Oddan alpakka

Alpakkasjal laget av vårt eget garn og egen design

Overnatte på gården i glampingtelt og våkne med alpakka er en av plassene dere kan sove i her på gården. Kansje kjøpe med alpakkavandring der du får leie din egen alpakka i leie tau med guide på turen, eller ta med barna på dyrestell. Dette er sesongbelagt 15.mai - 15.sept Frister dette så kan dere bestille på vår hjemmeside.

Overnatta på gården i vår Artice dome og bare nyte utsikten over fjord og fjell. Alpakkahoppene har tilgang helt opp til domen på sommerhalvåret. På vinteren kan dere bare sitte og slappe ved domen og nyte alpakka-hoppene med sine små litt lengre ned. Domen er helårsåpent der dere har tilgang på vedovn som oppvarming, og gode varme tykke dyner å sove i. Bestilling kan gjøres på vår hjemmeside og mail.

Skjegga-gamen Harchi får dere møte på sommerhalvåret når dere besøker oss her på gården.

Ta med barna en tur i trollskogen og prøve balanse med lek.

Sjalet Blomstre er av vårt egen villsaugarn og egen design oppskrift. sjalet er i str 150*80cm og du finner det i vår nettbutikk.

Skinntøffler og votter til baby er også noe vi håndsyr på gården av våre egne villsau skinn.

Villsau skinn er også noe av det vi selger her på gården.

Dette finnes 2 typer alpakka og dette er den mest skjeldne rasen som heter Suri alpakka. Her på gården har vi 2 stk surier som nå er de siste av 6stk her i Norge. Suri er en langhåret alpakka som gir ifra seg flott fiber som silke.

Marsvin er også noe av det vi har på gården. Dette er Luna og hun er født 17.februar-22

Afrikanske kjempe snegler er noe av det du kan få oppleve på gården.

Dette er utsikten du får under glamping overnatting, og er du heldig så har alpakkajentene kommet seg helt opp når du våkner.

Å se en liten cria får melk av sin flinke mamma, det er bare vindundelig.

Varmt og godt sjal laget av vårt eget garn som vi selger i gårdsbutikken.

Mange små cria alpakka ser ut som kosebamser selv om de ikke er det. Dette er Tino som er født i september-21, og skal få blir med på alpakkavandring nå for å lære seg å gå i grime.

Dette er topp hingsten på gården

Er det litt kaldt så tenner vi opp i grillhytten, så kan du kose deg med en kopp kaffe eller to når vi har arrangemang her på gården. Grillhytten er tillgjengelig for de som overnatter her på gården.

Gammelnorsk sau eller Villsau som de har til klengenavn har vi også på gården. Produkter og skinn ifra egen besetning kan dere få kjøpt i vår gårdsbutikk og nettbutikk

Alpakkaguttene som er vallaker og gutter som skal bli hingster bruker vi til alpakkavandring som har blitt veldig populært. Du får gå med en egen alpakka ca 30-60 minutt, der det er med en guide som forteller om de fantastiske dyrene. Vi rettelegger turen etter behov slik att eldre og de med spesielle behov får prøve denne unike muligheten ( Bare varsle når du bestiller )

Dette er alpakkahoppene våre. Mange lurere på om de får gå inn hos alpakkaene, men da er svaret nei. Alpakka kan fort bli syke vis vi skal la folk mate de med pellets eller annen mat. Og vi vill ikke utsette de for stress noe som kan forekomme vis folk skal gå ut og inn i innhegningen hos dyrene. Rolige, sunne og friske dyr det er noe vi setter i stor fokus.

Er du heldig så får du oppleve alpakkafødsel. Babyen til alpakkaene heter Cria   Fotograf: Oddan alpakka

Sitt ned å bare nyte alpakkaene og utsikten over sjø og fjell ifra glamping og dome

Spekepølse av våre egne gammelnorsk sau er noe av det vi selger i gårdsbutikken. Vi har også fenalår og grillpølse ifra våre egne sau. Ellers har vi spekepølse av alpakka også for de som er inntressert i å prøve det. Dette er laget på godkjente slakteri og godkjent igjennom MT for videre salg her hos oss.   Fotograf: Oddan alpakka

Dette er Aragon som er en Shettlands-ponny   Fotograf: Oddan alpakka

Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Heidi Oddan
Adresse Oddan, Lernestranda 912
7200 Kyrksæterøra
Telefon 95734623
Lengdegrad 9.1459
Breddegrad 63.368866

Oddan alpakka tilbyr vi ro og glede i hverdagen! På gården kan du møte våre fantastiske alpakka. Du kan også hilse på blant annet påfugl, ponni, villsau, Afrikanske kjempe snegler, marsvin, kaniner av rasen Belgisk kjempe og små kaninraser. Skjegga-gamen kommer ut etter forespørsel og været. Kansje en tur i trollskogen med de minste der de kan prøve balanse, klatre og leke. Overnatte? Sove i Arctic Dome som er helårsåpent Glampingtelt som er sesongbelagt fra 26.mai- 9.sept. Stabburs/gårdsferie sesongbelagt 20mai-15sept. ( Midlertidlig stengt og åpner igjen -24) Vi tilbyr også alpakkavandring der du kan få gå med egen alpakka i leie tau med en guide ved din side. Du kan bestille på vår hjemmeside. Gården er åpen: Fra 3.juli - 12.august Mandag - fredag 12.00 - 18.00 Stengt 4.aug Åpent lørdager i sept kl 12.00 - 16.00 Stengt 11-24.sept. Spøkelsesdag i Trollskogen 28.okt 13.00 - 17.00 VELKOMMEN TIL GÅRDS

Oddan alpakka holder til på Oddan gård som er en slekts gård som ligger ca 11km ifra Kyrksæterøra sentrum

1880 så bygde gammelfolket opp gården som den delvis står nå, og som fremdeles drives av familien Oddan.

Vi er en familie på 5 som driver gården innen turistme som en besøksgård, alpakkavandring, overnatting og godkjent IPT gård med alpakka som hovedattraksjon.

På gården har vi flere dyr som liker å hilse på.

Velkommen til vår koselige gårdsbutikk der du finner råvarer til de vakreste hesper i naturlige farger fra egne alpakka og villsau.

Vi selger også produkter ifra dyrene på gården både innen husflid og spekemat.

Lokalematvarer som honning, krydder, gele mm

Les mer