Hellberg Gård

Anne-Grete og Per Arne høster epler fra det eldste eplefeltet.   Fotograf: Ausras Foto

Det er honningproduksjon på 30-40 bifolk.   Fotograf: Ausras Foto

Anne-Grete på "Bondens Marked"

Mange i familien, i bringebæråkeren.   Fotograf: Ausras Foto

Frosta frukt- og bærpresseri. Leiepressing, og pressing av egne epler.   Fotograf: Ausras Foto

Bringebær er et symbolprodukt. Bestefar begynte med bringebær da han kjøpte gården for hundre år siden ( 1918)

Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Anne- Grete Myraunet
Adresse Hellberg
7633 FROSTA
Telefon 91362414
Lengdegrad 10.811224
Breddegrad 63.63242

Hellberg Gård tilbyr ferske og foredlede produkter av frukt, bær og honning, og i tillegg produseres det konfekt. Vi har noen sauer, kaniner, hund og katt. Gården har også et reiselivsannlegg, kalt Frosta Fjordbuer, med utleiehytter, båtutleie, og en liten campingplass.

Hellberg Gård, er et småbruk som ligger på nordsiden av halvøya Frosta. Det har vært en familiebedrift, og alle barna har vært med på arbeide på gården. Vi driver etter økologiske prinsipper, med minst mulig bruk av kjemi, og bruker for det meste grønn gjødsel. I år ( 2018) kjøpte vi noen Grå trøndersau, som skal hjelpe oss med å holde kulturlanskapet i hevd, i tillegg til at de sammen med våre kaniner, hund og katt bidrar til trivsel og miljø på gården. Alle dyra er vant med klapping og kos.

Det produseres frukt og bær, honning og konfekt i tillegg til noe korn på gården. Bringebær har vært med siden 1918, og er på en måte et symbolprodukt for oss, da den var en produksjon som gjorde at bestefar greide å beholde gården i de harde 20- og 30 årene. Vi selger ferdig plukkede bringebær, og tilbyr selvplukk av bringebær.

Frosta frukt- og bærpresseri, ble etablert i 2013, og er en vesentlig del av drifta, da vi i tillegg til egen frukt, presser mye for private, som vil lage juice/ saft fra egen hage. Det er populært, og mange private kommer med egen frukt og bær. Det har siden blitt plantet ut en god del fruktrær, med tanke på pressing til juice og salg av fersk frukt. Vi videreforedler mye forskjellig frukt- og bærslag, som vi selger fra gården, via REKO og forskjellige markeder. Konfekt blir produsert delvis med smak fra gårdens frukt og bærprodukter. Honningproduksjon begynte i 2014, og vi har i dag mellom 30 og 40 bifolk.

Reiselivssatsinga starta i 1997 og er en vesentlig del av gårdens drift. Det er bygd 6 utleiehytter av høy standard, småbåthavn til våre 8 utleiebåter og noen plasser til lokale båteiere. Det er også et område til en liten campingplass, med plass til ca 25 vogn-/bobil-/teltplasser med tihørende sanitærhytte.

Båtleie og fiske er en av de største og mest brukte aktivitetene her, men her er også flott utgangspunkt for vandring både i Frostas kulturlandskap som i litt mer fjellterreng. Vi har både kart og GPS til vandrere.
En annen måte å oppleve Frosta på, er med sykkel. Vi har 4 vanlige og 3 el-sykler til utleie.

"Mastua" på gården, er bl.a. pilegrimsherberge for de som vandrer på St.Olavsleden (Selånger/Sundsvall- Nidaros/Trondheim). I den forbindelse tilbyr vi også frokost og middag.

Vi ønsker alle velkommen til gårds, og håper vi/ plassen kan gi dere en fin opplevelse og gode minner.

Les mer