Klostergården Tautra

  Fotograf: soran photography

Ølsmaking   Fotograf: Soran Photography

  Fotograf: Soran Photography

  Fotograf: Soran Photography

Våre gårdsmatprodukt serveres ved frokosten. Our homemade farmproducts are served at breakfast.

Interiørartikler hos gårdsbutikken. We also sell interior articles at our farmshop.

Et av våre rom i hovedhuset, "Kjøkkenloftet". One of our rooms in the mainhouse; "Kjøkkenloftet" .

Tor Arne er sammen med sin kone ,Solbjørg, eiere og drivere av Tautra Staudegartneri og dyrker staudene på friland slik at de tilpasses vårt klima.

Deler av Tautra og Svaet har siden 14. desember 1984 vært vernet som naturreservat og fuglefredningsområde. Tautra og Svaet naturreservat og fuglefredningsområde er et ramsarområde, med et totalt areal på 20,54 km².

De ulike byggene ligger nær hverandre, noe som skaper en intim stemning på tunet.

Vårt selskapslokale, "Fjøset" dekket til bryllupsfest.

Skilting til Tautra. Vi ligger kun litt over en times kjøretur fra Trondheim.

Et av våre mange gårdsmatproduukt

Bryggerimester ved Klostergården Håndbryggeri, Jørn.

Ståle Harald Anderssen.

Hos oss er det tillatt med kjæledyr på enkelte rom

Bondens Marked Spesialitet
Se i kart Bedriftens nettside
Adresse Tautra Nordre, Klostergårdsvegen 90
7633 Frosta
Telefon +47 45844162
Mobiltelefon 91853585
Lengdegrad 10.623612
Breddegrad 63.583897

Klosterøya i Trondheimsfjorden er kjent for sin historie, vakre natur og sitt rike fugleliv. Like ved ruinene av det gamle cistercienserklosteret fra år 1207 finner du Klostergården som er et egnet sted for gode opplevelser, enten du er på dagstur eller vil nyte noen dager på øya. Med familierøtter, respekt for tradisjon og kultur er Klostergården et sted som gir en opplevelse utenom det vanlige på øya Tautra. Her kan vi tilby deg forskjellige muligheter, enten du vil komme og nyte lokal mat og øl fra bryggeriet, bo i et av de koselige rommene våre, besøke gårdsbutikken og galleriet, organisere et arrangement eller bare nyte naturen og atmosfæren. Vi har også utleie av sykler og har samarbeid med andre aktører på Frosta som tilbyr hesteridning, Via Ferrata for barn, guidede turer og båtutleie, for å nevne noe. Vi kan med glede fortelle at vi har innrettet oss etter smittevernreglene og holder åpent fra kl. 11.00 til 18.00 hver dag i kafeen/restauranten, fra kl. 11.00 til 16.00 i gårdsbutikken og at vi kan ta imot både overnatting- og selskapsgjester.

SERVERING

Klostergården er familieeid og drevet av far Ståle og sønnen Jørn. Ståle er sjefskokk og lager hjemmelaget mat basert på familieoppskrifter, lokale ingredienser fra Tautra og Frosta og produkter produsert på gården. Med Ståles interesse for mat utvikler han alltid nye retter, som kombinerer den tradisjonelle norske stilen og tanken om at maten skal være sunn og interessant. Vi dyrker blant annet aronia, gresskar, bringebær, epler, peppermynte og rabarbra som vi foredler og lager gårdsmatprodukt av.

OVERNATTING
Vi har tre forskjellige bygninger for overnatting. Alle rommene har god plass, godt med lys og utsikt til havet, ruinene eller hagen. I hovedhuset har vi tre rom: “Kjøkkenloftet”, “Himmelsenga” og “Kammerset”. Disse holdes i den originale stilen og gir gjestene ikke bare en god natts søvn, men også et innblikk i den tradisjonelle stilen i norsk bolig. I det sjarmerende ”Kåret” har vi fire rom. Fra gamle tider var Kåret en ekstra bolig på gården. Da en ny generasjon skulle overta gårdens hovedansvar, flyttet den eldre generasjonen vanligvis til kårhuset fra hovedhuset. I “Stålehuset” er syv rom. Dette huset ble bygget i 2005 og er et moderne hus utstyrt med TV-rom og mulighet for møter og små sammenkomster. Rett utenfor er en fin hage hvor du kan nyte ei rolig stund. Om ønskelig vi kan tilby grill eller mat og drikke fra restauranten.

For alle rom har vi delt bad med toalett og dusj. Sengetøy er inkludert. Hunder/kjæledyr er velkomne.

For denne sommeren har vi tilpasset oss koronasituasjonen og har dermed ikke like mange rom å leie ut. Dersom det er interesse for overnatting, ber vi deg ta kontakt med oss på post@klostergardentautra.no

BRYGGERIET

Klostergården Håndbryggeri, med Jørn som bryggeri, startet i 2008 med et ønske om å starte et kommersielt småskala bryggeri og som en forlengelse av mat- og ølserveringen i Klostergården. Gode og spennende øl fra bryggeriet passer til de forskjellige rettene som serveres i restauranten, og kan også nytes alene. Vår "Alstadberger" ble tildelt det første spesialitetsmerket for et norsk øl i 2014. For å få dette skillet, må ølet inneholde norskprodusert malt og humle.
Ølsmaking og middag med utvalgte kombinasjoner av øl og mat er et populært tilbud for grupper på Klostergården og vi kan gi forskjellige menyforslag.

GÅRDSBUTIKKEN

Vår gårdsbutikk er et lite univers for seg selv. Vi spenner vidt, alt fra våre egne gårdsmatprodukt, eget ølutsalg, lokalprodusert mat, kremer og såper fra Mariaklosteret, interiør, bøker, tekstiler, krydderier og mye annet godt for ganen, for å nevne noe. Merker vi fører er blant annet Rice, Ekelund, Muurla (Mummi-produkter), Røros-tweed og Rørospotteriet, Cemo med mer. I tillegg fører vi et stort utvalg av bøker og leker til barn. Her vil du kunne finne noe utenom det vanlige til både familie og venner.

Studio Gloria Fabel holder til i samme bygg som gårdbutikken og det er skiftende kunstutstillinger i de ulike byggene på gården.

Tautra staudegartneri og deres flotte egenproduserte stauder, tilpasset norsk klima og dyrket på friland, finner man ved Kårhuset. I sommerhalvåret har vi også grønnsaksutsalg.

MØTE-/SELSKAPSFASILITETER

Klostergården har kapasitet til møter og arrangementer, både ute og inne. Det gamle gårdsbygget "Fjøset" er restaurert og er populært som et sjarmerende sted å holde forskjellige slags feiringer, møter og sammenkomster. Her kan vi huse opptil 100 gjester, og det er også en bar her med øl fra bryggeriet på tapp. I tillegg til “Fjøset” har vi mindre rom som er godt egnet for grupper for opptil 20 personer i “Kåret” og i “Stålehuset” for opptil 15 personer. Vi har wifi, projektor og lydanlegg.
Når vi jobber med mange gode samarbeidspartnere og kan legge til rette for arrangement som er vil gi en opplevelse man ikke glemmer med det første.

Ekte mat

Ekte drikke

Ekte lidenskap

På Klostergården

Les mer