Oddan alpakka

Alpakkasjal laget av vårt eget garn og egen design

Overnatte på gården i glampingtelt og våkne med alpakka er en av plassene dere kan sove i her på gården. Kansje kjøpe med alpakkavandring der du får leie din egen alpakka i leie tau med guide på turen, eller ta med barna på dyrestell. Dette er sesongbelagt 15.mai - 15.sept Frister dette så kan dere bestille på vår hjemmeside.

Overnatta på gården i vår Artice dome og bare nyte utsikten over fjord og fjell. Alpakkahoppene har tilgang helt opp til domen på sommerhalvåret. På vinteren kan dere bare sitte og slappe ved domen og nyte alpakka-hoppene med sine små litt lengre ned. Domen er helårsåpent der dere har tilgang på vedovn som oppvarming, og gode varme tykke dyner å sove i. Bestilling kan gjøres på vår hjemmeside og mail.

Skjegga-gamen Harchi får dere møte på sommerhalvåret når dere besøker oss her på gården.

Sitt ned å bare nyte alpakkaene og utsikten ved stabburet

Ta med barna en tur i trollskogen og prøve balanse med lek.

Sjalet Blomstre er av vårt egen villsaugarn og egen design oppskrift. sjalet er i str 150*80cm og du finner det i vår nettbutikk.

Skinntøffler og votter til baby er også noe vi håndsyr på gården av våre egne villsau skinn.

Villsau skinn er også noe av det vi selger her på gården.

Dette finnes 2 typer alpakka og dette er den mest skjeldne rasen som heter Suri alpakka. Her på gården har vi 2 stk surier som nå er de siste av 6stk her i Norge. Suri er en langhåret alpakka som gir ifra seg flott fiber som silke.

Marsvin er også noe av det vi har på gården. Dette er Luna og hun er født 17.februar-22

Afrikanske kjempe snegler er noe av det du kan få oppleve på gården.

Dette er utsikten du får under glamping overnatting, og er du heldig så har alpakkajentene kommet seg helt opp når du våkner.

Dette er avl`s hingsten på gården

Å se en liten cria får melk av sin flinke mamma, det er bare vindundelig.

Varmt og godt sjal laget av vårt eget garn som vi selger i gårdsbutikken.

Mange små cria alpakka ser ut som kosebamser selv om de ikke er det. Dette er Tino som er født i september-21, og skal få blir med på alpakkavandring nå for å lære seg å gå i grime.

Lokal honning, krydder, gele,te og Soppsoya-saus er noe av det vi har i gårdsbutikken

Er det litt kaldt så tenner vi opp i grillhytten, så kan du kose deg med en kopp kaffe eller to når vi har arrangemang her på gården. Grillhytten er tillgjengelig for de som overnatter her på gården.

Gammelnorsk sau eller Villsau som de har til klengenavn har vi også på gården. Produkter og skinn ifra egen besetning kan dere få kjøpt i vår gårdsbutikk og nettbutikk

Alpakkaguttene som er vallaker og gutter som skal bli hingster bruker vi til alpakkavandring som har blitt veldig populært. Du får gå med en egen alpakka ca 1-1,5 time, der det er med en guide som forteller om de fantastiske dyrene.

Dette er alpakkahoppene våre. Mange lurere på om de får gå inn hos alpakkaene, men da er svaret nei. Alpakka kan fort bli syke vis vi skal la folk mate de med pellets eller annen mat. Og vi vill ikke utsette de for stress noe som kan forekomme vis folk skal gå ut og inn i innhegningen hos dyrene. Rolige, sunne og friske dyr det er noe vi setter i stor fokus.

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Oddan, Lernestranda 912
7200 Kyrksæterøra
Telefon 95734623
Lengdegrad 9.1459
Breddegrad 63.368866

Oddan alpakka tilbyr vi ro og glede i hverdagen! På gården kan du møte våre fantastiske alpakka. Du kan også hilse på blant annet påfugl, villsau, Skjeggagam, Afrikanske kjempe snegler, marsvin, kaniner av rasen Belgisk kjempe og andre kaninraser. Fra våren 23 så er det mulighet å bestille barneridning på en Shettlandsponni når du overnatter på gården. Eller ta en tur i trollskogen med de minste der de kan prøve balanse, klatre og leke. Vi har bestemte åpningstider, så sjekk vår facebook side oddanalpakka for mer oppdatert informasjon Det er muligheten overnatta her på gården i stabburet eller glampingtelt med stell av dyr som er sesongbelagt. Eller i vår Artic dome som er helårsåpent. Vi tilbyr også alpakkavandring der du kan få gå med egen alpakka i leie tau med en guide ved din side. Du kan bestille på vår hjemmeside. VELKOMMEN TIL GÅRDS

Oddan alpakka holder til på Oddan gård som er en slekts-gård

1880 så bygde gammelfolket opp gården som den delvis står nå, og som fremdeles drives av familien Oddan.

Vi er en familie på 5 som driver gården som en besøksgård, alpakkavandring, overnatting og godkjent IPT gård med alpakka som hovedattraksjon.

På gården har vi flere dyr som liker å hilse på.

Velkommen til vår koselige gårdsbutikk der du finner råvarer til de vakreste hesper i naturlige farger fra egne alpakka og villsau.

Vi lager også egne produkter ifra dyrene på gården.

Ellers har vi lokalevarer som honning og gele mm

Les mer