Nyhuus Gard

Fra gardsutsalget   Fotograf: Kari Nyhuus Holtskog

Blomstringstid   Fotograf: Halvor Holtskog

Fruktsalg   Fotograf: Halvor Holtskog

Kari og Halvor

Nyhuus Gard   Fotograf: Halvor Holtskog

Galleri Nyhuus   Fotograf: Kari Nyhuus Holtskog

Velkommen til Nyhuus!   Fotograf: Kari Nyhuus Holtskog

Halvor i gallerikafeen   Fotograf: Kari Nyhuus Holtskog

  Fotograf: Fredrik Solstad

Bondens Marked Gardsmathanen
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Halvor Holtskog
Adresse Nyhusvegen 9
3810 Gvarv
Telefon 35 95 61 54 / 35 95 61 61
Mobiltelefon 4040 4787
Lengdegrad 9.202604
Breddegrad 59.382892

Bestefar Torstein plantet den første frukthagen på Nyhuus i 1920. Noen av trærne står fremdeles og bærer god frukt. I gardsutsalget finner du mange sorter epler, plommer, Nyhuus eplemost, gele, syltetøy, honning og til jul har vi også julenek og pyntegrønt. Kunstgalleri vår, sommer og høst. www.gallerinyhuus.no

Gardens historie er kjent fra vikingtida. Den er delt flere ganger, sist i 1855. Nyhuus har i mange generasjoner vært en «jentegard», som ofte har gått i arv fra mor til datter. Kari Nyhuus Holtskog og Halvor Holtskog driver Nyhuus idag. 

I tillegg driver vi et grafisk designfirma med kontor på garden, Holtskog Nyhuus Design. 

Klimaet er svært godt for dyrking av frukt, med varme somre og mye sol. De gamle gråpæretrærne er fra ca 1855. I 1920 ble den første eplehagen plantet. I dag står seks tre tilbake i «Bestefarshågån». De andre hagene blir stadig fornyet. 

Nyhuus eplemost Aroma ble kåret til Norges beste eplemost 2012 i klassen for ublandet most. Nyhuus eplemost Katja/Aroma fikk 2. plass i klassen for blandede moster.

Vi synes det er spennende å ta vare på eplehistorien, og har plantet endel gamle eplesorter, som er ute av handelsdyrkingen. Eksempler på disse er Filippa, Laxton Super, Ribston og Transparente Blanche.


Utsalgssted

I gardsutsalget finner du epler, pærer og plommer i sesongen. Utvalg av sorter varierer. Hele året har vi Nyhuus eplemost i flere varianter, både på 0,7 l flaske og 3 l bag in box. Av andre produkter kan nevnes plommesyltetøy fra 3 Plommer (Kari + 2 venninner), honning fra BiMeisteren (som er vår nærmeste nabo) på spann eller glass, geleer fra Romstad gård, granskuddsirup fra Eikvang gård, saft, gele og syltetøy fra Askim Frukt & Bærpresseri. I tillegg har vi kjøkkentekstiler i lin fra Växbo lin og i bomull fra Solwang design.

Utsalget er åpent hele året kl. 08 - 20. Velkommen til hyggelig handel på Nyhuus.


Galleri Nyhuus

Galleriet ble etablert i 2005. Vi disponerer det gamle grisehuset, fjøset og stallen til utstillinger. Om sommeren bruker vi dessuten deler av løa til utstilling og kafé. Dette er unike og stemningsfylte lokaler, som lar kunsten fungere på egne premisser. Våre utstillere er kunstnere på nasjonalt og internasjonalt nivå.

Vi har utstillinger på sommeren, på høsten og til jul. Nærmere info om utstillingsprogrammet finner du på www.gallerinyhuus.no  


Les mer