SognaCider

Epler som skal bli til cider og juice

Blomstring Norane Fruktgard

Fra Norane Fruktgard

Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Stig Johnny Buvik
Adresse Norafjordvegen 1128
6859 Slinde
Telefon 4144 4446
Lengdegrad 6.980428
Breddegrad 61.159665

Vår første SognaCider, GJEST, blir produsert på Norane Fruktgård. I tillegg til ciderproduksjonen har vi i mange år produsert og tappet ulike varianter jus under navnet 1184 Sognamost. Det gjør vi fortsatt.

Vår første cider, GJEST, ble lansert sommeren 2022. Det er en halvsøt, fruktig og sprudlende eplecider som selges på boks. Alkoholprosent: 4,7% AVB.

Flere cidere er under utvikling og vil bli lansert så snart vi har fått det smaksbildet vi ønsker. Den neste cideren vil bli tapet på 75 cl flasker og vil holde en høyere alkoholprosent. Detaljer kommer!

Som nevnt lager vi også jus. 1184 Sognamost serien består av ulike varianter, i all hovedsak basert på lokale råvarer fra Sogn. Med utgangspunkt i jusen fra epler, pærer, bringebær, solbær, blåbær og andre slag bær, blander vi dette til velsmakende og forfriskende jusvarianter.

Navnet 1184 Sognamost henter sin inspirasjon fra det kjente sjøslaget som sto ute i fjorden den 5. juni i 1184, trolig bare noen steinkast fra stranden vår. Både Sverre Sigurdsson og Magnus Erlingsson kjempet om kongsmakten. Sverre gikk seirende ut av det som er kjent som Slaget ved Fimreite.

Ta kontakt om du ønsker å stikke innom for et besøk. Vi har dessverre ikke lagt opp til faste organisert omvisning. Kun på forespørsel.

Søknad om salgsbevilling er innsendt kommunen og vi regner med at det snart er mulig å kjøpe våre cidere fra gården på bestemte dager og tider. Jusproduktene har vi selvsagt og ¨disse kan kjøpes på gården eller sendes som Norgespakke dit du måtte ønske.

Sjekk vår hjemmeside: Sognamost og SognaCider

Les mer