Beiarmat

Servering av potetlefse med kjekjøtt, tilberedt på mourikka.   Fotograf: Beiarmat AS

Den gamle fjøsen på Staupåmoen, seterområdet øverst i Beiardalen.   Fotograf: Beiarmat AS

Oppdekt til servering inne i gammelfjøsen på Staupåmoen.   Fotograf: Beiarmat AS

Oppdekt til servering inne i gammelfjøsen på Staupåmoen.   Fotograf: Beiarmat AS

Dronebilde av ysteriet retning mot sør. Fjellmassivet Tellingen til venstre i bildet. Beiardalen fortsetter 40 km videre sørover.   Fotograf: Bjørn Trones

Fremsiden av "1839 Lokalmat" på Trones i Beiarn, et samlet næringsbygg for lokalmat i Beiarn kommune. Den gamle brunostgryta fra Misvær ysteri foran i bildet.   Fotograf: Beiarmat AS

Ysting en tidlig høstmorgen med nysnø i Tellingen.   Fotograf: Beiarmat AS

Tørrsalting av fastost som skal modnes i 10 måneder. Sølvvinneren fra VM i Trondheim, "Beiarkua".   Fotograf: Beiarmat AS

Norsk Gardsost Spesialitet
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Jørgen Storhaug
Adresse Vestre Beiarveien 1042
8114 Tollå
Telefon 91332497
Lengdegrad 14.772828
Breddegrad 66.921631

Bak Beiarmat AS står André på geitbruket «Hammern gård» mellom stupbratte fjell i Beiardalen, og Jørgen på «Storhaug gård» ved foten av mektige Tellingen. Vi lager ost- og kjøttprodukter av geit og kje fra egen produksjon, i fantastiske lokaler i det nye kommunale næringsbygget for lokalmat på Trones i Beiarn. Vårt utsalg "Spiskammerset" har åpent alle dager og er stort sett selvbetjent med Vipps. Vi drifter det gamle seteranlegget på Staupåmoen, med overnatting og servering.

Alle våre oster lages av fersk melk fra gårder i Beiarn. Formet og pleid for hånd. Saltet med en blanding av rent mineralsalt og kortreist havsalt fra Saltstraumen. Vi produserer både for konsum og storkjøkken. Vi bruker i hovedsak gamle metoder og oppskrifter fra egen gård, men lar oss også inspirere av verdens oster og smaker.

Vi satser også på kjøtt fra egen besetning, med fokus på å ta vare på ressursen som er i kjekjøtt. Vi tar vare på 200-300 kje fra egen besetning som fores opp til slakt. Kjøttet er sammen med ost og melkeråvarer hovedfokuset i vårt totale matkonsept.

Vi tilbyr omvisning og opplevelser i ysteriet, samt utsalg og vareprøver i vårt utsalg «Spiskammerset». Vi kan også ta imot grupper som ønsker servering av lunch eller middag.

Vi arrangerer også gårdsbesøk og kan tilby overnatting på setra i Beiarn Lodge. Om sommeren beiter det opp mot 1000 geiter i dalsidene.

Vi kan tilby servering og bevertning utendørs med bålpanne eller i «gammel-fjøsen» på setra.

Beiardalen har kanskje verdens fineste beiteskapte off-pist-løype for vintersport, og et magisk turterreng sommer som vinter. Guiding etter avtale med lokale aktører.

Les mer