Inderdalen gård

Fjellgård ved foten av okstindan.   Fotograf: Marit Valla

Kamkaketradisjoner i Inderdalen.   Fotograf: Ann-Synnøve Albertsen

SERVICEBYGGET Koselig sitteplass under tak.   Fotograf: Ann-Synnøve Albertsen

Stueloftet i Gammelstua, som også ble brukt til produksjon av husflid.   Fotograf: Fabrice Milochau

Landhandel i Gammelstua. Lokal bakst, kaffe og mye mer.   Fotograf: Ann-Synnøve Albertsen

Universelt utforma bad. To bad med dusj og WC. Tilbud til fjellvandrere og besøkende til gården.   Fotograf: Marit Valla

Gjestehuset bygd oppå en jordkjeller.   Fotograf: Rune Lund

Sov søtt i Gjestehuset.   Fotograf: Ann-Synnøve Albertsen

Inderdalen i blomsterprakt. Kalvdans på Kjellerberget.   Fotograf: Ann-Synnøve Albertsen

Nytt Servicebygg 2019.   Fotograf: Ann-Synnøve Albertsen

Bakerhus med egen gruve der lokal bakst blir produsert. Her bakes det tradisjonsbakst som kamkaka, lefser og brød.   Fotograf: Ann-Synnøve Albertsen

God atmosfære for liten og stor.   Fotograf: Ann-Synnøve Albertsen

Vertskapet på Inderdalen gård i egenproduserte drakter.   Fotograf: Kjetil Holen

Bekkekverna i Inderdalen. Her males det korn ved hjelp av vannkraft, akkurat som i gammeldaga. Ulovlig bruk av kverna skaffet folket livsviktig mjøl under krigen.   Fotograf: Ann-Synnøve Albertsen

Rykende ferske bakervarer fra vedfyrt bakerovn, i trå med gamle tradisjoner i Inderdalen.   Fotograf: Ann-Synnøve Albertsen

S0veloftet i Gjestestua, her er det plass til 4.   Fotograf: Marit Valla

Gjestehuset restaurert 2023, her med gjenbruk av gamle materialer.   Fotograf: Ann-Synnøve Albertsen

Fjøsterrassen for fjellfolk og besøkende på gården.   Fotograf: Ann-Synnøve Albertsen

Vertinna tar en velfortjent pause.   Fotograf: Ketil Levang

Alle rom, også Kammerset i tas i bruk når vi tar imot gjester.   Fotograf: Bjørnar Pedersen

En sommerdag i Inderdalen 2023.   Fotograf: Rune Lund

Kamkakeovn i Eldhuset. Baksten stekes over åpen varme.   Fotograf: Kjetil Holen

Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Oskar Kristoffer Inderdal
Adresse Bryggfjelldalsveien 122
8646 Korgen
Telefon 95262945
Lengdegrad 13.931686
Breddegrad 66.007644

Ved foten av Okstindan i Hemnes Kommune finner du Inderdalen gård, en skattekiste av en fjellgård fra 1600-tallet. Midt i tunet omkranset av nydelige blomsterenger tilbyr vi overnatting i et lite tømmerhus. Inne kan du slappe av i en god seng og nyte roen i hjemmekoselige omgivelser, som i et gammelt bestemorhjem. Her får du også opplevelsen av å være i storslått natur, man kan enten følge merket løype eller bare ta en rusletur rundt gården. I Inderdalen kommer du tett inn på naturen, roen, gårdens kulturarv og tradisjoner.

Gården som i dag eies av den 8. generasjonen siden 1700 tallet, har fått mye oppmerksomhet. Tradisjon tro har fjellfolket alltid vært velkomne, gamle ferdselsstier er blitt ryddet og fått ny merking. Gården blir ivaretatt med kjærlighet og flid og fremstår som svært komplett og autentisk og den tiltrekker seg ofte beundring og nysgjerrighet.

I 2019 mottok Inderdalen gård Kulturlandskapsprisen Nordland, prisen deles ut av Statsforvalteren. Vi mottok prisen for våres engasjement for å bevare og formidle historien om den gamle fjellgården og kulturlandskapet den er en del av.

OVERNATTING I GJESTEHUSET

Vi leier ut et gammelt hus " Gjestehuset". Dette huset er nylig restaurert til opprinnelig stand og det er lagt betydelig tid og ressurser for å skape et tidsriktig bilde.

Her kan du nyte moderne komfort med strøm og innlagt vann(kaldt vann).Toalett og dusj i eget Servicebygg.

I første etasje finner du en koselig, men enkel kjøkkenkrok med kokeplate og kjøleskap, oppholdsrommet har også sofa og godstoler til avslapning og hvile.

I andre etasje er det 4 oppreide senger, en meget god dobbel seng og to autentiske senger med god komfort. Gangen i andre etasje byr på aktiviteter enten du er glad i å pusle, lese eller strikke.

SERVICEBYGGET

Om man overnatter på Inderdalen gård eller man bare er en enkel fjellturist som ønsker seg en dusj/toalettbesøk finnes det her et servicebygg som er tilgjengelig for alle som ønsker det. Servicebygget har to dusj og toalettrom, et har universelt utforming. Er du overnattingsgjest på Inderdalen gård får du bruke et eget bad i Servicebygget.

OPPLEVELSER

Historisk vandretur Bi med på en historisk vandretur i kulturlandskapet rundt Inderdalen gård. Lær om hvordan korn blir malt på gammelmåten med hjelp av vannkraft i den gamle bekkekverna.

Kamkakebaking På Inderdalen gård holdes gamle tradisjoner i hevd. Kamkaka er et lokalt bakverk i Hemnes som stekes i en gammel vedfyrt gruve. Bli med og lær om kamkakebaking.

Historisk " kaffeslaberas" i Gammelstua Møt vertskapet på gården og få historien om menneskene som har bodd på gården. Du får servert et lett måltid og får omvisning i Gammelstua fra tidlig 1800- tallet. Huset som også inkluderer stueloftet har mange historiske skatter.

Fottur eller skitur Inderdalen byr også på et fantastisk turområde. Fra gården kan du følge merkede turløyper til Gråfjellhytta og Oksfjellelv. Vertskapet kan gi deg mange turtips slik at du kan utforske nærområde på egen hånd.

Arrangement På Inderdalen Gård kan du også leie lokaler for grupper som ønsker servering, kamkakebaking, historisk formidling eller omvisning. Du kan også komme hit for et kafèbesøk eller for å handle i gårdsbutikken utvalgte dager i året. Åpningstid markedsføres på Facebook Inderdalen gård.

Les mer