Gammel Erik

På veien med premierte smakfulle oster   Fotograf: Elvekanten Ysteri

Osten Gammel Erik er selve flaggskipet i vår produksjon. Den største av de to variantene lagres i opptil ett år.   Fotograf: Elevekanten ysteri

Gult er kult, og meieriet i Namskogan ligger i bygdas kuleste hus

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Namsskogan veien 14
7880 Namsskogan
Telefon 92418113
Lengdegrad 13.159455
Breddegrad 64.928307

Hos Elvekanten ysteri i Namskogan ystes det fire typer av oster, og Gammel Erik er den meste kjente. Den vellagrede utgaven av Gammel Erik fikk sølvmedalje under verdensmesterskapet i Trondheim i 2023.

Elvekanten Ysteri startet som et prøveprosjekt hjemme på kjøkkenet til Carlos Helguera i 2004. Med kun 12 osteformer og en hjemmesnekret ostepresse, ble resultatet etter hvert så vellykket at Carlos begynt å kikke seg om etter et sted å etablere sitt eget ysteri. Valget falt på det nedlagte samfunnshuset i Namskogan. Der ominnredet han kjelleren til meieri og hovedetasjen til bolig.

Utgangspunktet for produksjonen har hele tiden vært goudatype, som Carlos med tiden har utviklet til sine egne varianter av den tradisjonelle fastosten – både med og uten urter som ramsløk, bukkehornskløver og spisskum. Per i dag har ysteriet fire forskjellige oster i utvalget sitt, med den vellagrede Gammel-Erik (2 og 5 kg størrelse) som selve flaggskipet. Ostene selges via utvalgte forhandlere og i ysteriet sitt eget utsalg.

Les mer