Danebu Kongsgaard

Danebu Kongsgaard - en perle i fjellheimen   Fotograf: Danebu Kongsgaard

Et hyggelig sted å være.   Fotograf: Danebu Kongsgaard

Nydelig utsikt til Skogshorn og Jotunheimen   Fotograf: Danebu Kongsgaard

Vakker natur og landskap   Fotograf: Danebu Kongsgaard

Solnedgangen er alltid vakker, men endrer seg hver dag.   Fotograf: Danebu Kongsgaard

Våre egne kanelsnurrer smaker himmelsk etter en tur i naturen.   Fotograf: Danebu Kongsgaard

Velkommen til oss på Danebu Kongsgaard! Hilsen Vertskapet.   Fotograf: Danebu Kongsgaard

Danebu Kongsgaard i vakre høstfarger

Verdens hyggeligste peisestue!   Fotograf: Danebu Kongsgaard

Nydelig frokostmeny basert på lokale råvarer.   Fotograf: Danebu Kongsgaard

Nydelig mat basert på lokale råvarer.   Fotograf: Danebu Kongsgaard

Innbydende restaurant med nydelig utsikt.   Fotograf: Danebu Kongsgaard

Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Malene Tuv Sandvik
Adresse Danebuvegen 625,
2910 AURDAL
Telefon 45 10 10 10
Lengdegrad 9.437784
Breddegrad 60.943034

Danebu Kongsgaard er en fjellperle midt i Valdres sitt nydelige fjellandskap med en lun og innbydende atmosfære. Et sted der du kan nyte vakker natur og nydelige matopplevelser fra lokale råvarer. Danebu er et sted der du kan lande og lade. En privat atmosfære hvor du får lyst til å invitere venner, familie eller kollegaer til feiring, samtale, jobb eller bare være sammen.

Om Danebu Kongsgaard

Fjellperlen Danebu Kongsgaard ligger plassert som et vakkert samlingspunkt i Valdres sitt nydelige fjellandskap ca 2,5 time fra Oslo. Naturen danner en vakker ramme rundt ditt opphold med den fantastiske utsikten over Jotunheimen og Hemsedalsfjellene og ikke minst de flotte naturopplevelsene gjennom hele året. Danebu er et sted hvor man kan lande og lade.

Hotellet har 32 rom totalt, fordelt på over 16 familierom, 14 dobbeltrom og 2 dobbeltrom m/familiekøye. Alle rom har dobbeltseng eller 2 enkeltsenger, dusj, toalett og vask. Ellers tilbyr vi gratis parkering og WiFi. Alle rommene, peisestua og spisesalen blir renovert våren 2020.

Restauranten

I restauranten på Danebu Kongsgaard kan du nyte nydelig mat basert på lokale råvarer, laget av lokale kokker. Alt som serveres lages fra bunnen av og skal være på naturens premisser. Er ikke råvarene å oppdrive i nærområdet, vektlegges alltid økologiske, norske produsenter.

Danebu Kongsgaard er også behjelpelig med å arrangere små og store selskaper på inntil 115 gjester. Med god mat og drikke, utsikt over Jotunheimen og Hemsedalsfjellene, og lang erfaring med selskaper, ligger alt til rette for den store dagen på Danebu Kongsgaard.

Kurs og konferanser

Danebu Konsgaard tilbyr kurs og konferanser i en privat atmosfære midt i flotte naturomgivelser. Med et flott konferanserom med alt nødvendig utstyr, nydelige mat- og drikkeopplevelser og rikholdige aktiviteter både sommer og vinter, ligger alt til rette for en minneverdig opplevelse.

Historie

Danebu Kongsgaard var opprinnelig en folkegave fra Norge til Danmark som takk for hjelpen etter krigen. Initiativtaker var Aftenpostens daværende redaktør P. Chr. Andersen, som fremsatte tanken om en pengeinnsamling til dette formål rett etter andre verdenskrig. Skiforeningen tok ideen videre ved sin formann Lauritz Schmidts initiativ og startet en landsomfattende innsamlingsaksjon på Danmark sin grunnlovsdag. Denne ble en fantastisk suksess med tusenvis av små og store bidrag. Allerede i august 1945 kunne Skiforeningen overrekke gavebrevet på den såkalte «Danskehytten» til Dansk Idræts-Forbund.

Det var arkitekt H. Astrup som sammen med oberst Bloch-Hansen fant en praktfull utsiktstomt på toppen av Aurdalsåsen i Valdres. Etter en arkitektkonkurranse som ble vunnet av Esben Poulsson ble Danebu oppført i årene 1947-50. Danebu Kongsgaard kunne endelig åpne dørene for gjester 16. desember 1950.

Vertskapet

Vertskapet på Danebu Kongsgaard består av norske Malene Tuv Sandvik og tyske Pascal Gross. Etter å ha bodd flere år i England og i Tyskland, flyttet de til Danebu Kongsgaard i januar 2020 for å ta del i utviklingen av fjellperlen. Ved hjelp av et stort team av medarbeidere og en lidenskap for turisme, gjestfrihet og serviceutvikling, er deres visjon å få Danebu Kongsgaard til å føles som ditt andre hjem. Et sted hvor du kan lande og lade.

Les mer