Hjerkinn Fjellstue og Fjellridning

  Fotograf: Arnt Stavne

  Fotograf: Leena Henningsen

  Fotograf: Leena Henningsen

Hotellrommene er lyse, har skrivebord, vannkoker, tv og gratis Wi-Fi. Rommene har bad med dusj og wc. Sengetøy og håndklær er naturligvis lagt på, og frokost er inkludert.   Fotograf: Leena Henningsen

Leilighetene har 1-2 soverom med familekøyer (150 cm bred underkøye/90 cm bred overkøye), bad, enkelt kjøkken, stue, gratis Wi-Fi og felles svalgang/veranda.   Fotograf: Leena Henningsen

Hos oss kommer du til dekket bord til frokost og middag. Hva smaker vel bedre enn et godt og varmt måltid etter endt fjelltur eller en dag på hesteryggen?

  Fotograf: Leena Henningsen

  Fotograf: Leena Henningsen

  Fotograf: Leena Henningsen

Vi har 5 kanoer og 2 båter på Hjerkinndammen, 1,5 km nedenfor Fjellstua. Leien inkluderer kano/båt, årer og flytevester.   Fotograf: Annika Mol

Bransjestandard Hest Hest i Turistnæring
Se i kart Bedriftens nettside
Kontaktperson Martin Hjerkind
Adresse Kvitdalsveien 12, Dovrefjell
2661 Hjerkinn
Telefon 94050429
Mobiltelefon 41424555
Lengdegrad 9.578247
Breddegrad 62.221694

Idyllisk trehotell, ridehester, fjell og moskus på samme sted! Vi holder til midt oppe på Dovrefjell, enkelt å nå fra E6 eller med toget på Dovrebanen. Her kan du ri islandshest, gå moskussafari, padle kano eller bare nyte stillheten og utsikten 1000 meter over havet. Vi er som et SMIL - skapt for å deles! Håper du vil dele opplevelsene med oss, velkommen!

Overnatting

Fjellstua har lyse rom med bad, nye leiligheter og en tømret pilegrimsstue. Vi har spisesal til 70
personer og møterom til 35. Avslappet atmosfære, koselig salong med store sofaer, peis og en liten bar. Badstue, massasjestol og utendørs boblebad. Sykkel- og kanoutleie, ridning og hundekjøring. Vi serverer frokost- og middagsbuffet med nordisk mat.

Hovedhuset – hotellrom

Hotellrommene våre ble bygget i 1992, og pusset opp i 2012. Vi har fire enkeltrom og 22 dobbeltrom, som ligger i hovedbygget ved resepsjon og restaurant. Rommene er lyse, har skrivebord, vannkoker, tv og gratis Wi-Fi. Rommene har bad med dusj og wc. Sengetøy og håndklær er naturligvis lagt på, og frokost er inkludert.

Anneks – leiligheter

Annekset har 12 nye leiligheter/familierom. Disse ble bygget i 2014, og kan leies hele året. Enhetene har 1-2 soverom med familekøyer (150 cm bred underkøye/90 cm bred overkøye), bad, enkelt kjøkken, stue, gratis Wi-Fi og felles svalgang/veranda. På vestsiden har vi utendørs boblebad, så ta gjerne med badetøy! Til leilighetene kan du leie eller ta med eget sengetøy/lakenpose/sovepose og håndklær. Sluttvask kan bestilles, hvis man ikke vil vaske etter seg selv.

Pilegrimsstue

Pilegrimsstua er ei trivelig tømmerstue som er satt opp mellom fjellstua og campinganlegget. «Karstua» var en gave fra Kong Fredrik av Danmark etter brannen på Hjerkinn Fjellstue i 1718, og har vært brukt som overnatting for slåttefolk. Den ble restaurert i 2015, og er i dag Pilegrimsstue. Denne har 5 sengeplasser, langbord og strøm. Dusj, wc og enkelt kjøkken finnes på campinganlegget. Dette er et tilbud til de som vandrer alene og vil dele overnatting.

Camping

Vi har campingplass med plass til 40 vogner eller telt, fordelt på tre platåer. Førsteklasses utsikt til fjellene rundt, Hjerkinndammen og hestebeitet. Det er strømpunkter jevnt fordelt på alle platå, dusjanlegget ble totalrenovert i 2021 og ligger på det midterste.

Ridning på Islandshest

Våre stødige islandshester tar deg inn i fjellheimen, og en dag eller flere på hesteryggen byr på fantastiske naturopplevelser. Vi er de eneste i verden som tilbyr moskussafari på hesteryggen! Vi har turer for nybegynnere og erfarne ryttere, barn og voksne. Aldersgrensen er 12 år for å bli med på tur alene, men er det med foresatte er grensen 10 år. Vi bruker tid på å sale opp og bli kjent med hesten før vi rir ut. På hver tur deler vi oss i mindre grupper etter erfaring og ønske, så alle får maksimalt utbytte av rideturen. Du får prøve både tølt, trav og galopp. Du kan velge mellom dagsturer eller opphold på flere døgn. Da vi bruker kun islandshester, som er relativt små av størrelse, er øvre vektgrense for å være med på ridetur 95 kg.

Velkommen til det gode liv på fjellet!

Hilsen søskenparet Anne Stine og Martin med familier, 13. og 14. generasjon på Hjerkinn :-)

Les mer