Stenerød Gård

Aroma eplemost, Discovery eplemost og Elstar eplemost fra Stenerød Gård.   Fotograf: Oak Studio

Dronefoto av Stenerød Gård, med Tunevannet nederst i bildet.   Fotograf: Oak Studio

Elstar Eplemost fra Stenerød Gård.   Fotograf: Oak Studio

Discovery Eplemost fra Stenrød Gård.   Fotograf: Oak Studio

Aroma eplemost fra Stenerød Gård.   Fotograf: Oak Studio

Eplehagen med utsikt utover tunevannet og tuneskipet.   Fotograf: Arild Ådalen

Debio Godkjent
Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Trøskenveien 76
1708 Sarpsborg
Telefon 95851030
Lengdegrad 11.079446
Breddegrad 59.303586

Vi på Stenerød er stolte av å ha produsert en ren og smakfull eplemost. De er laget av pressede, økologiske epler - dyrket ved Tunevannet i Sarpsborg. Vi håper du vil like eplemosten like mye som vi gjør, og at den at den kan være med å skape mange fine stunder rundt matbordet

Stenerød Gård ble etablert tidlig på 1700-tallet og ligger idyllisk til på en åskam mellom Tunevannet og Vestvannet i Sarpsborg. Eiendommen har en rik og mangfoldig jordbrukshistorie, men de siste tiårene har gårdsdriften ligget brakk. Vi overtok stedet i 2018 og satte i gang med en omfattende rehabilitering av bygningene og parkanlegget på eiendommen. Det har blitt en vakker plass vi er veldig stolte av.

Etter etableringen på gården skjønte vi raskt at en ansvarlig og helhetlig forvaltning av eiendommen krever ivaretagelse av dens forhistorie og opprinnelige målsetning, et bærekraftig jordbruk.

Med de gode solforholdene i åssidene på gården, det spesielt sandholdige jordsmonnet og muligheten får skånsom og naturlig vanning direkte fra det næringsrike Tunevannet lå alt til rette for etableringen av vår økologiske eplehage i 2020. Som en naturlig og nødvendig del av epleproduksjonen har vi også etablert vår egen honningproduksjon.

Vi satser på slagene Elstar, Discovery og Aroma som alle gir epleprodukter med en ren, forfriskende og fruktig smak, men samtidig utfyller hverandre i et harmonisk og bredt spekter av sødme og syrlighet.

Les mer