjell, overveldende utsikt, fosser, elver, vakre skoger og rolige innsjøer. Gygrastolen, fjellet på 1300 moh, like bak garden er en herlig tur med en storslagen utsikt.

Fine muligheter til fiske i fjord, elver og vatten.

I nærområdet (10 - 20 min. kjøring) ligg den nærmeste landsbyen Rosendal med Baroniet Rosendal fra 1665 og samme distansen den andre rettningen finn du Bondhusdalen med Bondhusbreen og Keiserstien opp til Fonnabu.

Innenfor en radius på 60 minutters kjøring finn du Jondal sommerskisenter, Røldal skisenter, Fjellhaugen skisenter og Seljestad skisenter og i andre rettningen: Ulvanoso (klattring) og Halsnøy kloster.

Les mer