Mokk Gård

Oppunder snaufjellet ligger Mokk gård.   Fotograf: Aina Bye

Tunet på Mokk gård   Fotograf: Aina Bye

Guidet tur til kobbergruver fra 1700-tallet.

Interiør fra peisestua på Mokk gård

Forfriskende dusj etter grottevandringa.

Guidet tur til kalksteinsgrotter.

Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Kristin Wåtland Delbekk
Adresse Mokkaveien 211
7718 Steinkjer
Telefon +47 95788852
Mobiltelefon +47 48294694
Lengdegrad 12.105031
Breddegrad 63.960039

Mokk er en fjellgård som ligger øverst i Ogndal i Steinkjer kommune i Trøndelag. Vi driver med ammekyr, sauer og turisme. Vi tar tar i mot små og store grupper, og gjestene kan velge selvhushold eller bestille servering.

Mokk tilbyr overnatting for små og store grupper i hovedhuset, som har 30 sengeplasser og i kårhuset med 10 sengeplasser. Rommene har enkel standard, med dusjer og toaletter på gangen. Det særegne, over 100 år gamle hovedhuset, har en stor og koselig peisestue, spisesal og romslig kjøkken. På bestilling serveres middag, frokost eller andre måltider. Lokale råvarer brukes ofte i matlagingen.

Både på sommer- og vinterstid kan stedet tilby gode turmuligheter. Man kan følge merkede stier eller gå i uberørt natur, gjerne til et av de mange fiskevannene i området. En tur til Norges geografiske midtpunkt kan anbefales. Isfiske på senvinteren er populært. Både fjellet og skogsterrenget rundt gården har bra bestander av småvilt for de som er interessert i jakt.

Av andre aktivitetstilbud formidles kanoutleie, eller guidet tur i noen svært spennende og interessante kalksteinsgrotter. En halvtimes gange fra gården finner vi også gammelt gruveanlegg fra 1770-tallet. Disse gruvene har hatt mye å si for utviklingen av bygda og gården Mokk. .

Velkommen til oss!

Les mer