Hagvoll Gård

Ferske brune egg fra gårdens høner.

Jersey-kyr i vintersol.

Ann Helen Levang og Ragnhild Fuglestveit ønsker velkommen til Hagvolls Gårdsbutikk.

Utsikt fra meieriet inn i melkestallen. Ragnhild blid og fornøyd med Jersey kalv. Corgien Jessi koser seg med en melkeskvett.

Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Kjølebrøndsveien 134
3766 Sannidal
Telefon 99566234
Lengdegrad 9.27485
Breddegrad 58.886963

I Sannidal utenfor Kragerø ligger Hagvoll gårdsbutikk, en selvbetjent gårdsbutikk. Her selges Hagvoll gårds egne meieriprodukter, et utvalg kjøttprodukter fra gårdens kjøttfe og ferske brune egg fra gårdens frittgående høns. Matprodukter fra lokale og norske småskala produsenter. En til to ganger i uka er selges det ferske bakevarer fra lokalt gårdsbakeri. Vi har Vipps som betalingsløsning. Butikken har åpent alle ukedager 8-22. Har du noen gang melka en ku? Med kyndig guiding og kunnskapsrik veiledning kan du nå få være med på melking.

Ragnhild Fuglestveit overtok slektsgården Hagvoll Gård i 2008 som femte generasjon, sammen med sin daværende ektemann. Sammen reiste de nybygg til kjøttfe og melkeku drift, restaurert flere bygninger og installert både ved-sentralfyring, solfangeranlegg til varmtvann og solceller til strømproduksjon på gården.

I dag er det Ragnhild som drifter gårdens virksomhet. Hennes far Ragnvald og barna er gode medhjelpere i de daglige oppgavene på gården. Og Vetle Buen er gårdsansatt.

Når melkekvoten var kjøpt, kom ideen opp om å starte et lite gårdsmeieri. Med Ragnhilds bakgrunn som biotekniker og hennes entusiasme ble ideen til virkelighet. Rasen Jersey er valgt til driften pga melkens særegenhet med høyt innhold av protein og fett, som egner seg svært godt i videreforedling av sunne melkeprodukter.

Og i dag produseres det syrnet melk (upasteurisert), rømme (upasteurisert), helmelk, sjokolademelk, yoghurt naturell, bringebæryoghurt, Steik-ost (hallomitype) og Smørlilja-osten (salatost) i gårdens minimeieri.

Eggproduksjonen startet smått med 30 frittgående høner og har økt til 200 frittgående høner. Gårdens ferske egg er et stort trekkplaster til Hagvoll Gårdsbutikk.

Vinteren 2019 ble Ann Helen Levang og Ragnhild Fuglestveit kollegaer i kulisse arbeidet med Farmens tv-produksjon. Tre år seinere begynte Ann Helen å jobbe hos Ragnhild som da var blitt aleine om ansvaret for driften på gården. Samarbeidet de to har vist seg etter hvert å være av et unikt slag verdt å bygge videre på. Vinteren 2023 startet Ragnhild og Ann Helen; Hagvoll Gård AS sammen på meieri og gårdsbutikk virksomheten. Visjonen er sterk; å nære folk, fe og jord.

Ann Helen har med seg ulik erfaring og kunnskap inn i samarbeidet med Ragnhild. Hun har jobbet innen landbruk, yoga og coaching.

Følg med på hvilke jordnære innovative opplevelser som kommer til på veien med Ragnhild og
Ann Helens nyoppstarta samarbeid. Første opplevelsestilbudet vi kommer med er Kunnskap og Melking. Bli med og o
pplev Ragnhilds sommerparadis på Hagvoll Gård i ekte kulisser.

Les mer