Norsk Eplefest

  Fotograf: Karin Schneider

Folkeliv på markedsdagen   Fotograf: Mette Haugholt

Telefrukt sin stand på Eplefesten   Fotograf: Tora Skjerkholt Årnes

Eplefesttavle laget av elever ved Sagavoll Folkehøgskole

Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Mette Haugholt
Adresse Brennavegen 30
3810 Gvarv
Telefon 35 95 77 70
Lengdegrad 9.191045
Breddegrad 59.390049

«Sauherad er en gigant innen fruktproduksjon, og dette feires med en flott eplefestival hvert år.» - Sitat fra Ove Mellingen, sjefredaktør i TA

Norsk Eplefest ble etablert i 2006 for å profilere fruktproduksjonen og kunsten, samt bygge opp under stolthet og identitet til et av landets viktigste fruktdistrikt. Markedsdagen Norsk Eplefest arrangeres i sentrum av Gvarv – også ofte omtalt som Frukthovedstaden.

Program og aktiviteter

Siste lørdag i september hver år arrangeres EPLEFESTEN PÅ GVARV med markedsdag på stasjonsområdet.

Dagen starter med ÅPEN KYRKJE PÅ NES.
Musikk og lyrikk ved altertavla som har inspirert logoen til Norsk Eplefest.

Deretter kan du bli med på EPLEVANDRING på fruktbare stier fra Nes kyrkje, til Aslaksborg ved Norsjø, gjennom frukthager opp til Galleri Nyhuus, over Tinghaug, ned Erik Werenskiolds veg til Gvarv sentrum.

På MARKEDET vil du møte et variert innslag av salgsboder med fokus på fruktnæring og naturbasert næring, lokalmat og handverk på stasjonsområdet. I tillegg har vi fått med oss FRIVILLIGE lag og organisasjonar som skaper liv og aktivitetar i Gamlegata.

Elevene ved Sagavoll Folkehøgskole lager EPLESPRELL for barna og de vil presentere EPLETAVLA som elevene har laget.

I samarbeid med Midt-Telemark kulturnettverk og Kulturskolen settes det opp et KULTURPROGRAM hvor blant annet skolebarn fra heile Midt-Telemark kommune synger Eplesangen av Jon Solberg.

Norsk Eplefest ønsker også å inkludere UNGE KUNSTNERE og har utfordret to av våre lokale kunstnere til å presentere «verket» sitt på kulturscenen.

Det blir foretatt kåring av årets beste markedsstand og vi ønsker også å arrangere et fagseminar med aktuelle tema på markedsdagen.

Programmet for årets eplefest kan variere noe fra år til år, men vi håper å se deg - siste lørdag i september!

Årets Kunstner

Kunst og kultur er viktig ved feiring av Norsk Eplefest. Mange kunstnere og kulturarbeidere innen ulike fag og sjangre setter sin preg på bygda, og siden starten i 2006 har Norsk Eplefest hatt en utvalgt Eplefestkunstner med egen utstilling ved Galleri Nyhuus

Kåring av Norges beste eplemost, sider og fruktvin

Vårt kjølige klima med lange dager gjennom vekstsesongen skaper noen av de beste eplene i verden. Eplemostene som lages av disse eplene er derfor av meget god kvalitet, og Norsk Eplefest har derfor i flere år ta initiativ til kåring av Norges beste eplemost, sider og fruktvin. Kåringen skjer i Oslo en gang i året. Resultat fra i fjor finner du på hjemmesidene til vår samarbeidspartner HANEN.

Les mer