Fjordgløtt kafé og landhandel

Vi baker all bakst selv på Fjordgløtt. Setter deigene dagen før og baker ut samme dag som det skal selges.

Gjester som koser seg i solveggen.

Caroline (t.v.). og Kristin Blien

Kunde booket afternoon-tea på Fjordgløtt. Det ble servert to ulike smørbrød, kanelsnurr og kaker.

Eierne av Fjordgløtt. Kristin Blien (n.v) og Caroline Boertmann, sammen med Tommy Berglind (ø.v) og Arild Bøe. Kristin og Caroline styrer alt på Fjordgløtt, mens Tommy og Arild trår til når det trengs hjelp!

Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Kristin Blien
Adresse Fjordgata 10
2843 Eina
Telefon 48248405
Lengdegrad 10.597598
Breddegrad 60.628771

Fjordgløtt er en liten perle på Eina, en vakker bygd i Vestre Toten kommune. Det som serveres på Fjordgløtt er lagd fra bunnen av, fra supper til kaker. Vi setter deigene kvelden før, både pizza, brød, burgerbrød, kanelsnurrer og annen bakst. Her er det ingen snarveier, bare skikkelig håndverk for å få den rette smaken. Totens beste pizza (OA tester) finner du alltid på menyen, resten av rettene bestemmer Kristin og Caroline ut fra sesongens råvarer, inspirasjon og kreativitet. I tillegg finner du et lite landhandleri fylt opp med lokale matprodukter, iskrem, økologisk kjøtt og et utvalg av kaffe og te.

Historien bak denne populære møteplassen begynte da Kristin Blien og Caroline Boertmann bestemte seg for å gå sammen om å realisere sin felles drøm om å skape en unik og hyggelig kaféopplevelse. Fjordgløtt drives av Kristin Blien og Caroline Boertmann, sammen med samboer (Tommy Berglind) og ektemann (Arild Bøe) som trår til når det trengs.

Kristin Blien har alltid hatt en stor interesse for mat, og denne interessen har vært til stede siden hun var en ung jente. Hun har en mastergrad i Klinisk Ernæringsfysiolog fra Leeds Beckett University og tror på at god mat ikke bare skal smake bra, men også være bra for kroppen.

Caroline Boertmann er en annen drivkraft bak Fjordgløtt Kafe og Landhandel. Hun driver en økologisk gård på Eina, hvor hun har Dexter-kuer, griser og høner. Caroline legger stor vekt på å gjøre ting skikkelig, og å bruke tradisjonsrike råvarer i maten hun lager. Det er dyrene fra gården som brukes i maten, og hun mener at det å bruke lokale råvarer gir en unik og autentisk smak.

Fjordgløtt Kafe og Landhandel har blitt en stor suksess takket være Kristin og Carolines lidenskap for mat og deres ønske om å skape en unik opplevelse for besøkende. Deres bruk av lokale, økologiske råvarer og fokus på tradisjonsmat har gjort kafeen til et populært reisemål for matelskere og turister som ønsker å oppleve det beste av norsk matkultur.

I februar 2023 ble pizzaen var kåret til Totens beste pizza, og fikk 2. plass i hele Gjøvik-regionen.

Gjengen har vokst fra 4 til 11, sammen skal vi sørge for at alle får en god opplevelse hos oss.

Velkommen til Fjordgløtt!

Les mer