Nyhuus Gard

Fruktsalg   Fotograf: Halvor Holtskog

Blomstringstid   Fotograf: Halvor Holtskog

Fra gardsutsalget   Fotograf: Kari Nyhuus Holtskog

Nyhuus Gard   Fotograf: Halvor Holtskog

Galleri Nyhuus   Fotograf: Kari Nyhuus Holtskog

Velkommen til Nyhuus!   Fotograf: Kari Nyhuus Holtskog

Kari og Halvor

Halvor i gallerikafeen   Fotograf: Kari Nyhuus Holtskog

  Fotograf: Fredrik Solstad

Spesialitet
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Halvor Holtskog
Adresse Nyhusvegen 9
3810 Gvarv
Telefon 40404787
Mobiltelefon 4040 4787
Lengdegrad 9.202604
Breddegrad 59.382892

Bestefar Torstein plantet den første frukthagen på Nyhuus i 1920. Noen av trærne står fremdeles og bærer god frukt. I året feirer vi 100-års jubileum for handelsdyrking av frukt på Nyhuus. I gardsutsalget finner du mange sorter epler, plommer, Nyhuus eplemost, gele, syltetøy, honning og mye annet godt. Kunstgalleri vår, sommer og høst.

Gardsutsalg åpent hver dag 08-20 hele året

I gardsutsalget finner du epler, pærer og plommer i sesongen. Utvalg av sorter varierer. Hele året har vi Nyhuus eplemost i flere varianter, både på 0,375 l flaske, 0,7 l flaske og 3 l bag in box. Av andre produkter kan nevnes Nyhuus plommesyltetøy, eplesirup og gele. Vi i har også honning fra Suigard Dyrud, bringebærsyltetøy fra Lien Gård, mange forskjellige hylleblomstdrikker fra Hyllest, krydder fra Kåsamoen, solbærsmoothie fra Epleblomsten, olivenolje fra Uliveti, geleer fra Romstad gård, saft, gele og syltetøy fra Askim Frukt & Bærpresseri. I tillegg har vi kjøkkentekstiler i bomull fra Ekelund.

Utsalget er åpent hele året kl. 08 - 20. Velkommen til hyggelig handel på Nyhuus.

Galleri Nyhuus

Galleriet ble etablert i 2005. Vi disponerer det gamle grisehuset, fjøset og stallen til utstillinger. Dette er unike og stemningsfylte lokaler, som lar kunsten fungere på egne premisser. Våre utstillere er kunstnere på nasjonalt og internasjonalt nivå.

Vi har utstillinger om sommeren, på høsten og til jul. Nærmere info om utstillingsprogrammet finner du på www.gallerinyhuus.no

Mer om Nyhuus

Gardens historie er kjent fra vikingtida. Den er delt flere ganger, sist i 1855. Nyhuus har i mange generasjoner vært en «jentegard», som ofte har gått i arv fra mor til datter. Kari Nyhuus Holtskog og Halvor Holtskog driver Nyhuus idag.

I tillegg driver vi et grafisk designfirma med kontor på garden, Holtskog Nyhuus Design.

Klimaet er svært godt for dyrking av frukt, med varme somre og mye sol. De gamle gråpæretrærne er fra ca 1855. I 1920 ble den første eplehagen plantet. I dag står seks tre tilbake i «Bestefarshågån». De andre hagene blir stadig fornyet.

Våre eplemoster har fått premie mange ganger i konkurransen Norges beste eplemost, sider og fruktvin. Flere av mostene, plommesyltetøy og eplesirup har fått Spesialitet-merke for unik smak og historie.

Vi synes det er spennende å ta vare på eplehistorien, og har plantet endel gamle eplesorter, som er ute av handelsdyrkingen. Eksempler på disse er Filippa, Laxton Super, Ribston og Transparente Blanche.

Medlem av Fruktbygda. www.fruktbygda.no

Les mer