Kontaktperson | Britt Elisabeth Fossdal |
Adresse | Reinsfjellveien 69 4904 Tvedestrand |
Telefon | +4795842838 |
Lengdegrad | 9.042034 |
Breddegrad | 58.630142 |
Størdal gård ligger mellom Tvedestrand og Lyngør. Uten særlig markedsføring har nysgjerrige kunder og gjester funnet veien ved hjelp av et lite skilt ved riksveien. Vi liker tanken på at de som kommer til oss kanskje føler de har oppdaget noe nytt og uventet på en ellers øde vei.
Opprinnelig var dette en skogseiendom med lite dyrkbar mark. Siden 2010 har gården vært i utvikling. Det startet med smågrisproduksjon og ikke minst arbeidet med å åpne opp jordene igjen. Øyvind Fossdal overtok gården sammen med sin første kone som kom herfra. Etter kort tids sykom gikk hun dessverre bort i 2013.
Øyvind møtte etter hvert Britt Elisabeth som var kokk og det ble fort en tanke om å videreutvikle grisen. Det ble bygget et eget nedskjæringsrom og et gårdskjøkken som stod ferdig julen 2020. Her lages flere produkter som spekeskinke, burgere, pulled pork, pølser med mer. Det er også noen høner og spælsau på gården Den selvbetjent gårdsbutikken er populær og har varer fra flere andre lokale produsenter. Den er åpen selvbetjent hver dag fra 9-21
Låven på gården er fra 1825 og ble restaurert i 2022. Den brukes nå som sommerrestaurant, selskaper, julemarked og mer. Visjonen er å kunne tilby produkter av høy kvalitet som har en historie. Her er det utegris om sommeren og disse slaktes til jul som blir til det som selges av produkter i gårdsbutikken. Vedbua mellom låven og nytt kjøkken er også bygget om til en liten restaurant/pub og her tas det i mot gjester hver fredag fra kl 17:00. Det tas også bestillinger på catering og selskaper. Siden Britt Elisabeth også driver sitt firma; Designkokken bookes det også inn kurs og foredrag her.