Stokke Nedre

Store spisestue

Debio Godkjent
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Marit Helen Øwre Klomstad
Adresse Stokkevegen 139
2825 Gjøvik
Telefon +4793092021
Lengdegrad 10.676762
Breddegrad 60.886428

Gårdskafe, gårdsbutikk, overnatting, selskaper og seminarer, kultursti med historien til gården. I naturskjønne og herskapelige omgivelser langs Mjøsas bredd, omkranset av grønne åkre, ligger Stokke Nedre. Gården vår er en gjestegård, men er også i drift med økologisk jordbruk og skogsdrift. I sommersesongen har vi åpen gårdskafé og det er mulighet for å hilse på geitene, lammene og hønene på tunet. Vi har 30 gjestesenger fordelt på enkeltrom og dobbeltrom i Hovedhuset, i det store Stabburet eller i hytter med enklere standard.

Stokke Nedre har en flott beliggenhet ved Mjøsas bredd og Stokkelvas utløp. Den tradisjonsrike gården er første gang omtalt i skriftlige kilder fra 1364, men det har vært aktivitet på gården enda lenger tilbake. Dagens bygninger er oppført fra 1750 til 1936. Det er en hyggelig atmosfære på gården hvor bygningenes historie er bevart, med originale farger og tradisjonsrikt interiør.

I Gårdskafèen serverer vi inne i stuene når det er regnvær og ute når det er godvær. Kom å smak våre nystekte vafler med jordbær og is! Vi byr også på lunchretter som for eksempel bacon og ostepai, speketallerken og grønnsaksuppe. Ellers har vi kaker og blåbærsnurr. Alt er hjemmelaget.Gårdskaféen er åpen lørdag og søndag kl 12 til 16 fra midten av juni til starten av august.

Gårdsbutikken har lokal mat, håndverk og antikviteter. Første helg i desember er det stort julemarked med utvidet gårdsbutikk og mange utstillere. i boder både i fjøset og på tunet.

Stokke Nedre har flotte muligheter for overnatting for enkeltpersoner, par, familier og større grupper. Overnattingsgjester kan få servert vertinnens frokost i Hovedhuset.

Gården har en 800 meter lang strandlinje til Mjøsa, som innbyr til fritidsaktiviteter og rekreasjon. Det er gode fiskeplasser rett utenfor eiendommen. Foruten fiske kan du bade, eller gå turer i historiske omgivelser. Det er også mulighet for å legge til ved brygga med egen båt. Du kan leie båt, kajakk eller kano med redningsvester.

Se også våre nettsider www.stokkenedre.no eller på facebook @stokkenedre for detaljer om åpningstider.

Les mer