Mokk Gård

Guidet tur til kobbergruver fra 1700-tallet.

Guidet tur til kalksteinsgrotter.

Mokk gård spisesal

Tunet på Mokk gård   Fotograf: Aina Bye

Forfriskende dusj etter grottevandringa.

Oppunder snaufjellet ligger Mokk gård.   Fotograf: Aina Bye

Interiør fra peisestua på Mokk gård

Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Kristin Wåtland Delbekk
Adresse Mokkaveien 211
7718 Steinkjer
Telefon +47 95788852
Mobiltelefon +47 48294694
Lengdegrad 12.105031
Breddegrad 63.960039

Mokk er en fjellgård som ligger øverst i Ogndal. Vi driver med kyr, sauer og turisme. I det særegne hovedhuset fra 1800-tallet tar vi i mot grupper for selskaper, møter og overnatting. Vi serverer mat basert på gårdens produkter og andre lokale råvarer.

Mokk tilbyr overnatting for små og store grupper i hovedhuset, som har 30 sengeplasser fordelt på 2, 3 og 4-mannsrom. Rommene har enkel standard, med dusjer og toaletter på gangen. Det særegne, over 100 år gamle huset, har videre en stor og koselig peisestue, spisesal og romslig kjøkken. På bestilling serveres middag, frokost eller andre måltider. Lokale råvarer brukes ofte i matlagingen.

Både på sommer- og vinterstid kan stedet tilby gode turmuligheter. Man kan følge merkede stier eller gå i uberørt natur, gjerne til et av de mange fiskevannene i området. Isfiske på senvinteren er populært. Inne på fjellet finnes flere åpne hytter. Både fjellet og skogsterrenget nedenfor har bra bestander av småvilt for de som er interessert i jakt.

Av andre aktivitetstilbud formidles kanoutleie, eller guidet tur i noen svært spennende og interessante kalksteinsgrotter. En halvtimes gange fra gården finner vi også gammelt gruveanlegg fra 1770-tallet. Disse gruvene har hatt mye å si for utviklingen av bygda og gården Mokk. Kjell tar dere gjerne med på en tur opp til gruvene, og forteller historien rundt disse.

Velkommen til oss!

Les mer