Haugastøl 1000 MOH

Leilighet med høy standard

Leilighet med høy standard

Ski/sykkel rett utenfor døren.

Verdens beste forhold for snøkiting!   Fotograf: Håkon Mæland

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Haugastølvegen 200
3595 Haugastøl
Telefon 32 08 75 64
Lengdegrad 7.852907
Breddegrad 60.512402

Det familiedrevne hotellet på Haugastøl, 1000 m.o.h. tilbyr moderne leiligheter, frokost og middagsservering, kaffebar, sykkelbutikk, sykkelutleie, samt kurs- og møtelokaler. Vi er lokalisert på høyfjellet med to nasjonalparker på dørterskelen; - Hardangervidda og Hallingskarvet Nasjonalpark og tilbyr et unikt turterreng til gjestene. Med starten på Rallarvegen rett utenfor døren blir Haugastøl et naturlig valg for de som ønsker en opplevelse i frisk luft og høyfjellsnatur. Haugastøl har de senere årene vært base for verdens beste snøkitere og har unike vindforhold og lang erfaring med kurs.

Overnatting Haugastøl tilbyr moderne leiligheter i flere varianter. Alle leiligheter inneholder kjøkken, flislagte bad med varmekabler, gratis fiber internet og TV.

Vi legger vår sjel i å tilby god hjemmelaget mat, og en høy grad av personlig service.

Rallarvegen har flere ganger blitt kåret til Norges vakreste sykkelvei. Veien starter på Haugastøl og følger Bergensbanen til Finse, Hallingskeid og Myrdal før den fortsetter langs Flåmsbanen til Flåm.

Veien bringer deg gjennom et fantastisk høyfjellsområde fra 1000 m.o.h. opp til 1340 meters høyde og ned til hav nivå.

Hele veien er som oftest farbar i begynnelsen av Juli og sesongen varer til slutten av September. For oppdatert informasjon om føreforhold besøk våre nettsider

Vi tilbyr komplette sykkelpakker inkludert overnatting, mat, sykkelleie og togbilletter. For mer informasjon se vår "Sykkelpakker" side.

Snøkiting Haugastøl er med sin beliggenhet mellom Hallingskarvet og Hardangervidda Nasjonalpark et av verdens desidert beste områder for snøkiting. Områdene rundt hotellet byr på stabile vindforhold i et uendelig terreng hele vinteren.

I en vanlig sesong starter kitesesongen i slutten av Oktober, og varer til begynnelsen av Juni.

Vår største fordel er uten tvil de uendelige store og varierte områdene av ulike spotter for å kite på. Hardangervidda Nasjonalpark består av 3422 km2 med snødekte vidder, mens Hallingskarvet Nasjonalpark har 450km2 med terreng og høyeste punktet på nesten 2000 m.o.h. Vi har kitet i på Haugastøl siden 1999 og vi oppdager nye kitespots hver sesong!

Nasjonal turistvei Hardangervidda starter rett utenfor hotellet, og tar deg gjennom hjertet av nasjonalparken. Dette gir oss 38 km med vei der man kan stoppe overalt (der det finnes parkering) for å kite. Muligheten til å være fleksibel og flyttbar gjør at vi sjeldent har dager der det ikke er mulighet for å kite. Haugastøl ligger midt i vær skillet mellom øst og vest og nyter godt av to ulike værsystemer.

På uværsdager kan veien over Hardangervidda stenge grunnet for mye snø og vind. På disse dagene tilbyr vi snøscooter transport for gjeste på hotellet til lavere liggende spotter, der det som regel er mindre vind og bedre forhold.

Les mer