Røkenes Gård Restaurant og Gjestehus

Kinsarvikmöblene er en del av restauranten. Möblene ble opprinnelig laget for Kaffistova i Harstad rundt år 1900.   Fotograf: Aleksandra Bebis

Grua skaper en veldig fin atmosfäre med ved fra egen skog.   Fotograf: Aleksandra Bebis

Vårt "chambre separé" og vinrom. Bak den spennende dören befinner afrikarommet seg!   Fotograf: Aleksandra Bebis

Røkenes Gård mot nord. Hovedhuset fra 1750, stabburet og fjøset i bakgrunnen.   Fotograf: Trond Isaksen Riksantikvar

Festsalen i 2.etg i fjöset, kapasitet inntil 180 gjester. Originalt og rustikt.   Fotograf: Trond Isaksen Riksantikvar

Restauranten   Fotograf: Privat

Kjøkkensjef Magnus Arnesen og skrei som skal bli til boknafisk. En klassiker på vår meny.   Fotograf: Aleksandra Bebis

Olavsrosa
Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Stornesveien 127
9402 HARSTAD
Telefon 77058444
Lengdegrad 16.485057
Breddegrad 68.833452

Røkenes Gård ligger like ved sjøen 6 km fra Harstad sentrum i et område med lange landbrukstradisjoner, dagens vertskap er 10. generasjon på gården. Røkenes Gård Restaurant og Gjestehus, er åpen hele året for individuelle og grupper. Vi yter den beste servicen, vårt kjøkken tilbereder den smakeligste maten og vår restaurant har en varm og innbydende atmosfære. Råvarene som benyttes i kjøkkenet har kort vei fra gårdbruker og fisker. Gården dyrker også mye selv og høster gladelig av naturen rundt gården. Matfilosofien er tuftet på en klassisk stil, med tradisjon og råvarene som omgir oss som utgangspunkt.

Hovedhuset er tilgjengelig på bestilling for grupper opp til ca 40 gjester. Stabburet som i tidligere tider var lagerplass for gårdens fødevarer som korn, mel, kjøtt, fisk og arena for de store bakster av flatbrød, lefser osv, er i dag restaurert til overnattingsformål. Fjøset ble bygd i 1897 og ble fløtet opp fra Namdalstraktene. Her drev gården med melkeproduksjon frem til 1987. I dag brukes hele fjøset til selskapslokaler og restaurant med plass til utstillinger av kunst og husflid. Kapasiteten er inntil 180 gjester i selskap, mens restauranten har ca 50 sitteplasser. Afrikarommet, i det som en gang var silo, brukes i dag som møterom og selskapslokale.

Handel med jektefart og kroehold, fiske og landbruk med husdyrhold var viktige næringsveier fra 1500-tallet og frem til slutten av 1800-tallet. De eldste spor av jordkultur dateres ca 2000 år bakover i tid. Da gården fikk sin kongelige vin-og brændevinsbevilling i 1777, var det nettopp fordi stedet lå beleilig til for reisende, og gården var i stand til å ta imot både fogd og sorenskriver når tinget ble holdt her. Hovedhuset ble fredet i 1942. Det er preget av en vakker Rokokkoportal utskåret i tre av en omreisende treskjærer ved navn Kreutzer. Huset ble antageligvis oppført rundt 1750. Familiehistorien går tilbake til 1673. .

Velkommen til gårds.

Les mer