Norsk Eplefest

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Brennavegen 30
3810 Gvarv
Telefon 35 95 77 70
Lengdegrad 9.191045
Breddegrad 59.390049

«Sauherad er en gigant innen fruktproduksjon, og dette feires med en flott eplefestival hvert år.» - Sitat fra Ove Mellingen, sjefredaktør i TA

Norsk Eplefest ble etablert i 2006 for å profilere fruktproduksjonen og kunsten, samt bygge opp under stolthet og identitet til et av landets viktigste fruktdistrikt. Markedsdagen Norsk Eplefest arrangeres i sentrum av Gvarv – også ofte omtalt som Frukthovedstaden.

Program og aktiviteter

Markedsdagen starter med vandring gjennom frodige frukthager fra Nes kirke til Gvarv sentrum. På markedsdagen kan du smake og kjøpe frukt, lokalprodusert mat og handverk, oppleve ”eplesprell” for barn, utdeling av Gulleplepris, avduking av Epletavla og mye mer.

Årets Gulleple

Årets Gulleple tildeles for innsats for bærekraftige bygdesamfunn, levende natur, norsk mat og matkultur, et sunt og godt kosthold basert på frukt og grønt, tradisjonsrik kunst og kultur, næringsutvikling basert på personlige og lokale ressurser.

Årets Kunstner

Kunst og kultur er viktig ved feiring av Norsk Eplefest. Mange kunstnere og kulturarbeidere innen ulike fag og sjangre setter sin preg på bygda, og siden starten i 2006 har Norsk Eplefest hatt en utvalgt Eplefestkunstner med egen utstilling.

Kåring av Norges beste eplemost, sider og fruktvin

Vårt kjølige klima med lange dager gjennom vekstsesongen skaper noen av de beste eplene i verden. Eplemostene som lages av disse eplene er derfor av meget god kvalitet, og Norsk Eplefest har derfor i flere år ta initiativ til kåring av Norges beste eplemost, sider og fruktvin. Kåringen skjer i Oslo en gang i året. Resultat fra i fjor finner du på hjemmesidene til vår samarbeidspartner HANEN.

Les mer