Tyinlam

Fjellgården Sveji.

Vi tar gjerne i mot besøk!

Godt humør og egen produksjon av Tyinlam - produkter.

Gode stunder med dyra våre, de setter alltid pris på besøk.

Hønene har blitt menneskekjære og gode verpehøns. Vi selger gårdsegg, og hanen Lars holder oppsyn med det hele.

Pinnekjøtt og fenalår av årets ferske Tyinlam i produksjon.

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Svejisvegen 32
2977 Øye
Telefon 99466115
Lengdegrad 8.374241
Breddegrad 61.203825

Produksjon av Tyinlam, smakfullt kvalitetskjøtt fra snaufjellet i Jotunheimen! Vi selger ferskt kjøtt, pinnekjøtt, og fenalår fra vårt småbruk på Sveji. Vi tar gjerne i mot gårdsbesøk, og man kan være med oss på forskjellige høydepunkter gjennom året. Fjøsbesøk, saueklipping, sauesanking og daglig stell. Vi er i en fase med utbygging, større besetning og nye aktiviteter, følg gjerne med oss videre!

Velkommen til fjellgården Sveji, 700 moh, i Øye i Vang i Valdres. Når byjente møter bygdegutt og flytter til gårds, ja, da blir det naturligvis mye opplæring, nye prosjekter og idèer, masse humor og ofte besøk!

Vi driver fortrinnsvis med sau, og har 130 vinterfora dyr i det rosa fjøset vi akkurat har bygget. Hønene har også fått nytt hus, de tripper rundt på tunet, og vi selger ferske gårdsegg. De siste par årene har vi utviklet vår egen merkevare og startet produksjon av Tyinlam, vi selger nå vårt eget pinnekjøtt og fenalår laget her hjemme på Sveji.

Vi selger også ferskt lammekjøtt til både private og serveringsbedrifter, med gode referanser. Rundt 400 søyer og lam beiter seg fritt fra Sveji og opp til 1450 moh. på våren, de flytter seg oppover mot Jotunheimen og snaufjellet i takt med utspring av friske skudd og gress. De spiser mye urter, og høyfjellskosten gir oss kjøttfulle slakt, med ekstra saftig og smakfullt kjøtt.

Vi deler gjerne våre daglige gjøremål og årets høydepunkter med andre! Venner, familie, hyttefolk og skole/ barnehage har vi ofte på besøk, og vi samarbeider med flere av overnattings- og serveringsstedene i nærheten. I en tidlig fase som nå, har vi tilpasset oss etterspørselen, og det har blitt alt fra "Nissegrøt på låven" med barnehagen til korte besøk av besteforeldre med barnebarn som vil hilse på sauene og hønene. Sånn liker vi å ha det, men planer om nye tilbud og utviding er på trappene, for dette er noe vi stortrives med!

Les mer