Nedre Øieren Gård

Solnedgang på Finnskogen   Fotograf: Paal Øieren

Rast ved ett av Finnskogens mange tjern   Fotograf: Paal Øieren

Parti fra stua i Fjøset   Fotograf: Paal Øieren

Utsikt over Nordre Øiersjøen fra hytta (Fjøset)   Fotograf: Paal Øieren

Oversikt over husene på eiendommen og kulturlandskapet og hytta (Fjøset)

Ett av de 3 soverommene   Fotograf: Paal Øieren

Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Paal Øieren
Adresse Rugbråtavegen 59
2218 Lundersæter
Telefon 971 49041
Lengdegrad 12.457356
Breddegrad 60.257516

Vi tilbyr overnatting der støyen fra sivilisasjonens mas er ukjent. Går du Finnskogleden, 7- torps runden eller Øiersjøen rundt kan du bo i det restaurerte "Fjøset" på Finnskogen, med lun og hyggelig atmosfære. Panoramautsikt over Øiersjøen. Stue med vedfyrt peisovn,dusj, kjøkken og badstue. Stedet ligger ca. 2 timer med bil fra Oslo og 40 km fra Kongsvinger og Torsby. Selvhushold. Barnevennlig. Fotturer og sykkelruter. Finnskogleden

Nedre Øieren Gård ligger høyt og fritt med god utsikt over Nordre Øiersjøen, omgitt av ”bølgende skog” og et vakkert kulturlandskap midtveis mellom Kongsvinger og Torsby (0,6 km fra E - 16).

Det 70 år gamle fjøset på 110 m2 er restaurert til ei moderne gjestehytte. Her finner du stue, kjøkken, toalett, dusj og sauna og sengeplass til 8 personer fordelt på 3 rom. Det eldste huset er ei unik røykbadstue (savosauna) – den eneste kjente bevarte i sitt slag i Norden. Stabburet er gjort om til gårdsmuseum.

Her passerer Finnskogleden like utenfor gjestehytta. En vandringsled fra Morokulien til Trysil. Når du går langs den vil du fornemme suset fra skogen, historien og mystikken. Dette vil føles på kropp og sjel når du tar deg litt god tid og lar inntrykk og omgivelser sige innpå en. Et besøk her skal gi perspektiv til livet vi lever i dag – og kanskje kan gi impulser til gode valg i våre egne liv? Ellers er det gode muligheter for bading, fiske og kanopadling. På vandring etter merkede stier i Finnskognatur kan du oppleve møte med elg, rådyr og storfugl.

Stedet er best for de som søker ferie, friluftsliv og møter. Eller rekreasjon og avkobling i ett med naturen der støyen fra sivilisasjonens mas er ukjent.

Les mer