STØRDAL GÅRD

Vi har plantet noen epletrær og får presset eplene hos Slettene Hage til deilig frisk eplemost   Fotograf: Britt Elisabeth Fossdal

Kafeen er åpen selvbetjent hver dag. Mulighet for en kaffekopp og en titt inn i låven med et lite minimarked. Gårdsbutikken er også åpen hver dag 9-21 selvbetjent   Fotograf: Britt Elisabeth Fossdal

Hjemmelagde kjeks til kaffen eller en munke?   Fotograf: Britt Elisabeth Fossdal

Vi lager munker de fleste helger og har alltid munker i fryseboksen   Fotograf: Ida Monrad Haugen

Egenproduserte varer fra grisene våre. Til salgs i frysedisken i gårdsbutikken   Fotograf: Ida Monrad Haugen

Vi lager spekeskinke av alle lårene fra utegrisen. De saltes 2 døgn pr kg og tørkes deretter til 30% vekttap. Denne serverer vi på menyen i sommerrestauranten og kan også bestilles i stykker eller slicet.   Fotograf: Ida Monrad Haugen

Plommesyltetøy og leverpostei lages av egne varer.   Fotograf: Ida Monrad Haugen

Låven er fra 1825 og vi har bygget på nytt gårdskjøkken med skjæreavdeling for grisen og gårdsbutikk. Vi har åpen Kafe/Pub hver fredag med middag fra kl 17:00 til sent..   Fotograf: Britt Elisabeth Fossdal

Utegrisene   Fotograf: Britt Elisabeth Fossdal

Låven er åpen i sommersesongen som restaurant torsdag til søndag. Vi leier også ut til selskaper utenom sommersesongen. Den er ikke isolert, så det er kun mulig tidlig vår og høst.   Fotograf: Britt Elisabeth Fossdal

Om sommeren er det også servering utendørs   Fotograf: Britt Elisabeth Fossdal

Låven og gårdsbutikk   Fotograf: Ida Monrad Haugen

  Fotograf: Ida Monrad Haugen

  Fotograf: Ida Monrad Haugen

Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Britt Elisabeth Fossdal
Adresse Reinsfjellveien 69
4904 Tvedestrand
Telefon +4795842838
Lengdegrad 9.042034
Breddegrad 58.630142

Størdal gård ligger mellom Tvedestrand og Lyngør. Uten særlig markedsføring har nysgjerrige kunder og gjester funnet veien ved hjelp av et lite skilt ved riksveien. Vi liker tanken på at de som kommer til oss kanskje føler de har oppdaget noe nytt og uventet på en ellers øde vei.

Opprinnelig var dette en skogseiendom med lite dyrkbar mark. Siden 2010 har gården vært i utvikling. Det startet med smågrisproduksjon og ikke minst arbeidet med å åpne opp jordene igjen. Øyvind Fossdal overtok gården sammen med sin første kone som kom herfra. Etter kort tids sykom gikk hun dessverre bort i 2013.

Øyvind møtte etter hvert Britt Elisabeth som var kokk og det ble fort en tanke om å videreutvikle grisen. Det ble bygget et eget nedskjæringsrom og et gårdskjøkken som stod ferdig julen 2020. Her lages flere produkter som spekeskinke, burgere, pulled pork, pølser med mer. Det er også noen høner og spælsau på gården Den selvbetjent gårdsbutikken er populær og har varer fra flere andre lokale produsenter. Den er åpen selvbetjent hver dag fra 9-21

Låven på gården er fra 1825 og ble restaurert i 2022. Den brukes nå som sommerrestaurant, selskaper, julemarked og mer. Visjonen er å kunne tilby produkter av høy kvalitet som har en historie. Her er det utegris om sommeren og disse slaktes til jul som blir til det som selges av produkter i gårdsbutikken. Vedbua mellom låven og nytt kjøkken er også bygget om til en liten restaurant/pub og her tas det i mot gjester hver fredag fra kl 17:00. Det tas også bestillinger på catering og selskaper. Siden Britt Elisabeth også driver sitt firma; Designkokken bookes det også inn kurs og foredrag her.

Les mer