Danebu Kongsgaard

  Fotograf: Olav Melan

Dobbeltrom

Enkeltrom som kan brukes som tre-sengsrom

Familierom

Konferansesal/ Festsal

Badstu

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Danebuvegen 625,
2910 AURDAL
Telefon 45 10 10 10
Lengdegrad 9.437784
Breddegrad 60.943034

Danebu Kongsgaard ligger i hjertet av Valdres, og aktivitetene og opplevelsene står i kø, sommer som vinter. Legg ditt neste tur eller arrangement på Norges tak og få en uforglemmelig opplevelse. Danebu Kongsgaard er et historisk hotell med en spennende gjestebok bestående av både norske og utenlandske kongelige og idrettsstjerner gjennom tidene.

Kari Bakke Kulhuset og Harald Kulhuset tok over som nytt vertskap på Danebu Kongsgaard rundt påsketider 2015.

Hotellet har 32 rom totalt, fordelt over 16 Familierom, 14 Dobbeltrom og 2 Dobbeltrom m/familiekøye. Alle rom har dobbeltseng eller 2 enkeltsenger, dusj, toalett og vask. WiFi Internet Access. Ellers tilbyr vi på gratis parkering, treningsrom, sauna/ badstu og peisestue med TV.

Danebu Kongsgaard var opprinnelig en folkegave fra Norge til Danmark som takk for hjelpen etter krigen. Initiativtaker var Aftenpostens daværende redaktør P. Chr. Andersen, som fremsatte tanken om en pengeinnsamling til dette formål rett etter andre verdenskrig. Skiforeningen tok ideen videre ved sin formann Lauritz Schmidts initiativ og startet en landsomfattende innsamlingsaksjon på Danmark sin grunnlovsdag. Denne ble en fantastisk suksess med tusenvis av små og store bidrag. Allerede i august 1945 kunne Skiforeningen overrekke gavebrevet på den såkalte «Danskehytten» til Dansk Idræts-Forbund.

Det var arkitekt H. Astrup som sammen med oberst Bloch-Hansen fant en praktfull utsiktstomt på toppen av Aurdalsåsen i Valdres. Etter en arkitektkonkurranse som ble vunnet av Esben Poulsson ble Danebu oppført i årene 1947-50.

Les mer