Kilnes Gård

  Fotograf: Torfinn Schiefloe

Melkebua på Kilnes gård hvor du kan tappe din egen flaske med fersk gårdsmelk.   Fotograf: Lene Mari Prøven

På gården finner du ikke bare melk, men en gård som kan by på mange ulike aktiviteter som følger årets sesonger. Linkransene som på bildet kan du lære deg å lage i aug. og sept. Da får du være med å plukke lin rett fra åkeren og lage din egen linkrans.   Fotograf: An-Magritt Lerfald

Kilnes Gård

Melkebua er åpent hverdag fra 08.00-20.00.   Fotograf: Karoline S. Storflor

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Kilnesvegen 49, Kilnes Gård
7520 Hegra
Telefon 99731675
Lengdegrad 11.263051
Breddegrad 63.441516

Kom og opplev ekte gårdsliv på nært hold. I Melkebua på Kilnes får du kjøpt fersk gårdsmelk fra Norges første og så langt eneste selvbetjente melkeautomat. Handler du melk i sommerhalvåret kan du også rusle rundt på gården for å bli kjent med dyrene ute, leke med gårdens leker og sitte ned på benkene som er satt ut rundt på tunet. Gården har forøvrig ulike tilbud som tilpasses årstidene.

Kilnes Gård ligger to mil øst for Stjørdal, mellom Meråkerbanen og Stjørdalselva. Ca. 20 min kjøring fra Stjørdal, 10 min fra Hegra og 30 min fra Meråker.

Gårdsmelka er fersk, fyldig og rund i smaken, og det nærmeste du kommer iskald melk rett fra melketanken. På Kilnes gård homogeniserer vi ikke melka, derfor ligger den fettrike delen av melka øverst i melkelaget når den står en stund i kjøleskapet. Dette kan enten ristes inn i melka igjen eller fløtes av med en øse. Denne fløten er kjempefin å bruke i matlaging, men selv synes vi at melka blir ekstra god når fettet ristes inn i melka igjen. Men melka er pasteurisert. Pasteurisering er rett og slett varmebehandling av melk. Den varmes opp til 72 grader i 15 sekunder før den raskt blir avkjølt igjen. Denne prosessen vil ta knekken på eventuelle skadelige bakterier og er derfor trygg å drikke.

Melka smaker best før den er tre- fire dager gammel, men kan fint drikkes en uke etter tapping, så lenge den oppbevares mørkt og kjølig.

Du kan kjøpe flasker fra vår vareautomat eller du kan selv ta med noe du ønsker å ha melka i.

Det er viktig å rengjøre flaska godt før du tapper ny, fersk melk, slik at ikke holdbarhetsdatoen forringes når du kjøper melk.

Melka koster 20 kr pr. liter. Flasken koster 30 kr. Automaten tar kun kort.

MELKEBUA ER ÅPEN FOR SALG HVER DAG FRA KL. 08.00- 20.00.

IMG_0574(Edited)


ANDRE TILBUD

På gården finnes kuer, kalver, okser, haner, høner, katter, hunder og kaniner. På våren flytter det også inn lamunger og grisunger som får gå ute hele sommeren og høsten. Dyrene liker veldig godt kos og stell, de blir derfor veldig glade for besøk på gården.

Vi arrangerer også «åpne dager» hvor alle er hjertelig velkommen for å få et innblikk i hvordan livet på gården er og for å bli kjent med dyra. Følg oss på facebook så holder du deg oppdatert på hva og når ting skjer.

"Eventyrskogen" er et område ca. 900 meter (med bratt stigning) fra gården med et nydelig skue over Sondalen. Her oppe har gården satt opp en grillhytte også kalt «Trollhaugen», som står til fri disposisjon. Hytta har 28 sitte plasser, i tillegg til sitteplasser ute. Det er også satt opp utedo på området. I skogen rundt grillhytta finnes en naturklatrejungel som er fin å boltre seg i for små og store.

På Kilnes Gård kan du finne mange ulike former for håndarbeid. Treprodukter i alle størrelser, fra små kopper til store benker. Vi dyrker lin som vi lager buketter og dekorasjoner av. Til jul finnes store håndlagde julenek, dørkranser i ulikt materialet og størrelser. Første torsdag i måneden på våren og høsten arrangeres strikkekafe på Stabburet. Kilnes Gård har til og med egen bunadsøm som kan hjelpe deg med alt innen Trønder- og Nord- Trønder bunad til damer. Se Kilnes Bunadsøm.

Les mer