Virgenes Gårdsdrift

Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Tore Jardar J. Wirgenes
Adresse Lågendalsveien 2600
3282 Kvelde
Lengdegrad 9.909975
Breddegrad 59.278978

Virgenes naturligvis! Velkommen til Virgenes Gård - økologisk landbrukt på naturens premisser. Elvegården i hjertet av Lågendalen.

Andelslandbruk (CSA – Community Supported Agriculture) er en egen form for direkte omsetning og dialog mellom gårder og forbrukere. Kjernen i ordningen er at forbrukere kjøper andeler av gårdens produksjon, for ett kalenderår av gangen, og deler derved risikoen for årsvariasjoner i avlingene. Du får din egen personlige bonde som leverandør av din mat. Hos oss produserer vi sammen og deler avlingene. Tanken er god kvalitet på råvarer, lokalt dyrket, klimasmart og ikke minst optimal dyrevelferd hos husdyra. Man skal ha en tilhørighet til sin mat. Den skal dyrkes uten sprøytemidler. Hele gården utvikles til å bli et sted der man stadig blir sjølberget og matgleden rår. Les om prinsippene påwww.andelslandbruk.no

Det er du som andelsbonde som bestemmer. Her på gården kommer du og går som du vil. Noen vil være aktive andelsbønder, andre vil helst bare høste eller få levert. Andelsbøndene betaler på forhånd inn en sum som skal dekke kostnadene for produksjonen. Blir kostnadene for høye, stiger andelsprisen tilsvarende året etter, og blir det penger igjen, så kan man investere eller senke årskostnaden. Blir det gode år får man mer grønnsaker, og blir det dårlig har man selvfølgelig tapt dette. Man opplever svigningene, slik bonden selv gjør. Stort sett så er det sjeldent noe går galt. Intensjonen er at bonden skal kunne ha en normal lønn, at matens historie og ansikt kommer frem, at miljø og dyrvelferd er satt i første rekke. Sunn og god mat – og forhåpenligvis til en lavere pris enn økologisk mat i butikken. Opplevelse fra jord til bord. Vi har flere grupper som noen benytter, for å dele og utvikle erfaringer.

Les mer