Oldernæs Gård / Vagabonds Sanctuarium

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Ålnesvegen 161
7760 Snåsa
Telefon 95144437
Lengdegrad 12.16834
Breddegrad 64.20434

Allerede i 1723 skrev Futen om Oldernæs Gård; 'Eragtet til de Reisendes Tarv at Maatte Være Besat og Beboet'. Så da besitter og bebor vi her, -familien Ona-Hauffen. Og myser formålsløst utover Snåsavatnet... For ingen ror reisende over vatnet og lander i støa her lenger. Og dampskipet som ifølge rutetabellen av 1927 skulle anløpe her klokken 12.15, er det heller ingen som har sett, ...på åresvis. Ganske rolig her, ja. MEN heldigvis har Lofotfarten funnet nye veier. Nordledens nye vagabonder har skrotet båtene og tatt landeveiene fatt. Som de gamle handelssteder utpå kysten har også vi måttet åpne våre farmannsbuer (hytter) og gresspletter (camping) til de reisendes tarv. Matskreppa må du ha med selv, men ellers stiller vi med det meste en reisende måtte kreve av ly og nødtørft.

Vagabonds Sanctuarium, -er det noe pompøse navnet foreslått av den tyske magnat, godseier, forfatter og bjørnejeger Otto Schulz (1857-1935). Og navnet er forsåvidt beskrivende nok på hans utstrakte natureiendom; Oldernæs (eller Ålnes, som kartverket og ny diksjon krever). Om fasilitetene ellers står til en slik himmelsk beskrivelse blir opp til hvermannsen å bedømme. Men de hytter og hus som stilles til disposisjon er alle formet i salige bjørnejegerens ånd. Proppet med historie, relatert innbo og atmosfæriske elementer i en rustikk ramme. I kontemporær målestokk, hva standard angår, står de fra lavt til høyt. -Fra den simpleste, dog optimalt bekvemme fiskerhytte til den fullt utstyrte leilighet med optimale fasiliteter for sedat livsnydelse.

Sentralt ved bukten finner man ellers de nødvendigste moderne funksjoner samlet til fri benyttelse for hyttebeboere og campere. Vi nevner sanitærbygg med dusj og toaletter, vann, ved, wifi, robåter og fiskekort, -som alt inkluderes. I tillegg forefinnes noen ekstratjenester i form av elektrisk drevne maskinerier. Avstanden til sanitærbygg fra de enkleste hyttene varierer fra 1,5 km til 150 meter. Alle hyttene har ellers baljer og kompost-toalett på stedet, samt nær tilgang til oppfriskende morgenbad i vatnet... Velbekomme!

Som naturlig 'pit-stop' på nordleden, tiltrekker vi oss endel campere fra fjernt og nært som tilsammen skaper et internasjonalt miljø. Derfor endel språklig virring i form av engelsk og delvis tysk proklamering her og der, samt på hjemmeside. Campingplassen eller plassene, er spredt litt utover med nærhet til vann og strender. Det finnes adskillig mulighet til å campe avsondret om ønskelig. Vi utsteder et Vagabonds Dagspass med skattekart til både abstrakte og konkrete skatter. All tingen spredt utover langs Sanctuariumets milelange strandlinje til utallige små og store strender, svaberg, fiskeplasser og underfundige attraksjoner til å le eller gråte av. Barnevennlig uten leketøy. Eldrevennlig uten teve. Familievennlig uten wifi. Er det mulig!?!

Les mer