Garden Oppheim

Sau i Raggsteindalen her sauene våre beiter hele sommeren.   Fotograf: Per Breiehagen

  Fotograf: Emilie Holba

Pinnebog røkt og urøkt   Fotograf: Cecilie Ødegård

Lammeskank er av det desidert mest populære og fantastiske du kan spise på lammet. Det egner seg godt til langtidssteking i en gryte. Ser nydelig ut på en tallerken!

Den sjeldne rasen Valais blacknose sheep som vi er så heldige å ha en flokk på over 100 dyr på gården.   Fotograf: Cecilie Ødegård

Tørrsaltet fenalår i havsalt, som er speket i ca 6 måneder egner seg godt med en god øl.

Pinnekjøtt med hele lange pinner er akkurat det du vil finne i våre pakker med pinnekjøtt. Det er laget med tid og kjærlighet.   Fotograf: Fredrik solstad

Pinnekjøtt med mye kjøtt, akkurat slik vi liker det. En god blamding av hele pinner, sadel og nakke.   Fotograf: Fredrik solstad

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Oppheimsveien 288
3579 Torpo
Telefon 91525844
Lengdegrad 8.679283
Breddegrad 60.670175

Garden Oppheim er en fjellgård i Ål kommune i Hallingdal. Vi tilbyr lokalt lammekjøtt som vi videreforelder i egne lokaler på gården. Vi har vunnet gull for det urøkte og røkte pinnekjøttet vårt i NM i kjøtt. Vi er opptatt av kvalitet og gamle tradisjoner i alle ledd. Vi har også Norges største flokk med den sjeldne sauerasen Valais blacknose sheep fra Sveits. De er særdeles kjent for sitt vakre og spesielle utseende men også for deres fantastiske ull og unike kjøttkvalitet. Blacknosen er sauens svar på Waguy kjøtt. Vi har et serveringslokale "Stugu" - et tømmerhus fra 1800 tallet på gården stå klart til å ta i mot grupper inntil 22 peroner. Her blir det fokus på lokalmat og gode drikkeopplevelser. Du kan ta direkte kontakt med oss for å booke deg et selskap. Vi har en liten selvbetjent gårdsbutikk hvor du kan få kjøpt frossent lammekjøtt, vår prisbelønte Hallingburger som fikk sølv i NM i 2024, pinnekjøtt, skinnfeller, garn, ramsløkprodukter, flatbrød og andre godsaker fra lokale produsenter. Vi ønsker å gi en totalopplevelse med gode råvarer, og fremme norsk landbruk. Det er spesielt viktig for oss å verdsette den jobben dyrene våre gjør for å pleie kulturlandskapet i Norge!

Norsk lam er i verdensklasse, og det er ikke uten grunn. Våre sauer beiter fritt ved foten av majestetiske Hallingskarvet hele sommeren. Her spiser de ville vekster og urter som gir en ekstra god smak på kjøttet. På Garden Oppheim har vi ca 400 vinterfora sauer. Hvor 300 av de er Norske kvite sauer, og ca 100 av de er valais blacknose sheep.

Når vi overtok generasjonsgården i 2011 var vi aldri i tvil om at vi ville starte med å selge kjøtt fra egen produksjon, og i 2017 sto endelig drømmen om et eget foredlingslokale klart. I foredlingslokalet har vi et modningsrom, skjærerom, stort kjøle og fryserom, og 250 kvm tørkeloft til speking av kjøtt.

Hos oss spekes alt kjøtt naturlig i frisk fjelluft, det gjør at spekeprosessen tar litt lengre tid enn hos de store industribedriftene, men vi er overbevist om at denne forskjellen kjennes på smaken. Pinnekjøttet vårt spekes i 5-7 uker, pinnebog og pinnesteik spekes noe lengre. Hele foredlingslokale og spekeloftet er bygget inn i en tømmerlåve fra tidlig 1800 tall.

Vi tar i mot gjester på forespørsel, mange familier med barn ønsker å besøke oss og dyrene. Og er vi på gården er du selvsagt hjertelig velkommen med din familie. Vi driver også med litt Inn på tunet virksomhet på gården.

Ønsker du å se mer av vår hverdag og vårt gårdsliv, finner du oss på facebook og instagram under Garden Oppheim!

Les mer