Fossen Gård

Gårdsbutikken på Fossen Gård har et rikelig utvalg av både lokalmat og interiør i gammel landstil.   Fotograf: Gårdskjerringa

Velkommen innom for en hyggelig handel.   Fotograf: Gårdskjerringa

Vi selger nydelig stuttreist honning, fra gårdens egne bier, selvfølgelig.   Fotograf: Gårdskjerringa

Norges beste utvalg i tørket skogsopp? Det er i alle fall ingen tvil om at det plukkes og tørkes mange tusen kg sopp hos oss hver sesong.   Fotograf: Gårdskjerringa

Tørket norsk skogsopp. Perfekt i gryter, risotto, saus, stuing, pizza... ja faktisk overalt.. Og så er tørket sopp mer konsentrert på smak også, så den blir både mer holdbar og drøyere i bruk enn fersk sopp..   Fotograf: Gårdskjerringa

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Kaggefossveien 177
337 Vikersund
Telefon 46635837
Lengdegrad 9.93134
Breddegrad 59.97395

Fossen Gård er medlem av matnettverket Eventyrsmak, og produserer lokalmat av sopp og nyttevekster såvel som av gårdens råvarer. Vi har vært aktive produsenter i over 10 år, og har nettopp bygget vårt eget produksjonslokale med gårdsbutikk . Vi ser frem til å kunne ta dere imot, og åpner påsken 2024.

Midt i Buskerud, i Modum kommune, med flomlyset fra Vikersundbakken i øst og blåfargen fra Koboltgruvene i vest ligger Fossen Gård.

Fra årets første grønne spire frem til (og ofte en stund etter) årets første snøbyge, er gårdskona på Fossen i gang med å sanke sopp og nyttevekster fra naturen. Hjemme på gården forvandles råvarene til delikatesser på glass og flasker. Noen av dem, som Huldredråper og Krydret tyttebær, har funnet veien inn i dagligvarekjedene, mens andre, som Heksebrygg og ramsløkpesto, er å finne i utvalgte spesialbutikker og fra gårdens nettbutikk. Nye varer og resepter testes ut på fornøyde kunder på reko-ringene i nærområdet.

Til gården hører det 140 mål med variabel soppskog og 900 meter strandlinje til Snarumselva, med muligheter for fiske, krepsing og jakt. 200 mål benyttes til kornproduksjon, og litt jord er satt av til grønnsaker og bær.

For de minste husdyra våre, biene, består trekk områdene rundt gården av selje, blåbær, løvetann, bringebær og geitrams, noe som kan gi et godt sommertrekk.

Les mer