Nyhuus Gard

Velkommen til Nyhuus!   Fotograf: Kari Nyhuus Holtskog

Kari og Halvor

  Fotograf: Fredrik Solstad

Sommerdag på Nyhuus Gard   Fotograf: Halvor Holtskog

Klart til eplefest på Nyhuus   Fotograf: Halvor Holtskog

17. mai i fruktblomstringa   Fotograf: Halvor Holtskog

Nyhuus plommesyltetøy vant Det Norske Måltid 2022 i klassen for Årets grønne, foredlet.   Fotograf: Halvor Holtskog

Maleren Jonny Andvik svinger penselen på Nyhuus   Fotograf: Halvor Holtskog

Kari og Halvor i eplehagen   Fotograf: Fredrik Solstad

Produkter fra Nyhuus   Fotograf: Fredrik Solstad

Kari og Halvor i eplehagen   Fotograf: Live Skinnes

Kari med Opal-plommer   Fotograf: Halvor Holtskog

Nyhuus Gard og Fruktbygda med Norsjø i bakgrunnen   Fotograf: Yngve Ask

Kari og Halvor med epler og plommer fra Nyhuus   Fotograf: Yngve Ask

Billedkunstnerne Kjell Hellström og Triner Støren på Galleri Nyhuus   Fotograf: Halvor Holtskog

Spesialitet
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Halvor Holtskog
Adresse Nyhusvegen 9
3810 Gvarv
Telefon 40404787
Mobiltelefon 4040 4787
Lengdegrad 9.202604
Breddegrad 59.382892

Bestefar Torstein plantet den første frukthagen på Nyhuus i 1920. Noen av trærne står fremdeles og bærer god frukt. På Nyhuus dyrker vi epler og plommer. I det helårsåpne gardsutsalget finner du mange sorter epler og plommer, Nyhuus eplemost, gele, syltetøy, honning og mye annet godt. Gavebutikk. Kunstgalleri juni, høst og til jul.

Gardsutsalg åpent hver dag 08-18 hele året

I gardsutsalget finner du epler, pærer og plommer i sesongen. Utvalget av sorter varierer. Hele året har vi prisbelønte Nyhuus eplemost i flere varianter, både på 0,375 l flaske, 0,7 l flaske og 3 l bag in box. Av andre produkter kan nevnes Nyhuus plommesyltetøy (vinner Det Norske Måltid 2022), eplesirup og gele (vinner Det Norske Måltid 2023). Vi i har også honning fra Suigard Dyrud, plommegløgg og hermetiske plommer fra Valens heimelaga, mange forskjellige hylleblomstdrikker fra Hyllest, krydder fra Kåsamoen, olivenolje fra Uliveti, geleer fra Romstad gård, saft, gele og syltetøy fra Askim Frukt & Bærpresseri.

Utsalget er åpent hele året kl. 08 - 18. Velkommen til hyggelig handel på Nyhuus.

Gavebutikken åpen hver lørdag 10-16 hele året

Gavebutikken har lokaler i den gamle stallen. Her finner du vakre gaveartikler, som håndklær og løpere, pledd, servietter, vaser, fat, kopper, glass, lysestaker, krukker og urner, leker og interiørartikler fra anerkjente leverandører som Ekelund, Klippan, Caspari, Shishi, ALot, Kongsfoss Glass, Glassøyet, Mr. Fredrik, Affari og Simply Scandinavia. Åpen hver lørdag 10-16. Kaffen står klar.

Galleri Nyhuus

Galleriet ble etablert i 2005. Vi disponerer det gamle grisehuset og fjøset til utstillinger. Dette er unike og stemningsfylte lokaler, som lar kunsten fungere på egne premisser. Våre utstillere er kunstnere på nasjonalt og internasjonalt nivå.

Vi har utstillinger i juni, på høsten og til jul. Nærmere info om utstillingsprogrammet finner du på www.gallerinyhuus.no

Mer om Nyhuus

Gardens historie er kjent fra vikingtida. Den er delt flere ganger, sist i 1855. Nyhuus har i mange generasjoner vært en «jentegard», som ofte har gått i arv fra mor til datter. Kari Nyhuus Holtskog og Halvor Holtskog driver Nyhuus idag.

I tillegg driver vi et grafisk designfirma med kontor på garden, Holtskog Nyhuus Design.

Klimaet er svært godt for dyrking av frukt, med varme somre og mye sol. De gamle gråpæretrærne er fra ca 1855. I 1920 ble den første eplehagen plantet. I dag står seks tre tilbake i «Bestefarshågån». De andre hagene blir stadig fornyet.

Våre eplemoster har fått premie mange ganger i konkurransen Norges beste eplemost og Norges Beste Drikke. Flere av mostene, plommesyltetøy og eplesirup har fått Spesialitet-merke for unik smak og historie.

Vi synes det er spennende å ta vare på eplehistorien, og har plantet endel gamle eplesorter, som er ute av handelsdyrkingen. Eksempler på disse er Filippa, Laxton Super, Ribston og Transparente Blanche.

Medlem av Fruktbygda. www.fruktbygda.no

Les mer