Garden Oppheim

Sau i Raggsteindalen her sauene våre beiter hele sommeren.   Fotograf: Per Breiehagen

Pinnebog røkt og urøkt   Fotograf: Cecilie Ødegård

  Fotograf: Emilie Holba

Lammeskank er av det desidert mest populære og fantastiske du kan spise på lammet. Det egner seg godt til langtidssteking i en gryte. Ser nydelig ut på en tallerken!

Den sjeldne rasen Valais blacknose sheep som vi er så heldige å ha en flokk på over 100 dyr på gården.   Fotograf: Cecilie Ødegård

Tørrsaltet fenalår i havsalt, som er speket i ca 6 måneder egner seg godt med en god øl.

Pinnekjøtt med hele lange pinner er akkurat det du vil finne i våre pakker med pinnekjøtt. Det er laget med tid og kjærlighet.   Fotograf: Fredrik solstad

Pinnekjøtt med mye kjøtt, akkurat slik vi liker det. En god blamding av hele pinner, sadel og nakke.   Fotograf: Fredrik solstad

Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Renate Søndrål
Adresse Oppheimsveien 288
3579 Torpo
Telefon 91525844
Lengdegrad 8.679283
Breddegrad 60.670175

Garden Oppheim er en fjellgård i Ål kommune i Hallingdal. Vi tilbyr kortreist og lokalt lammekjøtt som har beitet på høyfjellet i Hallingdal. Vi er opptatt av kvalitet og gamle tradisjoner i alle ledd. Vi har også Norges største flokk med den sjeldne sauerasen valais blacknose sheep fra Sveits. De er særdeles kjent for sitt vakre og spesielle utseende men også for dens møre kjøtt. I 2023 vil Stugu et tømmerhus fra 1800 tallet på gården stå klart til å ta i mot grupper. Her blir det fokus på lokalmat og gode drikkeopplevelser. Du kan ta direkte kontakt med oss for å booke deg et selskap. I 2023 vil også en splitter ny støl med sengeplass til 15 være klart til utleie. Stølen ligger på en plass med fenomenal utsikt mot hemsedalsfjellene. Og her vil du også komme tett på en flokk med valais blacknose sheep sauer. I 2022 tok vi et valg om å satse på pinnekjøtt og spekemat. Og i 2021 fikk vi NM gull på det røkte pinnekjøttet vårt.Vi har en liten selvbetjent gårdsbutikk hvor du kan få kjøpt frossent kjøtt, pinnekjøtt, skinnfeller, garn, ramsløkprodukter, flatbrød og andre godsaker fra lokale produsenter. Vi skjærer og pakker vårt kjøtt i eget foredlingsanlegg på gården, og i 2023 utvider vi kapasiteten vår til å speke kjøtt. Vårt tørkeloft blir da på hele 160 kvadratmeter. Vi ønsker å gi en totalopplevelse med gode råvarer, og fremme norsk landbruk. Det er spesielt viktig den jobben dyrene våre gjør for å pleie kulturlandskapet i Norge!

Norsk lam er i verdensklasse, og det er ikke uten grunn. Våre sauer beiter fritt ved foten av majestetiske Hallingskarvet hele sommeren. Her spiser de ville vekster og urter som gir en ekstra god smak på kjøttet. På Garden Oppheim har vi ca 400 vinterfora sauer. Hvor 300 av de er Norske kvite sauer, og ca 100 av de er valais blacknose sheep. Vi har også 9 av gårdens viktigste arbeidshjelpere, bordercollie gjeterhunder som vi trener og bruker aktivt i arbeid.

Når vi overtok generasjonsgården i 2011 var vi aldri i tvil om at vi ville starte med å selge kjøtt fra egen produksjon, og i 2017 sto endelig drømmen om et eget foredlingslokale klart. I foredlingslokalet har vi et modningsrom, skjærerom, stort kjøle og fryserom, og 160 kvm tørkeloft til speking av kjøtt.

Hos oss spekes alt kjøtt naturlig i frisk fjelluft, det gjør at spekeprosessen tar litt lengre tid enn hos de store industribedriftene, men vi er overbevist om at denne forskjellen kjennes på smaken. Pinnekjøttet vårt spekes i 5-7 uker, pinnebog og pinnesteik spekes noe lengre. Hele foredlingslokale og spekeloftet er bygget inn i en tømmerlåve fra tidlig 1800 tall.

Vi tar i mot gjester på forespørsel, mange familier med barn ønsker å besøke oss og dyrene. Og er vi på gården er du selvsagt hjertelig velkommen med din familie. Vi driver også med litt Inn på tunet virksomhet på gården.

Ønsker du å se mer av vår hverdag og vårt gårdsliv, finner du oss på facebook og instagram under Garden Oppheim!

Les mer